Koji vrag!? Problemi na iMacu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji vrag!? Problemi na iMacu

04.11.2008 | 12:57
Prilikom iskljucenja iMaca, ali ne samo tada, nego i prilikom rada, na iMacu mi se pojavi neka plava mreza. Ako misem zaokruzim tu mrezu, ona nestane. Smeta, brate. O cemu se radi? da li neko zna?
Destop.jpg
04.11.2008 | 15:03
Imao sam isti takav problem.
Ovdje možeš vidjeti slične fotke i što su ljudi odgovorili.

Uglavnom, nista strašno.. kad ti se to pojavi pokreni widgete oni će ti isprazniti video cache.
Svega nekoliko puta mi je izbacio ovakav screen i hvala bogu od tada je sve ok.

Popravilo se samo...
05.11.2008 | 16:18
E, sada sam otkrio da svaki put kada odem na File - > Find.,. pojavi se ta plava mreza.
06.11.2008 | 11:07
Onda koristi apple + F
06.11.2008 | 13:37
Ideš!!!
06.11.2008 | 17:47
Eto to se i meni događalo pa mi je sada na popravku u ZG i kažu otišao ekran. haha
Imaš sliku kako je nakraju izgledao kad je skroz crko pod temom "Veliki problemi"
06.11.2008 | 19:14
To nije povezano. Ako ti je "crkao ekran", što vjerojatno i jest ako je servis tako rekao, to nema veze s ovim. Ovo je čisto softverski "glitch" u zadnjim grafičkim driverima i benigan je. Pojavljuje se na mnogim strojevima i nije vezan za iMac.
06.11.2008 | 19:17
Nece valjda! Jupi i Davor smatraju da to nije tako opasno. Uglavnom, evo, neko vrijeme sve je u redu. A ti iz servisa izgleda jedva cekaju da nesto cackaju. Moj iMac je kupljen preko crte, pa je pitanje i da li mu vazi garancija.
06.11.2008 | 20:40
14.11.2008 | 19:40
Pa evo da se i ja nadovežem. Moram priznati da sam se malo uljuljao u pouzdanost svog iMaca, ali me već dva puta u zadnjih mjesec dana izbacio iz takta (zanimljivo kako mi je sad manji prag tolerancije, a prije na windowsima je bilo normalno da sve crkava...).
Naime, pri otvaranju nekog pdf-a koji se po defaultu otvaraju u preview-u sve se zablokira. Nema lijeka, ne radi nista, mis, tipkovnica, force quit, nista. Samo zamrznuti ekran. Restart je jedina opcija...
To mise dogodilo ukupno 3-4 puta otkada ga posjedujem.

Kako, zašto, pobogu!???

iMac je alu prvi model, 2.0 GHz, 20", zadnja verzija OS-a.
14.11.2008 | 22:14
Znaš li pouzdano da nije problem u PDF-u? Da li netko drugi na nekom drugom Macu otvara taj isti PDF normalno? Ili na windowsima?
14.11.2008 | 22:31
Uvijek to kažem i ponovo ću - od kada se prešlo na OS X, Mac se u 99% slučajeva NE MOŽE smrznuti ako je sve u redu. Ako se to ipak dogodi, upućuje na problem s hardverom, s perferijom ili na bug u nekom low-level driveru - obično grafički podsustav. Kernel Panic ili smrzavanje je nešto što se jako rijetko događa. Valjda sam u zadnjih pet godina to vidio svega par puta - i to na svim strojevima zajedno s kojima radim svakodnevno - njih desetak.

Zadnji put kada smo imali smrzavanje, a da nije bio hardver, bio je driver od NVidia grafičke i to u jednoj ludoj kombinaciji - LightWave + vrlo kompleksni 3D model. Uvijek je pucao i uvijek na istom mjestu. Na kraju smo smanjili broj poligona i radili dalje. Smrzavanje može biti prouzročeno i pregrijavanjem, ali onda se opet vraćamo na hardver...

Smrzavanje kod PDF-a?! Prvi put čujem. Što napravi Adobe Reader?
15.11.2008 | 00:18
Smrdi na problem sa fontovima.
15.11.2008 | 10:46
Davore, meni se dešavalo to nekoliko dana nakon updatea na 10.5.5. kad god bi u Finderu imao Cover Flow i kad bi naletio na puno PDF-ova (šareni disk i - pedala).

Mislio sam da je do softwarea od scannera, pa da je do Opere, pa ovo, ono... Ali problem je nestao nakon idućeg Apple updatea (par dana kasnije).
15.11.2008 | 17:56
Prvi put kad otvaram takav neki "problematicni" PDF se iMac zamrzne, nakon reboota otvara taj isti PDF bez problema, a Acrobat reader ga isto otvara bez problema. Na iMacu je inace jos uvijek 10.4.
Ok, pretpostavimo da je neki problem u PDF-u, ali zasto se zamrzne? Neka ga ne otvori, napise neki error ili sl., ali ne zamrzavanje...

Nisam instalirao nikakve dodatne fontove, a stroj koristim za uobicajeni uredski posao, nista zahtjevno i neuobicajeno. Napominjem da mi se zamrzavanje dogodilo nekoliko puta u ovih godinu dana koliko radim na njemu!

Mogu napraviti neki test s hrpom razlicitih PDFova pa da vidimo...

Hvala, pozdrav svima.
16.11.2008 | 10:38
Ono sto treba napraviti je pogledati kernel panic log file u /Library/Logs/panic.log
Nazalost mislimda vecina infomracija nije citljiva normalnom korisniku, ali tko zna, mozda nam pomogne otkriti sto je izazvalo crash. Da li ti se srusi samo kada gledas PDF Previewom ili i sa Adobe readerom?
16.11.2008 | 13:59
Decki, a meni se u poslednje vrijeme pojavi ponekada i ono zasjencenje odozgo prema dole, zatim jedan prozor sa kineskim slovima i... zamrzavanje. Iskljuciti iMac mogu samo na glavni prekidac.
17.11.2008 | 11:37
To je kernel panic o kojem govorimo...
17.11.2008 | 11:52
Hm... Nema tog panic log file-a.
17.11.2008 | 11:55
Nema...
Picture_2-4012f48abca1d86a48caa3f1dc667993.png
17.11.2008 | 14:26
Vjerojatno gledas u user Library folderu a ne u root /Library. Kod mene je jedan panic log u /Library/Logs/PanicReporter
Odaberi u finderu Go -> Go to folder i utipkaj /Library/Logs/PanicReporter
17.11.2008 | 15:33
nema... ne postoji taj folder

evo Library iz root-a
Picture_4-f5410a274da9a4c99021874c6dfcf3bb.png
17.11.2008 | 15:35
Možda to nije bio panic pa nema ni tog log-a.
Iako bi to bilo čudno, morao sam izgasiti stroj preko on/off tipke, sve se zamrzlo...
17.11.2008 | 16:17
Ako nisi dobio sivi visejezicni ekran onda zaista nije bio kernel panic.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, drpongrac23, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (621)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO