prodaje se lampa na kupiprodaj...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prodaje se lampa na kupiprodaj...

15.12.2008 | 21:57
...ak nekog interesira
16.12.2008 | 00:40
Tražio sam.. nema..
16.12.2008 | 00:47
www.kupiprodaj.net/HR/oglas230583/Prodajem-iMac-G4.htm

1000 kuna, trkkkk!
16.12.2008 | 20:54
Zvah ujutro. Probudih nekog koje lego ili pije 17 minuta i 34 sekunde ili je bil na teškim tabletama cijelu noć.. Komp nema zvučnike, 'ali ima ugraaaaađenene zvučnike i jaaako se dobro čuje'. Usput, 'komp je možda, najvjerojatnije zauzeeeet' a nema super drive, 'nego ima supercombo drive....'

Da si pucaš u nogu, lagano i nekoliko puta ponoviš radnju:whistle:

Zbilja ne kužim likove kojiprodaju takvu robu i nisu ni svjesni kaj imaju, ili je to negdje ukradeno? Zapravo, zvuči kao da ga je uzel nekom pod kamatu:S
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.12.2008 | 21:02
E sad..

pitanje je, jesi ga kupil?
16.12.2008 | 21:27
Ja isto imam fobije oz kupovine preko takvih oglasa. Ili ti se nitko ne javlja, ili se javi a ponasa se kao da ga uopce ne zanima prodaja i slicno ili se jednosatvno ponasa kao weirdo.
17.12.2008 | 01:02
da, sad je primjerice oglas na njuskalu za 14" ibook g4 po cijeni od 800 kn, sve normalno radi, razlog tako niske cijene - pa star je 4 godine
17.12.2008 | 01:30
Ne znam cemu nevjerica. Uz duzno postovanje prema timu dizajnera koji je napravio tu lampu, to je ipak racunalo kojeg (kao i sve ostalo) dobrano gazi vrijeme.

Po meni, ne moze nesto biti non stop na cijeni samo zato sto je prije par godina bilo dizajnerski hit

Ja osobno ne bi dao vise od 1500-2000kn za njega ni u kakvoj varijanti.

Sto se tice kupovine iz oglasa, ja sam na taj nacin kupio svoj iMac24 prije 15ak dana i da mi netko ponudi jos jedan za tu lovu, sutra bi ga opet kupio.

Uzeo sam ga na slijepo bez da sam ga uopce vidio, jer je bio par stotina km daleko od mene. Niti bivseg vlasnika nisam nikada u zivotu vidio takodje.

Iskreno, nikada ranije nisam niti kupio racunalo iz oglasa.

I sudbina je htjela bas da to bude moj prvi Mac

Tako da su moja iskustva kupovine racunala preko oglasa vise nego dobra.
17.12.2008 | 09:16
Eh, mladiću, lampa je s 1 Gigom rama još uvijek vrlo upotrebljiv komp. Ti si prebjeg s prozora pa ti se 700 MHz procesorskog takta čini smiješnom brojkom, ali to su PPC megaherzi koji su malo drugačiji od Intelovih. Tako da razlika u brzini nije drakonska kako ti očekuješ. Jednostavno, na tom se kompu NAJNORMALNIJE vrti tiger (aka 10.4) koji je zamijenjen prije godina dana?
Dakle, nije samo riječ o dizajnerskom hitu, nego o stroju koji je promijenio svijet kompjuterske tehnike. Uostalom, Riba ti i dan-danas najnormalnije (možda malo pretjerujem, ali šljaka, kaj ne?) radi na cubu s 450 MHz procesrske brzine...

Dijete, nisam kupil, kad mi čovjek nije znal reći jel se može ili nemre.... Velim ti da je zvučal ko da se probudil nakon 17 minuta sna ili konzumacije tableta svih duginih boja....
17.12.2008 | 11:46
Ja ga kupio... na neviđeno (donekle).
Prijatelj mi ga uzeo kod tog lika u Zg, kaže da je komp u odličnom stanju, kao nov, a i da je lik ok.

Dojmove javim kad maleni stigne u St.
17.12.2008 | 12:43
Tjaooo.. mrzim te..

Sad sam ga tek uspio dobit na mob.. kaže prodano.. šmrc..

• Dijete
  • Posjetitelj
17.12.2008 | 13:09
Ja bez obzira na 15" i dalje strpljivo čekam trenutak kad ću upecat 17" ili 20".. jer uz projektor, meni je lampa najomiljeniji ekran za gledanje filmova..

ekran u tom polumraku lebdi u zraku, narihtam si kut kak mi paše, ovisno na kojem dijelu kreveta sam (da da, mali momak, veliki krevet).. H/K zvučnici do jaja..

ma bilo bu jednog dana..

e da, i surfa i pušta muziku.. i prži.. definitivno za 1000kn (pa makar i bez zvučnika) to je za mene puuuuuno bolji divx player nego bilo koji koji možeš kupit dućanu..tak da, papittovenga čestitam.. i čuvaj ga ju..
17.12.2008 | 21:32
JA sam sinu pribavio jednu od 1 GHz, 20". Drlovric, dok jednu takvu ne vidiš i ne probaš uživo, sori, ali nemaš pojma o čemu pričaš. Popisu stvari koje radi bez beda dodajem management i obradu fotografija (možda ne profesionalno, ali ovo amaterski svakako).

Zapravo, ozbiljno se bavim mišlju da sebi uzmem Lampu a sinu dam ovo Minija (starog godinu dana).
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.12.2008 | 23:53
smayoo je napisao:

Zapravo, ozbiljno se bavim mišlju da sebi uzmem Lampu a sinu dam ovo Minija (starog godinu dana).

Ak si jači od njega, svakako preporučam..
18.12.2008 | 01:24

Jesam jači, ali nisam glasniji... Sin se već zaljubio u svoju novu lampu.
18.12.2008 | 02:06
još moram riješiti zvučnike i air karticu......
18.12.2008 | 09:12
To bu teško. Radi se o 800 MHz lampi, ne? U nju ide stara airport kartica (standard b) koja je išla i u G3 strojeve. eBay jedino. Za zvučnike isto....
  • Dijete
  • Posjetitelj
18.12.2008 | 13:34
polako..
19.12.2008 | 15:31
STIGAO !!!
Šta da kažem... kad sam ga otvorio iz kutije, bio je cijeli umašćen i došlo mi je da zaplačem...
Odoh u apoteku i kupih 1 lit alkohola... čišćenje je trajalo skoro sat vremena...a onda......

Komp. je u savršenom (ne pretjerujem) stanju... bijel kao snijeg...nigdje ogrebotine...

Zatim trenutak istine... uključio ga uz molitvu...i SVE RADI... SAVRŠENO......

Odlučio napraviti clean install OSa (u tijeku)...

da zaključim:
Super,super,super zadovoljan...

P.S.
Thx svima na supportu...
Od sada lampa krasi i moj dnevni boravak
19.12.2008 | 15:35
Cestitke jos jednom, odlicna masina za odlicnu cijenu. Spimpat cemo ej s vremenom...mozda imam wireless karticu koja ce ti raditi, nije Airport ali mislim da ima isti chipset i antena konektor.
19.12.2008 | 18:33
Cestitke i od mene na Macu, ali meni jednostavno ne ide u glavu da tako dobro radi racunalo radnog takta ispod 1Ghz.

Ne znam bas da bi se dobro slagali Adobe CS4 i ta lampa, koliko god dobro dizajnirana bila
19.12.2008 | 19:17
pazi... što znači 'dobro radi'?

Ovo računalo radi izvrsno, naravno uzevši u obzir kada je napravljeno. Bez problema, kao i svako drugo računalo može služiti za slušanje glazbe, gledanje filmova, surfanje webom, word, excel...i to bez neke značajne razlike.

Pitaš za CS4... pa to 'dobro radi' ne može se primjeniti ni na neka računala stara 6 mjeseci?! Ne znam odakle ti ideja to uopće pitat??! Po meni je nenormalno to i očekivati od računala starog 4 godine...

Kako iMac G4 izgleda? Hmmm, vjerovatno 1% žitelja ove planete misli da im nije nešto (ali o ukusima se ne raspravlja)... Meni je revolucija dizajna (dizajner sam po struci, ali napominjem, ne moraju se svi složiti)...
Još par stvar koje su me oduševile:
- kvaliteta ekrana; prikaz boja, oštrina...
- kvaliteta izrade; na žalost ne može se ni usporediti s mojim MacBookom kojem je plastika smeće u usporedi s ovom

Eto! Toliko od mene...
19.12.2008 | 21:41
@ drlovric

Rista, nemoj misliti na prozorski način. Znam, piceki su bili ispod 1 GHz prije deset godina pa je ovo po tim mjerilima stara krama, ali provjeri po sajtovima usporedbe brzine kompova dok je Mac bil na PPC arhitekturi. Prvi je iMac imal 233 MHz, sljedeća generacija je imala 500 MHz, a flatpanel je prešo na G4 procesor o skočil na 700 MHz. Ako taj komp pogoniš u 9.2 sistemu i sa ovih 768 Mega rama ili još bolje 1 Gigom na njemu možeš najnormalnije prelamati u Quarku 3 ili 4. Za usporedbu, power macovi G4 su išli od nekih 450 MHz do 1, ako se ne varam. Dakle, to je ozbiljan stroj.
OK, sad na njega ide OSX 10.4 tiger koji je drugačiji sistem i procesorski i memorijski zahtjevniji, ali s tim kompom možeš najnormalnije vrtit iTunese, iPhoto, Office 2004, surfat (Opera, Safari, Camino), pržit (Roxio)..
Ja imam lampu i najčešće ju koristim za ripanje i prženje DVD-a. Ima normalnu optiku koja je bitno jeftinija i brža od slotloading slim linea koje se ugrađuju u aktualne strojeve. Zaključak: sjajan stroj koji je izuzetno dobro napravljen. Ja ne znam ni za jednu pržilicu koja je imala neke hardverske probleme osim jedne na kojoj je zgorilo napajanje, ali to je bilo neko sranje s mrežom jer je isti tren zgoril i tranzić koji je bil zaštekan kraj lampe.
Radi nečujno, super lijepo izgleda, a Harman-Kardon zvučnici su NAJBOLJI KOMAD hiFija ikad isporučen s nekim kompom. Trebaš ih čuti da bi povjeroval...

Eto, takva ti je zavodljiva cura gospođa lampaB)
19.12.2008 | 21:59
drlovric je napisao:
Cestitke i od mene na Macu, ali meni jednostavno ne ide u glavu da tako dobro radi racunalo radnog takta ispod 1Ghz.
Ne znam bas da bi se dobro slagali Adobe CS4 i ta lampa, koliko god dobro dizajnirana bila

Vidi se da si novi u Apple svijetu
Naravno da neke cpu intenzivne operacije rade bitno sporije nego na novim strojevima ali hocemo reci da je takva masina i vise nego upotrebljiva za vecinu korisnika (znaci web, mjuza, koji filmic i nesto natipkati). Normalno da na nju sad neces staviti cs4 i raditi pripremu, to bi bilo glupo ali taj stroj radi sasvim pristojno.
Evo, moja draga ima g4 iBook zadnji model na 1.42ghz i 1gb rama unutra i gore instaliran Leopard i taj stroj radi elegantnije i gladje od dva nova Vista laptopa koja sam slagao prosli tjedan (Dell i HP, cjenovni rang cca 6k kn). Ne zelim ni pomisliti kako bi izgledalo da na pc laptop star 3 godine stavim Vistu
Nije sve u ghz i gb, stvar je u optimiziaciji a tu je Apple jako daleko ispred Microsofta a sudeci po onome sto citam o Windowsima 7 i o Snow Leopardu nemamo se cega bojati jos dugo
20.12.2008 | 14:58
Djuro, samo da se nadovežem u vezi Harman Kardon zvučnika. Iskreno, bio sam skeptičan jer sam navikao na svoje Bowers & Wilkins 603 floorstandere spojene na cijevni Sansui i u principu su mi svi malogabaritni zvučnici smeće. Međutoa, kako su bili u cijeni lampe, tako su i stigli s njom, pa sam ih tako i spojio...

Dakle... To je... Jednostavno... Anbilivabl...

Kako? Otkud dolazi tako dobar zvuk???

Čudo. Te dvije prozirne kugle su čudo.

Naravno, i dalje nema tu one kvalitete kao na floorstanderima od masivnog drva, ali moram priznati da je sumjerljiva. Za razliku od bilo čega drugog te veličine...
20.12.2008 | 16:43
Ja osobno sam kupio Mac-a da radim web design i development na njemu i meni taj dio iMac odradjuje savrseno. Dodacu jos rama da imam ukupno 4, ne zato sto mi nesto extra treba, vec je ram smjesno jeftin ovih dana.

Mislio sam (mozda grijesim) da bar 90% Mac usera ga kupuje za grafiku, DTP, video obradu, 3D i slicne (uglavnom procesorski zahtjevne) stvari, zato sam bio malo skeptican na tu Lampu.

A te zadace koje vi spominjete, kao surfanje, slusanje glazbe, nesto napisati, sprziti CD/DVD, to sasvim korektno odradjuje i PentiumIII na 600-700Mhz, sa 512 rama. Pa ipak taj P3 nije racunalo koje bi ja pozelio imati bez obzira koliko lijepo kuciste imao.

Na koncu, to sve gore navedeno, manje vise radi i moj iPhone, osim przenja

To je samo moje misljenje i slobodno me mozete napadati kao "nemam ja pojma jer sam fresh mac user", ali ja mislim da sam tu upravu i da ta lampa nije nista specijalno po danasnjim mjerilima i ocekivanjima od suvremenih racunala.
20.12.2008 | 21:57
A jeb..a... sad kad već ideš u krajnosti...

Kažeš kupio si iMac za web design i development na njemu, kažeš da 90% Mac usera ga kupuje za uglavnom procesorski zahtjevne stvari??

Sad mi lijepo objasni što je to procesorski zahtjevno u web dizajnu i developmentu?
Da li ti iMac glossy odlično odrađuje boje (pošto si naveo i web dizajn)?
A te zadace koje spominješ to sasvim korektno odradjuje bilo koji procesor 2Ghz s 2 Gb RAMa pa ipak nisi kupio bilo koje računalo? Zašto? Znaš li ti uopće zašto si kupio iMac-a?
Ko si ti? Šta je ovo?

Svatko ima pravo na svoje mišljnje, ali je vrlo bitno da imamo posloženo mišljenje u glavi, a ne kontradiktornost samom sebi.
Tvoje mišljenje o lampi je tvoje, i jeb.ga da ti objašnjavaju svi ljubitelji lampe zašto je vole, očito nikada ne bi shvatio.
Zato šteta trošenja tipkovnice...

No hard feelings, drž' se svog mišljenja i ne troši vrijeme po forumu na nešto što ne želiš (ili ne možeš razumijeti)... be productive!
20.12.2008 | 22:16
@ smayoo

Čuj, aj mislim da je dio magije baš u kuglastom kućištu od pleksija koje za drajvere koji su ugrađeni toliko čvrsto i teško da mislim da možemo govoriti o akustički posve inertnoj kutiji. Drugi dio magije je upravo naše prijašnje iskustvo i izuzetno mala očekivanja od bilo čega spojenog na komp temeljem prijačnjih iskustava (sjeti se definicije kvaliteta kao ispunjenosti očekivanja korisnika) jer 99,999% zvučnika koji su ugrađeni ili se prodaju za i pored kompjutera doslovce vrijeđa inteligenciju slušatelja/korisnika. Tako da je to zapravo kombinacija vau! efekta i vrlo dobro odrađenog posla.

@drlovric

Majstore, mogu se složiti da je komp alat za odrađivanje posla i onda tvoj stva ima smisla. Ali, mi smo, ipak zaljubljeni u mašin ekoje koristimo i onda se dogode i ovakve fatalne veze poput lampe..
Gledaj na to kao na produljenje vrste: teoretski i praktično to možeš odraditi bilo s kim(kojom), ali ipak težimo da to napravimo s onom koja nam se po nečem učinila posebnom, zar ne? I ona s vremenom ostari, pojave se mlađe i poletnije, ali ipak ostaneš uz nju i prisjećaš se kako je nekad bila i ona takva... Možda sam zaglibil preveč u poeziju, ali lampa je posebna i....

NEMOJ TI VIŠE PROTIV LAMPE!
20.12.2008 | 22:19
mislim da bi ti lampa to jednako savršeno odrađivala
20.12.2008 | 22:53
To papittovenga:

Kupio sam iMac 24" da bi imao o cemu pisati na forumu. Nedostajalo mi je inspiracije, jer inace nisam produktivan u stvarnom zivotu, pa mi iMac sluzi iskljucivo za forume.

Mislim, kupio bi ja i tu lampu (valjda je dovoljno jaka za uredjivanje bloga ili piskaranje po forumu) ali mi je prevelik hod tipki, navikao sam na slim.

Btw, ja sam prije 3 ili 4 godine, za Bozic dok sam radio u US ARMY od prijatelja dobio tu lampu novu novcatu na poklon, i kako me tada Mac nije uopce zanimao, poklonio sam je curi. Gustao sam jedino dok sam je raspakiravao kod nje u stanu jer je imala neko fancy pakiranje

I dan-danas njena mama igra pasijans, Zuma i slicne stvari. Skidam kapu zvucnicima, jer je pravi uzitak slusati glazbu na njemu. Isto kao da ima subwoofer negdje, jasno definiran i cist zvuk.

Ja sam samo rekao svoje misljenje da mi to racunalo "nije nesto" a ti odmah osuo paljbu po meni.

Kupio si je i budi sretan vlasnik ako te taj comp toliko lozi, ne bi te trebalo pogadjati moje misljenje. Ne volimo svi iste stvari.

I moj glossy je super, hvala na pitanju. Nije mi pala produktivnost jer ju ionako nemam.

Adobe Photoshop CS4 + Flash CS4 + Dreamweaver CS4 + Coda + Open Office + FTP klijent + 2-3 browsera u isto vrijeme stvarno nisu zahtjevni po pitanju resursa. To ja svaki pokrenem onako bezveze, "dok pisem po forumu".

Ja samo znam (osim mozda u bas bogatim zemljama) da Mac kupuju ljudi koji ga najvise koriste za posao. Niko nece dati min 10-15K kuna da bi imao neko racunalo koje, eto, lijepo izgleda. I moze vrtiti MP3. Nemamo mi taj zivotni standard. Naravno pricam o novijim racunalima a ne o nekim starim kantama.

Naravno, uvijek postoji odredjen broj korisnika i predsjednika drzava, koji ga koristi za "sminku" ali vecina ipak ne.

Osobno bi volio znati recimo, od svih korisnika ovog foruma, koliko ljudi ne zaradjuje kruh radom na njemu, vec ga je kupilo eto onako bezveze...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, jura22, m@xym, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (876)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO