Čišćenje kuglice na mišu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čišćenje kuglice na mišu

04.02.2009 | 16:17
Obicno se u takvim situacijama pojavi popup koji te upozori da USB bus nema dovoljno znage da pogoni misa, no iz nekog razloga se to sada nije dogodilo...
04.02.2009 | 16:33
ja nisam dobio popup.cudno.ali drago mo je da sam rijesio.
04.02.2009 | 22:25
Bitno da radi
Ako nista drugo sad imas novog misa!
15.02.2009 | 14:59
Sto ako trljanje misa o papir ne pomogne? scroll mi radi samo vertikalno prema gore, a ostale smjerove ignorira. Scroll sam postavila na 360 stupnjeva, jer mi je to super za photoshop, no to mi je mozda radilo tek mjesec dana. Kako da ga u potpunosti očistim? Pretpostavljam da trgovac to neće smatrati kvarom i dati mi novi.
15.02.2009 | 16:28
Moraš ga otvoriti, a to nije baš za svakoga. Ja moj u firmi koristim već par godina i nikada mi se nije uprljao, a onaj doma mi se svako toliko uprlja jer po njemu vise ukućani. Baš sam ga neki dan otvorio radi čišćenja, sada to radim gotovo rutinski, treba mi jedno 25-30 minuta, zen stanje duha i malo Cyanofixa da se donji obrub učvrsti nakon što se silom odvoji.

Garancija na tipkovnice i miševe je kod nas desetak dana ili tako nešto, AFAIK u USA je drugačije, ali obzirom na stanje u ovoj nazovi državi i to je super.
17.02.2009 | 21:25
Prije rastavljanja možeš još pokušati trljati kuglicu o selotejp umjesto običnog papira.
17.02.2009 | 23:40
Probala sam i selotejp, i cisti papir, i krpicu s kojom inace cistim bjektive. Jedino nisam probala komprimirani zrak. Izaslo je dosta prljavstine ali cini mi se da problem nije u necistoci, jer kad vrtim kuglicu prema naprijed, cuje se lagani zvuk kao da vrti neke mini mini zupcanike, a kad vrtim prema nazad, ne cuje se i ne osijeca nista. Steta, da nema tu manu, misu bi bio savrsen.
18.02.2009 | 00:05
Zapelo ti smeće na tom malom zupčaniku ( namotalo se na njega) i neće ići bez rastavljanja.
Treba inače više paziti i češće čistiti kuglicu na papiru ili sl.
18.02.2009 | 00:11
nemam ja tu hrabrost da rastavljam mišeka...Radije cu bez scrolla. Ili da probam komprimirani zrak?
18.02.2009 | 00:18
Kad sam otvorio svog bežičnog, tek sam shvatio o čemu se radi.
Ako su se namotale sitne/tanke dlačice, pomaže samo otvaranje i mehaničko skidanje/odmotavanje tih dlačica.
Radije daj nekom da očisti i više pazi.Sad ga češće čistim i duže mi traje.Osim ergonomije , za neke, kuglica je bolna točka.
18.02.2009 | 00:34
Citam vec neko vrijeme o tom misu i kuglici, da se to meni dogodi, skakao bi po njemu s obje noge, bacio ga u smece, i ne bi se taj vise ne mojem stolu pojavio. Kakvo smece.
18.02.2009 | 00:42
Malocas mi se dogodila ista stvar kao i Roni. Unatrag kuglica uopce ne reagira. Mislim okrece se, ali ne osjetim pod prstima da okrece neki mehanizam unutra.

Idem sutra po Logitecha a ovaj "sapun" ce u mirovinu

Ali cu ga prethodno otvoriti, da vidim sta je u njemu tako "mighty" ,)

Od 01/10, moja ocjena za ovaj mis bi bila mrsava trojka

EDIT:

Evo tutorial kako se ta kuglica ocisti step by step

www.linklink.co.uk/apple-computers/clean...-apple-mighty-mouse/
18.02.2009 | 02:35
Riba je napisao:
Citam vec neko vrijeme o tom misu i kuglici, da se to meni dogodi, skakao bi po njemu s obje noge, bacio ga u smece, i ne bi se taj vise ne mojem stolu pojavio. Kakvo smece.

Pa pisalo se već ovdje o tome. Definitivno postoje i manje osjetljiva rješenja za 2d scroll od te kuglice, ali ja moram priznati da mi je kuglica puno finija i preciznija.

Mi svog Mightyja (svi mi ukućani) koristimo već evo 16 mjeseci, problem se prvi put pojavio u vrlo blagom obliku nakon cca 6 mjeseci korištenja i bilo je dovoljno trljanje po papiru. Nakon toga, isti postupak svakih 2 mjeseca cca. Običan A4 papir za laserski printer, 2-3 minute vremena jednom u 2 mjeseca. Zašto bi ga bacao u smeće? Nije mi to problem napraviti, a puno mi je ugodniji za korištenje od bilo kojeg Logitecha ili Geniusa koji ima 2d scroll.

Mislim da Davor ima pravo - sigurno puno ovisi o prstima - koliko se kome znoje, ima li naviku pranja ruku npr. poslije jela, a prije sjedanja za računalo (ili naprotiv jede burek dok surfa ) i sl.
18.02.2009 | 10:42
Moje toksicne ruke su svojevremeno progrizle Powerbook, pa vjerojatni taj mis nije za mene. I premalen mi je, ali to je problem sa 90% miseva na trzistu. I jos imam male sake...
18.02.2009 | 18:03
Mighty Mouse nije savršen, ali je savršen za mene!

Nekima smeta što ne smiješ imati prste položene na tipkama, a meni ne jer ne držim ruku na takav način na bilo kojem mišu.
Ovo s čišćenjem kuglice me smeta, ali opet nije zbog mene - meni se ne prlja, samo se prlja onaj koji je "javno dobro".

Sve drugo mi je na njemu toliko dobro da mi ne pada na pamet niti gledati neki drugi miš, savršeno mi se ponaša, ugodan je za dug rad, kuglica je precizna i korisna... preživjeti ću s čišćenjem tu i tamo.
18.02.2009 | 20:01
Ja sam svoj danas otvorio bas da vidim Mighty unutrasnjost. Pa i nije nesto toliko mighty unutra

Sve u svemu uspio sam polomiti onaj prsten na dnu misa (nije okrugao ali eto, mislim da sam mu dobar naziv dao) i otvoriti mis.

Unutra maknuo tri mala vijka i dosao kuglice koja lezi na 4 male osovnice. E bas te osovine se isprljaju.

Na svakoj je bilo nekakvih namotanih slojeva necistoce koji su sprijecavali da okretanje kuglice okrece i te osovinice, koje dalje prenose signal.

Uopce mi nije jasno kako se to sve nakupilo unutra. Doduse to je mis koji sam kupio uz polovan iMac, pa tko zna kakvu je torturu izdrzao ranije.

Sve u svemu, pocistim to. Sklopim mis natrag. Ovaj prsten nisam ni stavio na dnu, jer sam zaboravio kupiti Super Bond (onaj super ljepak) i radi opet kao nov.

Nije neki bauk za napraviti. I nisam ga bacio, neka ga jos malo
19.02.2009 | 10:55
Nije neki problem otvoriti, zapravo je najnezgodniji taj prvi obruc koji najcesce pukne (meni na srecu nije).
Nadam se da ce Apple uskoro izbaciti nasljednika iako se jos nista ne suska o tome.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, drpongrac23, Ender, Riba, robee, rusty, Anonimci (792)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO