27.02.2009 | 15:05
Ajme, kako se tesko odlucit sta uzet, hehe...
...a ja san mislija da san ja jedini koji se izludija u razmisljanjima tog tipa,
...ocu Mac Pro ? ( ali onda moran i monitor kupit), (a ko ce to platit ?
)
...ocu MBP ? ( opet moran monitor kupit,a treba li mi stvarno laptop!?)...
...ocu MB ? ( opet monitor, oce li mi tribat firewire?)...
...ocu imac ? ( a koji 20" ili 24" ?, ...a jesu li dobri ti monitori !?)...
...300 pitanja i 300 odgovora.. ( o, kako se tesko swichat !!!
)
...i nikako se odlucit
...ja momentalno radin na PC-u, AMD Athlon 3000+,1.80 GHz. 2gb RAM, XP.,Wacom tablet, monitor CRT 19" Lg Studioworks..
...Radin strip kolore i ilustracije,konkretno =
u programu Corel Painter jedna strana stripa mi je oko 5500x7300 pix , 400 dpi., i velicina fajla bude oko 200-300 MB. Uglavnom bi trebao imati 2-3 strane otvorene u Painteru u isto vrime .
Na ovoj masini to bas i nije lako, ali nekako uspijevan ako pogasin sve programcice koje mogu (za glazbu , skype i sl...), a i usprkos tome cesto se desi da mi sve pukne
...da ne spominjem probleme sa Windovzima i koliko izgubin vrimena na reinstalaciju i sl...
...dakle vrijeme je za promjenu ako zelim ugodno radit bez frustracija i kidanja zivaca sta san zaboravija se snimit pa mi je propala ura ili dvi crtanja !!
I kao nekakvo moje razmisljanje na glas
) :
...za obicne, nezahtjevne radnje tipa, word, excel, surfanje i sl. ova moja masina je sasvim dovoljna, i kod prelaska na Mac, mislim da je svaki Core2Duo Mac dovoljan za normalnu uporabu, mislim cak i Mini Mac ....
...Mac Pro bi bio idealno racunalo za mene ali financijski plus monitor, vrlo tesko izvedivo
. Sta se tice mogucnosti nadogradnje, moje iskustvo sa Pc-ima ( 20 g) je da poslije dvi godine( mozda i manje ) upgrejd hardwera je tesko izvediv, jer tehnologija napreduje i ostaje ti jedino kupit novi PC.(jedino mozes ostavit monitor,kuciste ili dvd player)...ne znam jeli tako i sa Mac-ovima, mislim da je slicna stvar ?
...sta se rada sa videom tice, neman neka iskustva, ali prika mi radi u Final Catu na starom powerbooku, i to funkcionira, ne bas brzo ali radi, vjerojatno bi mu na novijim intelovim Macovima sve letilo !?
...za radnje koje su meni potrebne ( gore navedene ), mislim da bi na prosjecnom C2D Mac-u od 2.4 GHz pa dalje ,bija vise nego zadovoljan sa brzinom rada, stabilnosti sustava, a moga bi i muziku slusat dok crtan
...jedino bi trebao pripazit na monitor, jer mi treba monitor sa kvalitetnim prikazom boja, kontrasta...kazu da je imac24" dobar monitor ?
...dakle za mene bi odlicna masina bila 2.8 C2D imac24", ili se varam ?
Ufff, jesan se napisa
...Ali nadam se da cu pomoc @MacSin i drugima a i sebi , ponajvise zahvaljujuci vasim odgovorima
, mislim da sam bio dovoljno detaljan ,
@MacSin...ako ti ne treba nista jako zahtjevno, jeli to manje zahtjevno od mojih potreba ili vise !?
Hvala vam na odgovorima