Superdrive MATSHITA DVD-R UJ-85J problem... HELP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Superdrive MATSHITA DVD-R UJ-85J problem... HELP

28.11.2008 | 19:37
Ovo je model pržilice:
MATSHITA DVD-R UJ-85J:

Firmware Revision: FBZ8
Interconnect: ATAPI
Burn Support: Yes (Apple Shipping Drive)
Cache: 2048 KB
Reads DVD: Yes
CD-Write: -R, -RW
DVD-Write: -R, -R DL, -RW, +R, +R DL, +RW
Write Strategies: CD-TAO, CD-SAO, DVD-DAO
Media: Insert media and refresh to show available burn speeds

Ovo je model sroja i OS-a:
Hardware Overview:

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro3,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 4 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 800 MHz
Boot ROM Version: MBP31.0070.B07
SMC Version: 1.18f4
Serial Number: W872522KXA9
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled

a ovo je problem koji se javlja:
Picture_1-0df3845d7c98641b532bd2217eb63671.png

Hvala na pomoći.
28.11.2008 | 20:17
Čuj, meni se to čini kao preludij u crkavanje an ženeral. Probaj gore baciti toast titanium; kad je meni pržilica bila pred krepavanjem na powerbooku, pomoglo, je ne pitaj kak i zakaj, upgradeanje toasta. Onda je pržilica radila još nekih par mjeseci i potom blago u kompjuteru preminula.
Za utjehu, postoji www.macsales.com, gore postoje video tutoriali za rastavljanje kompa, imaju dobre cijene i šalju u RH....

Nisam te baš razveselil, bojim se?
28.11.2008 | 20:19
Uff izgleda da je osla
Jesi probao sa drugim brandom medija? Slicne greske je meni davnih dana bacao Nero kad mi je riknula przilica
29.11.2008 | 09:25
Djuro genijalac je napisao:
Čuj, meni se to čini kao preludij u crkavanje an ženeral. Probaj gore baciti toast titanium; kad je meni pržilica bila pred krepavanjem na powerbooku, pomoglo, je ne pitaj kak i zakaj, upgradeanje toasta. Onda je pržilica radila još nekih par mjeseci i potom blago u kompjuteru preminula.
Za utjehu, postoji www.macsales.com, gore postoje video tutoriali za rastavljanje kompa, imaju dobre cijene i šalju u RH....

Nisam te baš razveselil, bojim se?

A taman kada sam složio stroj da dela ko vurica, nekaj se sprtljati mora...
Mislim da je prženju došao kraj na ovom stroju

Picture_3.png
29.11.2008 | 09:36
Da, to je to. Optika ti rahmetli, sori. www.macsales.com
Ima gore i vodeo kako rastaviti macbook pro i pritom ga ne strgati...
Naručiš, i drajv ti stigne za deset dana, prije nego u ovlašetnom servisu i za 1/4 do 1/5 cijene. A da ne velim koliko se zbližiš s kompom nakon kaj ga rastaviš i poslije uspješno sastaviš....

Svako zlo za neko dobro, a mislim da na www.macsales.com imaju i bluray optiku paaaa....
29.11.2008 | 09:55
Djuro genijalac je napisao:
Da, to je to. Optika ti rahmetli, sori. www.macsales.com
Ima gore i vodeo kako rastaviti macbook pro i pritom ga ne strgati...
Naručiš, i drajv ti stigne za deset dana, prije nego u ovlašetnom servisu i za 1/4 do 1/5 cijene. A da ne velim koliko se zbližiš s kompom nakon kaj ga rastaviš i poslije uspješno sastaviš....

Svako zlo za neko dobro, a mislim da na www.macsales.com imaju i bluray optiku paaaa....

Upravo se vratih iz dućana i probah Traxdatu -r i +r i isti klinac.
Odoh tražiti nekaj na netu da zamjenim.... a nije ni bluray isključen
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.11.2008 | 13:31
Meni uredno jedan testni user na stroju ne želi pržit i baca mi taj error.. fakat ne znam kaj sam sprčkal na njemu, al pošto je testni, onda ni bed..
29.11.2008 | 13:46
Dijete je napisao:
Meni uredno jedan testni user na stroju ne želi pržit i baca mi taj error.. fakat ne znam kaj sam sprčkal na njemu, al pošto je testni, onda ni bed..

Znači da bi mogao probati sa drugim userom i vidjeti kako se ponaša?
To mi nije palo napamet. Sad kad dođem doma prvo to isprobam a onda ak to ne upali, narudžba novog.
29.11.2008 | 18:33
Meni ista stvar na iMac-u. Nakon konzultiranja Jabučnjaka i inih odlučih ovak:
kupil sam ext Samsung USB snimač (oko 500 Kn) koji dela bez greške spojen na HUB. Matshita mi još hoće čitat diskove, neke čak i snimat, al ju ne diram. Čuvam ju ovakvu kakva je za bootanje. I za sad (prošlo je više od pol godine) Samsung dela ko blesav.
Pozdrav!
29.11.2008 | 20:49
Načelno OK rješenje, ali kaj bu čovjek okolo nosil eksternu pržilicu s laptopom?

Ja sam uvijek za ideju zbližavanja s kompom kroz rastavljanje i popravak istogB)
29.11.2008 | 22:35
Evo... probao sam i sa drugim userom, čak sam našao na netu da taj problem riješava prčkanje po International prefsima... no kod mene ne pomaže ništa osim narudžbe novoga.
Jel ima tko kakav link? Djuro mi je posalo a macsales.com. To bum sutra pregledao pa vidio. Ako netko ima još kakav za narudžbu, tnx.
E da, trebam još i bateriju za ovo:
PWB G4 17" 1,67MHz-a
Prilozi:
29.11.2008 | 22:42
evo za ovo:
Picture_5.png
29.11.2008 | 22:54
Još jednom... pržilice na Apple strojevima su g...o. To je evidentno. Ej, za te pare?!? ALO?!? ALO!?!
29.11.2008 | 23:31
ZABOGA DRAZENE NE OPET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ajde kazi koja przilica danas nije govno kad kostaju 200tinjak kuna? U firmi przimo dosta cda/dvda i uredno smo mijenjali przilice svakih godinu-godinu i pol max a uvijek smo uzimali dobre brandove (Pioneere ili prije Plextore)
  • Dijete
  • Posjetitelj
30.11.2008 | 00:50
Slažem se sa Draženom da su pržilice u Apple strojevima, po nekoj mojoj statistici smeće.. u 8 godina na 4 stroja je riknula na jedan od načina pržilica koja je bila serijski ugrađena..

Sve su bile MATSHITA tj. Panasonic..

Na druga četiri stroja sve radi, tako da mi prosjek od 50% nije išao u korist u mom osobnom slučaju.

Ali s obzirom da sam i u kantama mijenjao pržilice često kao da se bavim piratlukom pa štancam od jutra do sutra, ne pridajem tome previše važnosti..

Kad zbrojim i novce koji su otišli na razne linijske CD i DVD playere koji su redovito rikavali pri kraju garatnog roka od 12 mjeseci, samo mogu slegnut ramenima i pomirit se globalnom nekvalitetom optičkih čitača uzrokovanih masovnom proizvodnjom pa tako i nemogućnošću testiranja kvalitete svakog pojedinog komada opreme prije nego dođe u ruke krajnjeg kupca, tj. moje ruke..

Prihvatio sam da optika odlazi, diskovi odlaze..

Kad bih mogao birat koju da mi ugrade u komp, ne bih znao reć, za svaku postoji velika vjerojatnost da ode.. i zašte se onda sekirat..
30.11.2008 | 08:44
Tomek, na www.macsales.com imaš i baterije, baš sve kaj ti može zatrebati za Apple.

A Draženu samo jedna poruka: još uvijek čekam na neke odgovore na pitanja koji si ti postavio i nakon toga muk. Apple koristi pržiice panasonica, ne radi ih sam....
Uostalom, ti u svojoj uobrazilji sigurno smatraš Mercedsom pojmom automobila. Za te pare...
Pa bi te vjerojatno zanimale statistike o kvarovima i hrđanja karoserije koja se javljaju na autima starim par godina....

Shit happens, a ti nemoj biti tako zlurad oko toga....
09.12.2008 | 15:35
Eto danas složih Superdrive

Ovo nisam već dugooooooo vidio:

Picture_8-f1cac3b0516faa29effc1792c75f0812.png
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.12.2008 | 16:18
Bravo..

pod složih, pretpostavljam, zamijenio si..
09.12.2008 | 16:21
Bit će jer ima drugi broj.Nek mu je sa srećom!
09.12.2008 | 16:30
Dijete je napisao:
Bravo..

pod složih, pretpostavljam, zamijenio si..

Jesam da, zamjenio sam.

Moram priznati da sam ovog svog sirotog MBP-a već preko nekoliko puta rastavljao. Nije mu suđeno.
10.12.2008 | 10:56
Kak nije? Pa ak si ga rastavljal i svaki put složil tak da radi da nemaš viška dijelova, onda mu je suđeno itekakB)
I još si ga i popravil; gdi ćeš ljepše;)

Bravo, tak i treba
25.12.2008 | 21:10
moje iskustvo posto mi se ovo dogadjalo

rastavio sam racunalo prema www.ifixit.com uputama

izvadio przilicu i rastavio ju

propuhao je kompresiranim zrakom

sastavio

proradila ko nova

nekad je i prasina u pitanju!
26.12.2008 | 00:51
imao sam isti problem
rastavio sam dvd przilicu
propuhao ju kompresiranim zrakom

sad radi ko nova!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, robee, rusty, VanjusOS, Anonimci (438)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO