09.12.2008 | 03:49
Kod nas je na Miniju Leopard sa Plexom (
www.plexapp.com/) koji zadovoljava sve naše potrebe tj ima rješenje za one nedostatke koje Frontrow vuče od samih početaka, a i zbog Apple filozofije, vjerojatno će vući i dalje..
Najbolja odlika Plexa mi je što sve radi sa daljinskim (naravno, tastatura i miš rade, ali media centar nije media centar ako ne možeš sve napravit sa daljincem) i ima time shift za audio i titlove što bi se reklo, ako kasne, pomakneš ih on the fly..
Ima i bookmarke što bi dobro koristilo punici koja filmove gleda kao seriju u nastavcima
Dobro koristi i meni..
Nego... jučer mi je bilo dosadno pa sam išao na minija stavljat image od appleTVa (10.4.7 - i sad valjda S.J. grize nokte i pita se Zar i ti sine Dijete..? ) i proradilo je.. Strimao je za mreže filmove koji su u iTunesima na raštrkanim kompovima po mreži... ali to je to.. dakle, film treba bit u mp4, u iTunesima i titl je nekaj kaj nije baš poželjno na ekranu..
Nakon tog sam počeo prtljat po njegovom Finderu i uspio sam nakon nekog vremena natjerat ga da prikazuje filmove iz Movies foldera.. nakon toga sam ga uspio natjerat da mi prikazuje tiltove i divxe (dobri stari perian).. Nakon što je sve bilo divno krasno, krenuo sam se igrat sa i dalje sa Finderom i nepažnjom ukucao nekaj krivo dok sam gledao na nekom drugom ekranu kako me Hellboar kolje i zeznuo Finder do nepovrata..
Vratio sam onaj setup iz prvog odlomka.. Leopard i Plex.. Eureka 1280x720 na platnu, AC3 5.1 i titlove = žena sretna = ja miran..