lampa 1 GHz USB 2.0
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

lampa 1 GHz USB 2.0

07.11.2008 | 10:46
Dečki, trebam savjet od pametnijih od sebe. Poznanica ima lampu 15" USB 2.0 1 GHz na kojoj je još 10.2.7 i sad bi to ona malo obnovila. Ne ne prodaje komp, ne skačite odmahB)
Situacija: u kompu je 2x 256 MB (PC2700 DDR), a ja imam doma jedan keks od 2 Gb iste memorije. Apple navodi kao maksimum za taj komp 1 Gb Rama pa me zanima jel bi se mogel taj keks turit unutra da proradi? Kaj bi onda sistem baratal s 1 Gb kaj je maksimum, ili netko ima spoznaje da bi koristil više RAM-a?

Hvala unaprijed, pozdrav i ne žicajte njezin telefon, ne prodaje lampu:P
07.11.2008 | 12:15
Neka mi ga proda pa ću ti onda reć!
07.11.2008 | 15:55
Eh sad.......
07.11.2008 | 18:11
Nece ici...max 1GB znaci 2x512mb

@smayoo
Imam jednu 20" lampu pise tvoje ime na njoj za 5000kn
07.11.2008 | 20:56
Teddy, fala na poduci iz matematike. Moje je pitanje bilo nešto drugačije: naime, postoje izvori na netu koji tvrde da ta lampa može progutat 2 Gb rama. Naime, u trenutku njenog predstavljanja keksovi veći od 512 MB nisu ni postojali pa onda je logično da Apple navodi 1 Gb (2x512 Mb, evo naučil sam!)kao maksimum....
Dakle, pitanje još uvijek stoji; ima li netko iskustva s lampom USB 2.0 da je u nju potrpal 2 Giga Rama i da radi?
07.11.2008 | 21:27
Sorry Djuro, bio si u pravu. Moguće je staviti max. 2GB znaci 1GB po slotu.(opet malo matematike)
Ali moraš paziti na specifikacije memorije.
Evo Linka gdje sve piše, čak možeš i naručiti..

eshop.macsales.com/MyOWC/Upgrades.cfm?sort=pop&model=140&type=Memory&TI=2140&shoupgrds=Show+Upgrades
08.11.2008 | 19:41
@Teddy: Baš lijepo. Ali ja sam skroman momak. Za 5 keka slobodno napiši na njoj neko drugo ime.
08.11.2008 | 22:13
Pero ?
09.11.2008 | 00:03
MOže Pero. Može, što se mene tiče i Marko, Jurica, Vlastimir, Draganče ili Muzafir.
28.11.2008 | 01:04
Lampe USB 2.0 mogu gutati max 2x1GB što znači da će se na tome odlično vrtiti barem Tigar, a može i Leopard (kod mene je na Lampi od 1,25 GHz 10.5.5 uz 2 GB RAMa i pristojno radi).
28.11.2008 | 09:37
Sori, ali lampa 1 Ghz USB 2.0 nije prepoznala SODimm modul od 1 Gige, nego je sistem prijavil 512 Mb... I sad komp radi sa 768 M iako je u njega zaštekan 1 Giga So-Dimm i 256 Mb SDRAM....
28.11.2008 | 19:23
da se prikrpam na temu da ne otvaram novu.. :-p

neznam pa pitam. kaj je v tim lampama tak posebno? ak neko moze odgovrit..
28.11.2008 | 20:08
Ikona industrijskog dizajna, majstore, to je posebno. Kaj nisi nikad videl ni jednu lampu? Znaš ti koja je to bila revolucija nakon original iMaca? LCD displej, G4 procesor od 700 MHz na gore, kak izgleda? A zvučnici harman-kardon, i danas za 7890 klasa bolji od bilo čega drugog što se ikad ugrađivalo u kompove....
Nemoj ti meni u lampu, to je poseban stroj....
28.11.2008 | 20:17
Tomi ako ne vidis sto je u njima posebno onda ti to stvarno nitko ne moze objasniti
Otprilike kao da nekome klincu koji slusa narodnjake ides objasnjavati zasto su Pink Floydi dobri
28.11.2008 | 20:27
ma ne govorim ja nikaj protiv nje..

sam me zanima v cemu je posebna.. jer sam relativno novi u Mac svijetu..
28.11.2008 | 20:38
U svoje vrijeme je bila posebna baš u svemu.

Danas više nije u svemu, ali i dalje je posebno, zaista osobito lijepa. Iskreno, meni je ljepša lampa od novih iMacova (naravno, ovo je sasvim subjektivno).

To nije samo kompjuter, to je komad namještaja novog postindustrijskog stila. Recimo, isto kao što su Bang & Olufsen elektronički aparati. Ako me sad upitaš što je Bang & Olufsen, jedino mogu pretpostaviti da si, ne znam... pravnik po struci...

A ako je tako, Moschus ti dobro reče.
28.11.2008 | 20:56
Ja se još uvijek nadam novom macminiju da ga unda ugradim u kućište od lampe i da ona živne snagom i mogućnostima. A prelijepa je ionako već sad.....
28.11.2008 | 23:22
Djuro naj me rajcat !
28.11.2008 | 23:40
Djuro, evo baš sad gledam jedno kraj drugog - lampu 20" i Minija. Meni se čini da osim problema s napajanjem backlighta od monitora od lampe treba očekivati i problem fizičkog smještaja Minija u Lampu. Jest da fizički škatula od Minija knap ide u škatulu od Lampe, ali ako pogledaš ravninu u kojoj putuje ladica od optičkog drivea i kažeš da ti tu znači treba ostati optički drive s ladicom, nisam siguran da ostane komponente Minija stanu ispod optičkog drivea, a (jednom sam vidio Minija otvorenog) nisam siguran ni da se Minija da jednostavno rastrančirati pa da zauzima prostor pola ispod, a pola iznad optičkog drivea.
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.11.2008 | 02:11
smayoo je napisao:
Ako me sad upitaš što je Bang & Olufsen, jedino mogu pretpostaviti da si, ne znam... pravnik po struci...

Prije računovođa.. jer pravnici vole imat lijepe urede pa možda i pokoji B&O za šminku u čekaoni..
29.11.2008 | 09:32
Ma ideja je ionak da ostane optika od lampe s ladicom. Brža je, robusnija i lakše zamjenjiva od slotloading slim drivea u miniju. Ispod optike je u miniju HD koji je u lampi IZNAD superdrivea i sad si oslobodil dovoljno prostora, Škatulja od minija bi ostala nepotrebna i imala bi sjajnu sekundarnu primjenu kao kutija za papirnate maramice, recimo s vađenjem kroz otvor za CD
Napajanje bi ostavil vani, kak je i sad na miniju tako da ovo najapanje lampinog LCD ostaje jedini problem. Uz nabavku minija s NVIidijom unutra:huh:

Pričekamo da se pojavi novi mini pa onda vidimo kaj se da napraviti:silly:
30.11.2008 | 11:05
Evo ti još jedna ideja za kućište od Minija:

Od Minija možeš napraviti lampu. Pravu lampu, ambijentalnu. Staviš unutra krug od 20-ak bijelih ledica s pripadajućom elektronikom i da ti stoji negdje u kutu i radi izviruću svjetlost (floor-glower).
30.11.2008 | 12:27
Čuj onda bi sinergija ideja dala kutiju za papirnate maramice koaj svjetli u mraku.....
06.12.2008 | 00:43
Hmm... Znaju se ponekad blesirati ti RAM moduli... I ja sam imao jedan Transcendov modul koji je umjesto 512 radio samo na pola, tj. iMac ga je vidio kao 256MB? A sad imam 2x1GB (različiti proizvođači, ali sve ostalo je isto: 400Mhz, PC-3200, DDR400 SDRAM DIMM i SODIMM) i sve radi OK u toj istoj Lampi!
06.12.2008 | 08:09
Hmm, znači još uvijek postoji nada za lampu da prodela s 2 GB rama?
06.12.2008 | 18:56
Definitivno da!
Picture_1-abe5f46c09d8b50d3c291576789b0fb7.png
07.12.2008 | 20:58
Ajde, ne bilo ti teško, ako znaš, napiši točno koje to kekse imaš unutra? Hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Gjuroo, Riba, robee, Anonimci (625)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO