crkla maticna na Pro 17
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

crkla maticna na Pro 17

20.01.2009 | 04:36
17 incni Mac Book Pro nakon godinu i pol dana star, crkla maticna i to se mogu zahvaliti apple i njihovoj neispravnoj bateriji. Glavno da hardware kosta kao suho zlato mada je intel i tu i tamo, naravno i da je garancija istekla i da me sada uredno pitaju za servis toliko love da mogu kupiti novi laptop. Citaj oko milju eura.

1. Nakon tri mjeseca desni kuler je poceo zvrndati

2. Nakon godinu dana je crkla i przilica

3. Nakon godinu i mjesec dana je propao trackpad

4. Baterija se doslovno raspala nakon godinu dana i tri mjeseca, napuhala se kao da sam imao zabu u laptopu. Dok sam cekao novu iz Fast Maca u medjuvremenu crkla je i maticna, vjerujem da je krivac tome bila neispravna baterija srusila mi je komp dosta puta prije nego sam ja uspio skuziti u cemu je problem, dobri ljudi na ovom forumu su mi prvi otvorili oci. J i ga nismo svi u zivotu serviseri i ono kada kupujes tako skup kompjuter kupujes ga jer ocekujes kvalitetu iliti drugim rijecima da nece biti problema.

5. Znaci 5 crkla maticna, bolje ne moze, sada je bas PRO

6. Super sada imam bateriju i ne znam sta da radim.

Moje pitanje:Zasto su Apple kompjuteri tako skupi?,za identican hardwer na PCiju prodjes daleko bezbolnije a kvare se i imaju masu problema isto kao i svaki drugi kompjuter...
Koliko bi ovakav servis kostao u Hrvatskoj?
20.01.2009 | 05:17
Ovakvi kvarovi su jako rijetki, vjerojatno i znatno ispod 1% proizvedenih. Takvu statistiku potvrđuje to što je Apple godinama prvi na ljestvicama korisničkog zadovoljstva i po pouzdanosti hardvera.

No, isto kao što se pokvari super-skupi auto, tako se može pokvariti i skupi Mac. Dakle, nisi imao sreće!

No, jedan kvar može povući drugi, pa npr. "zvrndanje ventilatora" bi bila stvar koja se odmah treba srediti - jer može zbog pregrijavanja oštetiti nešto skuplje.

Baterije su pak bile globalni problem, Apple je tu prošao još najbolje od svih proizvođača - najamnje loših serija je završilo u Macovima. Sony i Toshiba su imali cijeli show.
20.01.2009 | 11:03
Ako si sve kupio legalno. piši u apple. Možda ti se smiluju jer ipak je to rijedak slučaj.
Prijetelj u Njemačkoj je imo sreće.
20.01.2009 | 12:32
Kao što Greed kaže, Apple je poznat i kao kompanija koja ponekad rješava takve slučajeve kada se radi o problemu koji je zbilja "mao previše". Npr. trenutno su "u điru" G5-ice s tekućim hlađenjem kojima zbog brtve od 3$ može doći do kvara od 1500$. Kada se takve stvari dogode, jednostavno kupcu daju novi stroj. Na XLR8-u ima valjda 20 ljudi koji su dobili novi Mac Pro umjesto G5 kada im se to dogodilo. Naravno, to sve važi za američki Apple Store.
20.01.2009 | 14:35
Kako znas da je otisla maticna? Koji su simptomi? Mozes li nekako dokazati da je uzrok baterija? Uz dovoljno galame vjerujem da imas sanse dobiti zamjenu za racun te baterije jer su se baterije mijenjale neovisno o garanciji, a ako je jos ona prouzrocila ostatak stete... Gdje se nalazis, koliko sam shvatio nisi u Hr?
20.01.2009 | 14:46
GREED je napisao:
Ako si sve kupio legalno. piši u apple. Možda ti se smiluju jer ipak je to rijedak slučaj.

Ma mislim da odustajem, pozdrav svima ja odok skociti s mosta.
20.01.2009 | 20:44
Tjah nemoj tako, ja sam razlupao motor, dobio sam procjenu na 35000 kuna samo dijelova bez rada, a tako je i izgledao. Na kraju sam za 500 eura kupio na ebayu sve dijelove koji su mi trebali i sam sve slozio za par dana.
Za pocetak pravac eBay - evo trenutno na americkom eBayu nude dvije maticne za 17" MacBook pro jedna je na 100njak dolara uz par sati do kraja, a drugu mozes kupiti odmah za 700 USD (malo previse cini mi se). Uz par sati strpljivog rastavljanja sve se to da srediti. Ako neces daj meni ostatak pa cu ja. :-D
21.01.2009 | 09:16
GREED je napisao:

Njemu je izgorio house kompletno i ostao je šmrkalje od imaca,nema veze sa kvarovima pa je svejedno dobio novi od applea.
21.01.2009 | 16:24
Riba je napisao:
Tjah nemoj tako, ja sam razlupao motor, dobio sam procjenu na 35000 kuna samo dijelova bez rada, a tako je i izgledao. Na kraju sam za 500 eura kupio na ebayu sve dijelove koji su mi trebali i sam sve slozio za par dana.
Za pocetak pravac eBay - evo trenutno na americkom eBayu nude dvije maticne za 17" MacBook pro jedna je na 100njak dolara uz par sati do kraja, a drugu mozes kupiti odmah za 700 USD (malo previse cini mi se). Uz par sati strpljivog rastavljanja sve se to da srediti. Ako neces daj meni ostatak pa cu ja. :-D

Riba reci mi kako da gledam koja mi treba, moj mac bookpro 17 je sa 2,4 ghz intel core duo procesorom.

Treba li mi maticna tocno za taj procesor?
Ma u biti reci mi kako ti upises kada trazis na eBayu
maticnu?
21.01.2009 | 16:47
Nisam strucnjak, ali trazio bi od istog modela...obicno ljudi napisu u koji model pase. Uvijek pazljivo procitaj opis. Za pocetak ako ti je zaista otisla maticna, za vjezbu rastavi macbooka i izvadi je - naravno nemoj pogubiti pritom pola dijelova.
Na taj nacin ces moci vizuelno usporediti postojecu maticnu sa onom koja se prodaje. Ja sam konkretno trazio "macbook 17" logic board". Sretno!

Update:
Evo ovi nude zamjenu maticne za 500njak USD a cini mi se da shippaju i preko vode:
www.dttservice.com/macbookpro.html

A jednostavnije pretrazivanje po eBayu vidi ovdje:
macbookspareparts.com/macbook-pro-17-logic-boards/
21.01.2009 | 17:25
Hvala.
22.01.2009 | 09:14
Probaj pogledati na www.applecomponents.com
Na žalost, ne šalju k nama, ali imaju dobar pregled dijelova pa možda možeš naći i service part no. da budeš ziher
22.01.2009 | 09:15
I sori, zaboravih najbitnije. www.iservis.hr
Oni popravljaju sve kaj se da popraviti pa ti možda mogu skrpati i matičnu za razumne novce
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, drpongrac23, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (598)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO