Problemi s MacBook Pro-om?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi s MacBook Pro-om?

21.12.2008 | 20:09
dali netko posjeduje novi macbook pro?
naime u 5ak sam narucio jedan za sebe ovaj na 2.53, i receno mi je da moram cekati do 4 tjedna.
narucivao sam i macbook koji dolazi navodno u utorak pa mi nije problem bio pricekati za drugi.

kasnije sam cuo neke traceve da je vracena posiljka macbook pro-ova jer imaju nekih problema s ramima.
vi koji imate nove modele jer vam sve stima, radi oke i tako to?
21.12.2008 | 20:11
i koliko tocno dodje produljenje garancije na 3 godine?
21.12.2008 | 20:58
U Hrvatskoj ne postoji opcija placanja duze garancije (tzv. "Applecare"), no ako te to zanima mislim da ti je cak i jeftinija opcija osigurati laptop u nekom od osiguranja - zadnji put kad sam gledao premije za takve stvari su bile mizerne.
Sto s eprvog pitanja tica, nisam cuo nista o takvim problemima, no ako je i istina vijest je dobra jer ces dobiti ispravljenog.
30.12.2008 | 00:44
cek, cek... odem u neku od osiguravateljskih kuca i tamo trazim osiguranje za laptop?
30.12.2008 | 01:31
Nisam čuo nikakav trač da novi MacBook Pro ima bilo kakve probleme s RAM-om. Nitko od ljudi koji su ga kupili nije prijavio nikakav problem. Jedan je kod nas u Kreativnom par tjedana i radi savršeno.

Naravno da možeš osigurati računalo, pa kao i gotovo svaku drugu stvar. Šteta što ne postoji AppleCare kod nas, to bi bilo najelegatnije.
31.12.2008 | 03:20
evo danas stigao i moj primjerak. prekrasno! prvi dojam cista desetka. nadam se da necu imati peh nakon silnih problema s PC-em!
31.12.2008 | 11:26
Cestitike! Ne bi trebalo biti nikakvih problema, a ako bude, tu smo.
01.01.2009 | 20:19
hvala, hvala.
kontam da cu sad malo-malo nesto priupitat, hehe
14.01.2009 | 00:18
Evo na moju zalost ja imam problem.
Macbook Pro 2.53 GHz 4 GB RAM

Na lijevoj strani lcd-a pojavljuju se bijele horizontalne linije.
Pokusao sam prebacivanje s jedne na drugu graficku i opet ista stvar.. resetirao PRAM, opet isto, mijenjao rezoluciju.. nema pomoci..
Zanimljivo je da u WOW radi odlicno na high postavkama i da se crtice ne pojavljuju..
Pojavljuju se i u windowsima.. al opet dok igram COD 5, crtica nema..
Crtica nema i kad stavim bijelu pozadinu ali to mi nije opcija..

Nadam se da je stvar u softwareu, driverima za graficku i da ce to uskoro rijesit jer sizim..

Jos nisam probao dali se crtice poajvljuju na externom displayu jer nemam mini displayport to DVI adapter..
bilo kakav savijet ili suosjecanje dobrodoslo..

Inace komp je odlican, najdrazi mac do sada koji sam posjedovao iako moram priznat da mi glosy screen i ovaj trackpad nisu bas legli. Valjda stvar navike..
14.01.2009 | 00:46
Bezma, evo već par tjedna instaliram svašta na jedan (istina 2.4 model, ne 2.53) i baš nikakvih problema nema. Evo i Smayoo ovdje na forumu ga ima i nisam čuo nikakav problem od njega... niti od ikoga tko ga je kupio kod nas. Da je problem kod drivera vjerojatno bi se vidio na svim strojevima te serije. Možda je ipak nešto s hardverom? Da li si guglao? Garanciju imaš, pa bolje da to središ čim prije ako je nekakav GPU defekt, a nije da toga nije bilo kod NVidije u zadnje vrijeme. Macovi su toga bili pošteđeni jednim dijelom, ali isto je bilo procesora s greškom...

No, možda je u pitanju samo RAM koji si dodao. Da li si napravio "Extended Hardware Test" nakon dogradnje memorije? Stvari idu u tom smjeru baš zato što kažeš kada se problem NE pojavljuje, a ispada da je to onda kada koristi jači GPU koji ima svoj VRAM.

Hmm... sada vidim da je 4 GB RAM-a vjerojatno tvornički, ali opet... to ne znači da je bez greške! Prvo to provjeriti!
14.01.2009 | 01:23
Upravo googlam, dosta ljudi se zali na problem s prikazom slike, odnosno display im treperi al nigdje nisam naisao na moj problem ili slicno.. tek samo poceo s googlanjem.. vlajda cu nesto naci...
E da i zaboravio sam napomeniti da je komp kupljen u Americi prije 2 tjedna.. donjela ga jedna dobra dusa.. nadam se da je sacuvala racun..
Ujutro cu provijerit..
Jos uvijek se nadam da nije problem u hardveru
Javim ako sto nadjem..

Upravo primio poruku od prijateljice dobre duse da imam racun.. dakle ukoliko je hardverski problem dali imam pravo reklamirati mbp bez obzira sto je kupljen van hrvatske? Pretpostavljam da mogu jer koliko znam garancija je svijetska..jel da?
14.01.2009 | 01:32
Tako je, Apple prijenosnici imaju worldwide garanciju.
14.01.2009 | 06:58
Ja mogu reći da (kuc, kuc) nisam imao nikakvih problema sa svojim u ovo malo vremena.

Također se mogu složiti da ovako opisan problem može značiti problem s memorijom, no ne ako su crtice uvijek na istom mjestu.

Inače, na http://www.memtestosx.org/ ima za cca 1 € programčić za intenzivni test memorije koji sam svojedobno koristio i na Miniju kad sam radi buga u jednom programu posumnjao na RAM. Test je bolji od standardnog Apple testa utoliko što koristi veliki broj metoda u jednom testu, tako da je veća šansa otkrivanja "kolebljivog" RAM-a.

Moram samo dodati da je meni trackpad skoro savršen, kao da sam se rodio s njim. Ono što traži još posla su programi koji ga ne koriste (3rd party uglavnom, no evo ostao sam iznenađen da npr donationware Neo Office podržava trackpad geste 100%, dok recimo jedan Google Earth uopće ne). I, moram dodati, trackpad driver za Windowse je banana, jedva prolazan, -2.

Glossy ekran možda smeta nekom kome je bitno precizno vidjeti boje ili tako nešto. Meni zapravo i ne. Iako mi je na poslu ogroman prozor iza leđa i popodne vedrim danom sunce tuče ravno u ekran, pa se i ja i svi na terasi, i rebrenice na prozoru ogledamo u njemu kad je crn, ipak je, bez obzira na to meni potpuno čitljiv i vidljiv (čudno, ne znam to objasniti, ali definitivno bolje vidim, nego na staroj Toshibi koja je imala mat ekran).
14.01.2009 | 11:34
smayoo je napisao:
Inače, na http://www.memtestosx.org/ ima za cca 1 € programčić za intenzivni test memorije koji sam svojedobno koristio i na Miniju kad sam radi buga u jednom programu posumnjao na RAM. Test je bolji od standardnog Apple testa utoliko što koristi veliki broj metoda u jednom testu, tako da je veća šansa otkrivanja "kolebljivog" RAM-a.

Ja preporučujem AppleJack http://applejack.sourceforge.net/

Kod instalacije nudi i memtest app.
18.01.2009 | 13:33
Evo da zakljucim, zvao sam apple servis u Sv.Nedelji i momci rekli da mi garancija vrijedi uz predocenje racuna. Primit ce komp i u slucaju da otkriju da je greska stroja salju stroj appleu na reklamaciju i zamjenu istog. Ako poprave u servisu jos bolje, manje cu cekat samo da radi kako triba.

Pozdrav.. i havala na savijetima..
19.01.2009 | 12:51
smayoo je napisao:
Moram samo dodati da je meni trackpad skoro savršen, kao da sam se rodio s njim. Ono što traži još posla su programi koji ga ne koriste (3rd party uglavnom, no evo ostao sam iznenađen da npr donationware Neo Office podržava trackpad geste 100%, dok recimo jedan Google Earth uopće ne). I, moram dodati, trackpad driver za Windowse je banana, jedva prolazan, -2.

Pred neki dan je izasao novi Windows driver za trackpad, jesi li ga probao, mozda popravi stvari?
19.01.2009 | 20:51
Na taj novi driver sam i mislio. Onaj stari se niti ne može zvati driverom.
  • gogo
  • Posjetitelj
19.01.2009 | 23:24
imam problem sa tipkovnicom na macbook pro-om sve radi eksterno i mis i tipkovnica,a neradi na laptopu a nemam postavki u seetingsu o mišu i to ostalo znali neko nesto osim reinstalacije
20.01.2009 | 00:01
Uopce ti se ne otvaraju prefsi od tipkovnice i misa? Radi li ako digens sistem sa CD-a, da znamo je li problem softverski ili hardverski?
  • gogo
  • Posjetitelj
20.01.2009 | 19:21
radi sve normalno ali ne radi ništa od tipkovnice i misa samo eksterno
20.01.2009 | 20:49
A odgovor na drugo pitanje? Ako ti ne radi niti nakon dizanja sistema....u stvari cekaj...Ajde kod boota drzi stisnutu tipku Option, ako ti otvroti boot manager onda nije stvar u hardveru. Ako ti ne otvori onda je, a prva stvar na koju bi sumnjao jest da se nizu izvukli oni folija-kabeli koji spajaju tastaturu i trackapd sa motherboardom. U svakom slucaju sumnjam da je nesto sto se ne da lako rijesiti. To je pocelo naglo, samo od sebe?
  • gogo
  • Posjetitelj
21.01.2009 | 13:19
da odjednom nešto prebacivao na iphon neke programe i bez ikakvog razloga ne radi tipkovnica a sve ostalo radi
21.01.2009 | 14:45
Aaaaa!
Pa daj probaj vise nesto od predlozenog i javi rezultate!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, jura22, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (934)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO