Radeon 3870 HD Mac edition u Hrvata
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Radeon 3870 HD Mac edition u Hrvata

21.01.2009 | 14:43
Pozdrav svima.

Imam Mac Pro, model 2006, i razmišljam o zamjeni 7300gt za radeon 3870 ili 8800gt Naravno buduci da je radeon jeftiniji nekako mi je i zanimljiviji. Medjutim nigdje ga kod nas nisam nasao za kupiti pa neznam jel sam ja lud ili kaj?
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2009 | 14:52
i meni je na wish listi.. i izgleda da je uskoro u kompu..

eshop.macsales.com/item/ATI%20Technologies/100435928/

Ja ću od tamo jer mi se ne da razbijat glavu..

Izabrao sam ATI zbog preferiranja Atija naspram Nvidije.. i to čisto iz ženskih razloga, svidja mi se više i to je to..
21.01.2009 | 15:19
Je gledao sam ali me matematika zulja, naime

220$*cca 5kn=1100kn
PDV 22%*1100=240kn
poštarina 42$*5=210kn
naknada carine za rad=90kn

total=1650kn,

a za novu nvidiu 8800gt za koju imam onda i valjanu garanciju u hr, ak sredim prek firme bez pdv-a sto bi mogao, 1510kn. A cijene vani su 220$ ha 3870 i 280$ za 8800gt.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2009 | 15:48
Ne znam što znači srediti prek firme bez pdva jer sam fizikalac..

3870 mozda nije bolja kartice, mozda je, ali moji novci idu AMDu..

Kupio bih kod nas, ali kao sto si sam primijetio, nije da ih ima.. il smo obojica ludi..
21.01.2009 | 15:59
Ma nadjes nekog da ti uzme na firmu i eto. Nismo ima je finder.hr sad sam saznao na mackorisniku za samo...

pazi!...

Radeon 3870 za......

2700KN!!!
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2009 | 16:46
haha!

E, a vidi ovo.. sad sam vidio u novom patchu WoWa da je podrzan 3d uz pomoć naravno gramzljive nvidije jer bi to znacilo da trebam i odredjeni monitor i one naocale itd..

www.nvidia.com/object/3d_stereo.html

al opet.. s obzirom da wish lista na sebi ima viewsonice, moglo bi se dogodit da budem strpljiv pa onda krenem u drugom pravcu.. phillips ili zalman..
21.01.2009 | 17:14
Ovako...

Apple niti uz jedan svoj stroj ne nudi Radeon 3870 i samim tim nije u službenoj Apple ponudi niti se može nabaviti kao rezervni dio.

Ukratko - kupi kod OWC-a i plati slanje preko Atlantika ako baš želiš tu karticu. Osobno, mislim da je pametnije na firmu kupiti jaču 8800 kod nas s garancijom. Za 8800 je kod narudžbe bitno naglasiti da li imaš Clover ili Harper seriju Mac Pro. Također, bitna je brzina sabirnice - oni najstariji modeli ne mogu koristiti 8800 uopće. Dakle, uvjet za 8800 je brzina sabirnice od barem 1.33 GHz (Requires Mac Pro bus speed 1.33GHz with PCI-Express).

Ako imaš stariji, možda moraš na Radeon jer nemaš izbora, mislim da on nema to ograničenje.
22.01.2009 | 02:02
Ja slazem se, s obzirom na stanje jos je najbolje kupiti u hr nvidiu 8800gt preko firme pa se ima i garancija. Stroj je MacPro 2.0, 2007. na 1.33GHz. Neznam, moram jos odluciti, to je iovako kucni stroj koji ne zaradjuje novce. Ovo bi uzeo sebi za gust al bome skup gust
22.01.2009 | 04:02
8800 kartica je odlična, ali glasna ako se igra nešto "jače" u punoj rezoluciji. I onda kreneš u modifikacije kao ona koju sam opisao na Jabučnjaku... tako, što bi se reklo "mixed bag".

Ja se nekako nadam da će ATI izdati Radeon serije 4 u Mac verziji, pa onda još omogućiti SLI mod. Eeeeee, to bi već bio posao - i dobra kartica za pristojnu cijenu - i ultra performanse s dvije kartice za one koji baš žele maksimum.

Vidjeti ćemo što će doći s 12-jezgrenim Mac Pro kada se pojave...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, robee, rusty, Anonimci (444)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO