Macmini snimljen
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macmini snimljen

21.02.2009 | 09:15
Gospodo, čini se da se približava čas da vidimo novi macmini (konačno!). Pojavila se jedna slika i mali video. Zanimljivo je da se izvana mini nije promijenio. Po meni je možda samo riječ o razvojnom prototipu pa zato ima kućište starog minija, ali je puno zanimljivije da ima 5 USB portova i FW800. U svakom slučaju, vrlo zanimljivo i nadam se uskoro dostupno. Tko nije još vidio, evo linkova ispod

www.appleinsider.com/articles/09/02/19/p...ini_in_the_wild.html

www.appleinsider.com/articles/09/02/20/v...surfaces_online.html
21.02.2009 | 10:35
Nadam se da to nije to, barem su ga mogli upola "stanjit", mada mislim da je video fake ( nadam se ), 5xusb wtf???
21.02.2009 | 11:55
Pa sad, zbilja ne cidim potrebu za tim da komp bude manji nego što jest sad? A USB-a nikad preveč..... Mene samo zanima da ga konačno izbace. ja ne bum propil budžet za njega, kak se Riba boji, ali mogla bi se sredstva preusmjeriti u neke druge tokove zbog više sile....
21.02.2009 | 15:34
I meni osobno ne bi uocpe smetalo tih 5 USB-a. Ovo sto imam na iMacu mi je vec premalo.

Ali fejk je to, vec su neki experti napravili analize i vidjeli da to nije kako treba poravnato sa maticnom plocom na zadnjoj strani uredjaja...
22.02.2009 | 00:26
Mislim da su USB glupost, ima HUBOVA svakavih i mozete spojiti koliko zelite uredaja, a sto se tice velicine tesko da ce ga smanjiti, ovo je stvarno minimalno, ako i imaju imaju jako malo lufta. A sto se tice ove verzije nevjerujem da je to novi mac mini...
22.02.2009 | 10:06
Gle, ima hubova, ali to je petljanje sa žicama, najapanjem i polako se klizne prema Picijaškom stolu koji j epretrpan žicama i kablovinjem inim... Kaj se mene tiče, mini može ostati ove veličine i nek samo ima 5 USB-a i FW800...
A fejk ili ne? Nemrem suditi, samo molim boga da ga već jednom šutnu van konačno....
22.02.2009 | 17:42
meni je nezamislivo da 1. nakon toliko vremena, 2 s obzirom na sve ostale macove mini zadrži ovaj whit plastic (bez kritike prema tom dizajnu misljeno) look. Svi su macovi sad alu + black ... kako onda da mini ovak zgleda :/
22.02.2009 | 18:12
A kako izgleda Airport Extreme stanica i Apple TV?
22.02.2009 | 19:29
Staro
22.02.2009 | 20:28
ponavljam da me niti taj stari look nebi odvratio od nabave, iako dopuštam, pače vrjerujem, kak je uslikan razvojni prototip na kojem su samo potrpani protovi da se vidi jel to moguće utrpati unutra itd bla bla truć. Uostalom, nije li se na eBayu nedavno pojavil macoob air koji je bootal tiger? Baš je bila riječ o razvojnom prototipu koji je tko zna kojim kanalima završil na eBayu....
23.02.2009 | 13:26
Djuro genijalac je napisao:
Gle, ima hubova, ali to je petljanje sa žicama, najapanjem i polako se klizne prema Picijaškom stolu koji j epretrpan žicama i kablovinjem inim... Kaj se mene tiče, mini može ostati ove veličine i nek samo ima 5 USB-a i FW800...
A fejk ili ne? Nemrem suditi, samo molim boga da ga već jednom šutnu van konačno....

Ja ne kuzim tvoj nacin razmisljanja. Nek ima samo dva USB porta ako treba i ako se time pojednostavi koristenje istih. Ako mi treba dodatnih portova ili duza zica, onda prikljucim dodatni hub ili duzu zicu (2 ili 3 ako treba dosegnut do printera). Jebo filozofiju, ako ti treba za obavit posao onda ti treba... ako ce ti stajat na stolu kao statusni simbol, onda je to drugi par rukava.
23.02.2009 | 19:01
Pa ja moram priznati da ne kužim tebe. Ako mogu utrpat 5 USB-a, nek ih utrpaju. Kaj kraj kompa moram odmah kupiti još i USB hub za 300+ kuna? Mislim, zbilja ne kužim. Govorimo o stolnom računalu, ne o prijenosniku gdje bi taj način razmišljanja još mogao i prihvatit. Ali, dobro, dopuštam da su me možda godine načele i da sam staromodan....
23.02.2009 | 23:18
Ja sam kao NenadX ,
2-3 USB porta su dosta u kućnoj upotrebi.U jednoga imam upiknut HUB sa 4 ulaza koji je sa strane i dostupan za priključit bilo šta, šta se povremeno koristi.Printer i skener su stalno IN odozada i elegantnije je nekaj upiknut na stolu nego mi ići iza kompa.
Na poslu je druga stvar, ali mislim da tamo Mini nije ni predviđen.
23.02.2009 | 23:29
Meni je na mom iMacu Alu malo 3 USB-a. Onaj na tipkovnici ne treba niti racunati jer gotovo nikada nema dovoljno snage za normalan rad.

Racunalo je doma, na poslu je druga prica, ali scenarij kod mene je slijedeci:

1. Canon Pixma za fotke i kucnu color uporabu - 1 USB
2. C/B Laserski Samsung za knjige, tutoriale, PDF-ove, testove i sl - 1 USB
3. Alu tipkovnica - ode i treci USB

Imam dva usb sticka, jedan moze a jedan ne u onaj jedini preostali (lijevi USB na tipkovnici), jer je u desnom mis.

Hocu puniti iPhone moram istekati printer recimo - 1 USB NEDOSTAJE

Hocu prebaciti slike sa digitalca, dosta cesto to radim - jos 1 USB NEDOSTAJE

Donesem neki externi HD (vecinom su USB) opet mi fali portova

Nije mi uopce jasno zasto u Apple-u na tome stede. Najjefinija PC maticna ploca od 300kn ima barem 8 USB portova. To je stvarno po meni minus.

Externi powered USB Hub nije skup ali svejedno je moglo i bez toga, ako iMac vec reklamiraju kao All in One racunalo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO