Čišćenje kuglice na mišu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čišćenje kuglice na mišu

22.01.2009 | 15:50
Pitanje imam!
Kako očistiti kuglicu na appleovom Magičnom mišu?
22.01.2009 | 16:12
Pretrazi forum, o tome se vec dosta opsirno pisalo.
22.01.2009 | 16:39
svenibor je napisao:
Pitanje imam!
Kako očistiti kuglicu na appleovom Magičnom mišu?

Komad bijelog papira, miša okreneš na leđa, stisneš kuglicu na papir, voziš ga po papiru.
22.01.2009 | 16:44
Ovo sto kaze Tomislav a ako ne pomaze onda ces ga morati rastaviti i pocistiti. Imas na youtubeu hrpu tutorijala kako se to radi i stvarno nije previse komplicirano.
22.01.2009 | 16:49
Ja ga cistim flanelskom krpicom.

Okrenes mis naopako i brises s jedne strane na drugu, i tako u svim smjerovima.

Jako lagano se cisti, a cini mi se jos lakse prlja

Bez veze im je mis i kuglica, ali morali su to nekako tako napraviti jer bi citavom svijetu priznali da godinama nisu bili u pravu glede miseva, desne tipke i srednje tipke (ili tockica) na misevima iz PC svijeta.

Ovako su kao izmislili nesto novo a u principu ista stvar

Ali zato alu tipkovnica je cista desetka
22.01.2009 | 17:25
Ma steta jedino sto nisu napravili upotrebljiv mehanizam za otvaranje samog misa. Ja se cijelo vrijeme nadam da nam spremaju neko iznenadjenje u vezi toga jer su sad vec stvarno sve updateali osim nesretnog Mightya i Minija.
22.01.2009 | 17:43
Mene više od miša, s kojim zbilja nemam problema, provozam ga na leđima svakih par dana pa uopće ne dođem do toga da mi zašteka, smeta alu tastatura. Ne želim o tome kakava je za uporabu, navodno je zabranjeno prostačenje tu, al kak to čudo očistiti? Čime? Krpice za čišćenje naočala baš i nisu od koristi, alkohol tako tako. Čime to očistiti?
22.01.2009 | 18:57
Ne razumijem u cemu je problem sa ciscenjem tastature? Uzmes krpu/vlaznu maramicu/sto vec koristis i predjes preko nje, meni je puno jednostavnije nego cistiti obicnu tastaturu koju uvijek na kraju rastavim da pocistim kako treba. Vjerovatno se nakon par godina nakupi dosta smeca unutra pa treba skidati tipkice ali to sigurno ne treba raditi svaki cas.
22.01.2009 | 20:05
Moje je pitanje - zašto bi to trebalo tako često čistiti? Mislim - ja imam ovu alu-tipkovnicu 15 mjeseci i Mightyja isto toliko. Tipkovnica nije prljava, niti prašnjava, niti... a kuglica od miša je jednom do sad počela proklizavati i 10 minuta trljanja po A4 papiru je bilo dovoljno.
23.01.2009 | 00:41
smayoo je napisao:
Moje je pitanje - zašto bi to trebalo tako često čistiti? Mislim - ja imam ovu alu-tipkovnicu 15 mjeseci i Mightyja isto toliko. Tipkovnica nije prljava, niti prašnjava, niti... a kuglica od miša je jednom do sad počela proklizavati i 10 minuta trljanja po A4 papiru je bilo dovoljno.

Nda, naviko sam da mi tastatura izgleda ko nova i užasno me živcira ak nije tak. Naprosto popizdim kad tipke nisu _bijele_. Kaj se mišonje tiče, od prvog kugličara koji je nakon pojma nemam kolko mjeseci zaštekao zbog smeća, sam naprosto steko naviku svakih par dana protrljat kuglicu. Nije da kod tog trljanja vozim miša do besvjesti, šta sam morao da bi osposobio prvog kugličara kad mi je zaštekao, naprosto ga par puta potegnem po papiru. Al eto, otkad to redovito radim, niti jedan više nikad nije zaštekao.
23.01.2009 | 00:49
meni ta kuglica nikad nije ni radila, jedino scroll prema gore, sto se tastature tice, cisti se bez problema, jednom sam je zalio kavom u potpunosti bila je skroz namocena i nije radila tj. radila je kao da si stisnio sve tipke odjednom, ja je iskopcao, oprao u kadi, dobro posusio i nakon dan, dva - ko nova... a i blistala je kao nova
23.01.2009 | 01:41
Cujem na sve strane probleme sa majti mišem ... al stvarno ... nije da sam neki cistunac ... al ja svakih 3 -4 mjeseca uzmemm alo alkohola (ne pivo ) i malo toalet papira namocim te potrljam ... i vozi.
A kuglica je preluda ... nema mi za to zamjene .... probao sam logiteche i svašta ... i sve je to kul ali kuglica mi je zakon.
Da se moze jednostavnije otvarat mis za ove kojima to zatreba ... bio bi naj.
Tipkovnica je artework itself ... ciscenje je ultra jednostavno ...
23.01.2009 | 10:52
Zahvaljujem na masovnom odazivu i dobrim savjetima.
Fakat bi Apple trbao konstruirati jednostavniji sustav rastavljanja miša ili barem vađenja kuglice. Možda čak i malo veću kuglicu, možda bi bila preciznija.
Zanimljivo je da od dva miša koje rabim (na dva računala), jedan radi uzbrdo (skrol prema gore), a drugi nizbrdo. Ljevo-desno rade oba. Čudno!
S tipkovnicama nemam problema. Kad ne vidim više od pola slova uzmem rezervnu a zamazanu uvalim kćeri na čišćenje. Ona ima živaca i volje za to.
PS ili baj d vej. Nisam mišljenja da Apple nije dugo priznavao grešku glede količine tipaka na mišu. Osim kuglice koja je zbilja magična, druge tipke sam u preferencama pogasio jer je jedna dovoljna. U dvadesetak godina rada na Macu ni u jednom trenutku mi nije zatrebala još koja (možda zato što ne koristim Maca za igranje).
Da zakljucim temu. Svima hvala.
24.01.2009 | 11:21
ja bih trebao jedan savjet.meni lijeva tipka na misu ne radi.kad je pritisnem kao da sam desnu pritisnuo.u postavkama je lijeva primarna a desna sekundarna.sta bi moglo biti.
24.01.2009 | 13:15
scarface bojm se da ti je senzor unutra krepao. Ako ti je pod garancijom probaj ga zamijeniti, ako nije onda ga probaj otvoriti i pocistiti mozda se samo blesira zbog prljavstine i masnoce.
24.01.2009 | 15:22
ma ne znam do kad je garancija.imam mac par mjeseci.odnijet cu ga u prodavnicu kasnije pa javim sta je bilo.
24.01.2009 | 19:33
Ako ga imas par mjeseci i dosao je sa strojem onda ga nosi nazad, nemas sta razmisljati
25.01.2009 | 10:35
odnijeo sam ga.ima garanciju.bit ce gotov za sedmicu.mada mi nije jasno kako je riknuo.nisam ga puno koristio,jer sam vecinom koristio logitechov mis.
25.01.2009 | 14:37
Nema veze koliko si ga koristio, moj bezicni je imao problema sa registriranjem desnog klika od pocetka. Odnjeo sam ga u Sv. Nedjelju i dobio novog koji radi vec godinui pol bez problema.
03.02.2009 | 19:40
evo mene opet.dobio sam novi mis ali problem je ostao.znaci koju god tipku kliknem on je registruje kao da sam desnu pritisnuo.ne kontam sad nista.mozda je do mac-a
03.02.2009 | 19:45
100% si siguran da je System Prefsima right button secondary button, a left primary? Da li si probao pod drugim userom?
03.02.2009 | 20:11
Ajde ti nama postaj screenshot iz Sys Prefsa/Mouse! Da ti nisu ostali nekakvi driveri od tog Logitecha kojeg si koristio? Jel mozes uzeti od nekoga najobicniji usb mis sa dvije tipke pa probati kako radi? Mozda glupo pitanje ali da li znas koristiti Mightya (ne smijes imati obadva prsta gore za desni klik)?
03.02.2009 | 20:13
ukratko trljas kuglicu o papir dok se ne ocisti
03.02.2009 | 21:07
jarane koristio sam ga i prije .ali eto sad imam problem koji ne mogu rjesiti.a u postavkama je sve u redu.
kako da ti posaljem screenshot?
03.02.2009 | 21:24
otvori podešenja od miša u System preferences i onda pritisni command+chift+3 pa će ti se na desktopu pojaviti PICTURE1.PNG slika ekrana.
03.02.2009 | 22:33
I obavezno pogledaj da nemas neke Logitech drivere na stroju! Logitech Control Centar se zovu ako se ne varam, mogu pogledat detaljnije sutra na poslu jer imam MX1000
03.02.2009 | 23:51
Nevezano, ali korisno - umjesto da se radi snapshot cijelog ekana s CMD+SHIFT+3, može se napraviti snapshot samo dijela tako da se koristi CMD+SHIFT+4 (dobije se selection tool s koordinatama) - ili, još bolje, CMD+SHIFT+4, pa onda SPACE da se dobije "foto-aparat" koji onda screenshota samo prozor. Fora je što to napravi baš lijepo - s alfa kanalom, a radi na svemu - i na widgetima npr.
04.02.2009 | 10:58
Ali vjerojatno ne radi baš dobro ako i ne radi lijevi klik na mišu, zar ne?
04.02.2009 | 14:39
Gud point SmayooB)
04.02.2009 | 15:26
napokon sam nasao razlog.usb prikljucak od tipkovnice nije direktno bio spojen na imac nego na usb adapter.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drpongrac23, Ender, Riba, robee, rusty, Anonimci (774)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO