prodaje se lampa na kupiprodaj...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prodaje se lampa na kupiprodaj...

20.12.2008 | 23:36
drlovric je napisao:

Osobno bi volio znati recimo, od svih korisnika ovog foruma, koliko ljudi ne zaradjuje kruh radom na njemu, vec ga je kupilo eto onako bezveze...

Evo ja bi se prijavio. Pa ne kupuje se danas racunalo samo da bi zaradjivao kruh njime (?), sto nikako ne znaci da je to 'bezveze'.
21.12.2008 | 00:56
i ja isto. majku mu, od ovog laptopa nisam zaradio niti kune
21.12.2008 | 01:13
Moj iMac alu je iz gušta,totalno,svoje sam odradio i sad guštam!
21.12.2008 | 01:37
Bolje bit malo glup nego malo pametan!

RE: 'Adobe Photoshop CS4 + Flash CS4 + Dreamweaver CS4 + Coda + Open Office + FTP klijent + 2-3 browsera'
Znači ti si jedan od onih velikih one man music show umjetnika?

RE: Nemamo mi taj zivotni standard.
Kako tko...

Ja od posla kojeg obavljam na svim svojim računalima živim (doslovno) OSIM na lampi... ona mi je ukras u dnevnom boravku (ako te baš zanima), a i investicija za nju je prejebena... cijelih 1000kn... sttašno...

Over & out!
21.12.2008 | 10:26
RE: Bolje bit malo glup nego malo pametan!

To se sada malo i vrijedjamo? Zanima me samo u koju skupinu onda ti spadas?

And for your info, ja sam samo jedna sedmina tog po tebi "one man music show-a".

Za tisucu kuna nisi mogao ni u Pevecu kupiti ljepsu lampu da ti krasi dnevni boravak

Uzivaj u novom gadgetu i gledaj ga dugo, dugo...

Ja sam isto razmisljao okaciti iPhone da mi krasi bor. Nije to losa ideja
21.12.2008 | 13:08
dečki, ova rasprava je otišla u neke vode koje na Jabučnjaku ne volimo, ne želimo i ne podržavamo.

tako da ili kiss and make up ili just shut up 8)
21.12.2008 | 15:24
Evo i ja sam svog iMaca kupio "bezveze" i zeni smo kupili rabljenog iBooka isto "bezveze"! Za cijenu tog rabljenog iBooka smo mogli bez problema kupiti novi Acerov win laptop ali nismo i siguran sam da me 99% Macovaca razumije
Kompjuteri su odavno prestali biti iskljucivo alat za obavljanje nekog posla tako da je potezanje tog argumenta malko bzvz.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.12.2008 | 15:27
John_st, već sam zaključio da ne voliš moju ženu, al dobro neka ti je..

Dr. Lovrić (hehe, doktor) čemu žuć?
21.12.2008 | 17:58
@ Dijete, nema zuci. Otkuda ti to?

Dr.Ivo Sanader bi bio itekako ponosan na dostignuca svoje vlade da procita ovaj post i vidi koliki broj hrvata kupuje premium racunala, onako iz ciste zabave

Izgleda da je globalna kriza zaobisla lijepu nasu.

Ja sam ubijedjen bio da vecina Mac korisnika ga kupuje za neki posao jer trebaju pouzdan i stabilan sistav (jer nije bas neka platforma za igre), ali eto izgleda da sam bio u krivu.

Sorry do mene je, mozda sam krivo poslozio stvari u glavi
21.12.2008 | 18:11
Ah, dobra stara zavist opet na djelu
Zasto netko nebi imao pouzdan, stabilan i lijep komputer za kucnu upotrebu?
21.12.2008 | 18:33
Zavist??? Tko? Kome? Na cemu?

Daj, molim te...

21.12.2008 | 19:43
Momak još si mlad,fali ti još pure( žganaca).Bistar jesi ,samo si malo prenagao,ali to će se skoličinom žganaca smanjit.To će reći da u nekim stvarima nemaš iskustva i brzaš.Ispada da hoćeš biti nad popom pop.Dobronamjeran jesi,samo si malo nagao pa izazivaš reakciju,pa bi trebao malo usporiti.Stati na balun i pustit i druge da igraju.S druge strane je zanimljivo pratit odrastanje na OS X-u,jer uvijek ima nešto novoga što možda prije nije bilo rečeno.Drlovriću imam sinove tvojih godina pa kužim mlade,tako da ne zamjeriš starcu na savjetu.Kako je jedan rekao : " ti češ doći na moje,ali ja na tvoje nikada".Ljepi pozdrav!
21.12.2008 | 19:51
Dijete je napisao:
John_st, već sam zaključio da ne voliš moju ženu, al dobro neka ti je..

pošalji je ti meni pa ću je i ja voljeti, a ne samo ti.

lampu, ne ženu
21.12.2008 | 20:40
drlovric je napisao:
Ja sam ubijedjen bio da vecina Mac korisnika ga kupuje za neki posao jer trebaju pouzdan i stabilan sistav (jer nije bas neka platforma za igre), ali eto izgleda da sam bio u krivu.

Ponavljam ono sto je u osnovi MoschuS rekao, ali zar ako nesto nije za posao, ne mora biti pouzdano i stabilno?
Sve za svoju namjenu - nije u redu potezati argument "ima se" jer su rijetki kupili zadnji Quad core da bi browsali web doma - evo papitto je uzeo lampu na 800 MHz pa si se ti prvi cudio tome.

Ja jos imam Cube na 450 MHz a kupit cu Mini. Da li bih umjesto Minija trebao uzeti PC od 2500 kuna u Metrou?
21.12.2008 | 20:49
Ja sam, kao što rekoh, over & out... a baš bi rado nešto rekao ;o))))
21.12.2008 | 23:00
MoschuS je napisao:

Zasto netko nebi imao pouzdan, stabilan i lijep komputer za kucnu upotrebu?

i ne samo pouzdan, stabilan i lijep nego i vrlo jednostavan za koristenje. Meni je to najveca prednost Maca. Meni je na Macu sve logicno i inutitivno i to je ono cime me pridobio najvise. Ne dizajnom, vec bas jednostavnoscu OS a.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
22.12.2008 | 01:11
jzelko je napisao:
Momak još si mlad,fali ti još pure( žganaca).

Obožavam puru, još ako ima lučnice... oprostite zbog OT morao sam
23.12.2008 | 16:55
Sori, ja sam kajkavec. Skužil sam da govorimo o žgancima, ali kaj je lučnica?
  • lex
  • Korisnik
  • 5
24.12.2008 | 01:31
To je maslac otopljen na tavi s češnjakom i jogurtom. Jako fino u kombinaciji s purom.
24.12.2008 | 08:42
pa ne zvuči loše, ali meni je ipak draža klasika. Bijeli žganci od domaće kuruze (ne od ovog žutog hibrida) i s tim bijela kavaB)
Ali, probam jednom i ovu preporuku
24.12.2008 | 12:06
Oba primjera su OK,s tim da ima sitnih varijacija u kombinacijama,stvar osobnog afiniteta.
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.12.2008 | 12:58
A niš... sutra bum si probal tu lučnicu.. valjda se ne bu neka kumica ljutila kaj bum probal sa kefirom umjesto s jogurtom..
24.12.2008 | 15:15
I ja sam svog Minija i Lampu za klince nabavio "bezveze". Hm.

Ja najviše volim palentu žutu s umakom za koji ne znam kako se zove, ali radi se o luku na masti, s komadićima slanine, crvenom paprikom i kiselim vrhnjem.

I, kad smo već kod toga, da čujem, koliko vas ovdje jede palentu (puru, žgance, kukuruznu krupicu) profesionalno, a koliko vas to radi onako "bezveze"?

• Dijete
  • Posjetitelj
24.12.2008 | 15:23
Žganci se kod nas rijetko jedu jer Bolja nije pretjerani ljubitelj, osim ako nije zmješšana sa sirom ili tofuom pa dodatno zapečeno..

A ja volim brodet, pa volim uz brodet..

Al najvolim bijele žžgance od krumpira sa špekom i lukom, ali nisam to godinama jeo.. kao, nije zdravo..
24.12.2008 | 18:37
Pura, palenta, zganjci ili kako god da se to gdje zove za mene nije nikada bila neka hrana koju bi pozelio jesti. Bila je aktualna mozda Partizanima u ratu ili u doba Turskog carstva.

Ahh da, i u srednjem vijeku se jako puno konzumirala

A vi na Mac forumu samo sto ne razmjenjujete recepte )))

A sto se tice pro uporabe i "bezveze" kada to vec toliko podvlacite, ja sam pricao o racunalima od 12-13K kuna ili vise, a ne nekim lampama ili minijima, koji kostaju kao i prosjecno PC racunalo.

To je po meni normalan scenarij, jer ako ce dijete uciti Mac OS, pa neces mu odmah kupiti iMac24 ili MB Pro...osim ako nemas jako puno para...

Poanta cijele price je da je svejedno (sa financijskog aspekta) dati 2K kuna za neku rabljenu lampu ili 2K kuna za neki PC u Metrou, pa ga dati klincu da se igra s njim.

Ali nije svejedno kupiti racunalo od 10-15K "onako bezveze" i ne raditi na njemu nista konstruktivno.

Uz nesto malo dodatne opreme sa Apple logom, ta cifra se brzinski popne na preko 20K kuna.

Malo skupa igracka i za Norvezane, ako ce samo prziti dvd-e ili surfati na njemu

To je samo moje misljenje.

Unaprijed se ispricavam svima onima kojima su ove cijene smijesne (ili koji se samo tkao osjecaju) i koji stvarno kupuju najnovije Macove "bezveze", jer na njih se ovaj tekst ne odnosi.
24.12.2008 | 21:21
Mislim da cijene nikome na forumu nisu smijesne ali zasto ne mozes prihvatiti da ljudi kupuju te strojeve bez da ista konkrento rade i zaradjuju na njima? Ovo sto ti govoris je otprilike kao da sad idemo tupiti nekome tko je kupio xyz auto za 30k eura da moze kupiti isto dobar auto za 15k ali ako je doticni vozac rallya onda mu je taj auto od 30k "opravdan".
Prije sam dosta radio kuci ali vise ne radim i ne mislim mjenjati stroj svakih godinu dana niti ga upgradeati sa glupostima svaki cas kao sto sam to radio prije, ne trosim lovu na izlaske, skupu obleku i slicne stvari i ne vidim u cemu je problem ako jednom u 3-4 godine potrosim svojih 1500eura na nesto sto me zanima i predstavlja mi zadovoljstvo. Cinjenica je da netko za tu svotu mora raditi pola godine a nekome tko sjedi u Saboru je to jedna placa ali ne govorimo o tome i malo je glupo biti ljut ili jalan na nekoga samo zato sto zaradjuje vise.
25.12.2008 | 11:21
@drlovric

Maestro, nije se baš lijepo sprdati s bilo čijim prehrambenim navikama i žgancima. Veliš da si bio u US. Sad duboko udahni, pogledaj se u ogledalo i ond ami priznaj koliko si puta jel u McDonald's-u? Ako veliš da nisi ni jednom, onda lažeš ko pas. Ili si možda išel u Pizza hut ili KFC? A na kavicu u Starbucks? E pa, uza svo dužno poštovanje prema megakorporacijama i njihovim odjelima marketinga, ništa od toga nije na razini žganaca. Ne vjeruješ? Pogledaj slike prosječnog Joea Publica; nitko se kod nas nije tak zdebljal, tj. utovil od žganaca.

A inače smo potpuno skrenuli s teme koja je počela jel lampa stara krama ili ne? I jel vrijedi soma-dva kuna i po čemu je to tak posebna?

I za tih dva soma, ili čak soma, za kolko je otišla je izvrstan komp na kojem se može sve raditi osim prelamati u indesignu, ali se može u quarku u devetki.

Sretan Božić svima od mene
25.12.2008 | 14:39
Daleko sam ja od neke prehrambeno osvjestene osobe koja broji kalorije, kolesterol i slicne stvari i ne sprdam se ja sa necijom hranom vec sam rekao da je to za mene osobno nikakva hrana, koju nikada ne bi pozelio jesti. Ono da kazem, eh da mi je, bas sam se zazelio toga jesti

I naravno da sam 100 puta jeo u McDonaldsu ili Burger Kingu, i dan danas to radim kada sam u zurbi. Kao i 70% planete na kojoj zivimo uostalom Ubrzani zivotni tempo nam uglavnom diktira takav nacin prehrane.

Ali sve ovo stvarno vise nema nikakve veze sa predmetnom lampom sa pocetka threada

Sretan Bozic svima koji ga slave!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO