Imam jedan čudan problem sa novim RAM-om za moj iMac 20'' 2.4 Ghz Core2Duo (MA877XX/A mid 2007) Alu. Naime kupio sam 2 x 2 GB Kingmax SO-DIMM DDRII 667 Mhz i nakon što sam ih ugradio stroj se ne boota uopće. Kad jednu izvadim situacija je ista. Prvo sam pomislio da je kupljeni ram u klincu, ali sam onda stavljao oba modula sa onim 1 GB originalnim i rade, tj. imam 3 Gb. Puštao sam i Apple Hardware Test i sve je bilo ok. Da rezimiramo ako stavim samo nove module ne radi, a ako uparim bilo koji od novih modula sa originalnim onda radi i imam 3 GB.
Veoma zbunjujuće . Da li je netko imao slična iskustva i kako ih je rješio? Druga opcija je da odem u dućan gdje sam kupio i zamjenim sa Crucial memorijom ali to opet može dovesti do istog problema. Unaprijed hvala na odgovorima.
Preporučujem ti da Kingmax zamjeniš za nešto drugo. Ja sam imao problema s Kingmaxom u Power Macu G5. Kad sam stavio ram prepoznao ga je i radio ali je nakon nekog vremena počeo praviti probleme (rušiti i usporavati aplikacije). Zamijenio sam ga za Kingston i sad je ok.
A i čuo sam na više mjesta da je Kingmax loša memorija.
Uzmi SuperTalent, ja sam imao problema sa Kingmax-om, najbolje bi bilo Transcend ili Kinggstone, ali ti SuperTalent u mojim IMacovima radi bez problema sa istom latencijomko i Transcend, a jeftiniji je mnogo
Patriot sam imao i G5-ici, i radio je ok, nisam siguran za novije jer nisam probao, al kazem super talent kod mene radi ok,a jeftin je i imas ga u vemil-u!
Vezano za ram, nisam jos otvaro utor za ram, zanima me koliko moj iMac ima utora , iMac 20" 2,4, koliko se daogradnja rama osijeti na radu Os x-a i iLife aplikacija?
Isao bih svakako na max 4 gb?
Imash dav slota, za dva keksa od po 2gb, al da je razlika je, i to dosta, meni pogotovo u PS , InDesignu i F.Cut-u. Za iLife ne znam jer ga ne koristim bash previde!
Osjeti se definitivno razlika pogotovo ako sad imas samo 1gb!
BTW Ja u svom bijelom 20" imam Transcend, kolega ima iste i rade bez greske. Mogu poslati i tocne sifre modela ali posto ste na Alu ne znam da li ce vam to pomoci. Prosurfajte malo vani po forumima pa provjerite koji moduli najbolje odgovaraju iako bi teoretski svi normalniji brandovi trebali raditi.
rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice [link]
drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada
Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo
Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj