Misljenje molim vezi MP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Misljenje molim vezi MP

26.02.2009 | 23:10
Treba mi misljenje ukoliko je moguce?
Ok, dali uzimati Mac pro quad 2,0ghz standard, 2007? Nemam sada novaca za bolje pa me zanima dali da pricekam (ustedim) jer mi nije tolika hicha ili da bolje gledam iMac 24'' 2,8ghz duo ?
E da i jos me brine to dali ide u Mac Pro kakva zvucna kartica ili moram preko out na neki reciver?
Mac bi mi sluzio za muziku i video npr programi (reason, traktor, final cut.... naravno i poneka igra i film) nista nesto jako zahtjevno.

Hvala svima na savjetima.
26.02.2009 | 23:21
Pa ako je cijena dobra ne znam zasto ne bi uzeo taj Quad (iako ne vidim takav model na www.everymac.com?). Ako se ne varam, taj bi se stroj mogao ugradeati sa brzim procesorom, ali neka netko potvrdi.
Pitanje sa zvucnom mi nije jasno, buduci da imanje zvucne ne iskljucuje koristenje receivera i obratno.
26.02.2009 | 23:53
Jako bitna stvar koja ti moze pomoci u odluci je da li ti imas ili nemas neki dobar monitor?

Nezanemariva je cinjenica da uz iMac dobijes vrhunski monitor koji bi standalone sigurno kostao 400-500€.

Opet s druge strane, sa Mac Pro dobijes kudikamo otvoreniju konfiguraciju (u smislu nadogradnje), i racunalo namijenjeno profesionalnom segmentu trzista.

Apple iMac svrstava u racunala "za po doma"

Ti trebas odluciti koliko si love spreman dati. Ako imas budzet onda rokaj na Pro + 2 monitora. Jer ako se bavis auto produkcijom trebat ce snage a i pixela na ekranu

Mislim da iMac nije u tom scenariju nije dorastao zadaci.

Ako nekada mislis umixati par MP3-ica i eventualno remixirati nesto, sta ce ti onda PRO?

I opet si jbg na pocetku dileme
27.02.2009 | 00:00
pa cjena je cca. 8.500 kn, a i to sto kazes nema ga di usporediti.... znaci to je koristen ili ti used....
Zvucna kartica pitam jer imam ulaz 7.2, pa pitam dali mi je bolje ubaciti zvucnu ako ide u njega uopce zvucna i ako su kompatibilne s OSx ili preko izlaza u reciver pa out u 7.2?
Ako je to tako da moram na reciver onda mi nekako sve pase da uzmem iMac jer i on ima izlaz, bump je samo to sto se nemoze nadogradivati s RAM i HDD.

Uglavnom sto mi je best buy za stvari sto trebam (Reason, traktor, Final Cut , igre, filmovi...)
27.02.2009 | 00:10
da opet sam na pocetku znam ali i to s monitorom me kvaci jer s iMacom dobijem sve u jednom a s ovim moram dodatno uzeti neki monitor i vidjeti koji je dobar....

Nije bas da imam love na bacanje a i ko danas to ima??

Zato pitam, best buy? jer ovo je nesto bolje ili tu negdje ko PowerMac g5 2,5ghz od MP quad 2,0
27.02.2009 | 00:35
Slušaj, obzirom da si rekao da ti "ne gori", ja bih na tvojem mjestu pričekao. U ovom kvartalu bi trebali doći i novi Mac Pro strojevi, a vjerojatno i iMac. Ta informacija onda upućuje na to da će biti jačih polovnih strojeva na tržištu, pa kada već ne žuriš - sačekaj još par mjeseci.

Za softvere koje si naveo - Final Cut, Reason i slično dobro je imati multiprocesorski sistem. Opet, 2.0 stroj je dosta sporiji od 2.8 u svim zadacima koji nisu multi-threadani, a takvih još ima mnogo. Ako nemaš niti monitor, onda ipak stvari vuku spram iMaca, barem s proračunom kojim raspolažeš.

Ovo zadnje što si pitao - G5 2.5 ili Intel 2.0... još ako je G5 quad, onda je definitivno brži, ali danas to nije baš idealna kupovina jer je PowerPC arhitektura na zalazu. Ti strojevi su sjajni, ali zbog nove arhitekture moraju ići ispod realne cijene.
27.02.2009 | 00:53
Dobro ti je rekao Davor jer sa tim budzetom ne mozes ici na pro + neki normalan monitor.

Ja osobno ne bi uzeo g5 jer je to davno svrseno vrijeme, mada ces ovdje naci masu (s pravom) zadovoljnih korisnika...

Ti mi nekako vise vuces na iMaca nego idealan kandidat za Pro.

Ja sam prije par mjeseci switchao na Mac. Kupio sam isto tako rabljeni iMac24 Alu. Doduse nisam bio ogranicen budzetom ali sam se plasio dati 14K kuna za nesto sto mozda meni nece toliko vrijediti.

Poslusao sam savjete sa ovog foruma i kupio iMac-a.

Davor mi je savjetovao 24" i grdno bi pogrijesio da sam uzeo manji model.

Sada kada sjednem za neko drugo racunalo, jednostavno nije vise to to Sve mi je nekako skromnije, neizrazenih boja, premalo i tome slicno...

Nakon toga sam kupio jos jedan novi iMac. Pa sada jos dva Minija...

Pricam ti to jer sam u fazi da sada moram kupovati i monitore za Minije. I tek tada vidis kolike se oscilacije u kvaliteti od modela do modela (cak istog proizvodjaca) i da je jako tesko naci monitor dijagonale 22-24" da ima dobru sliku, vjerne boje, jednoliko pozadinsko osvjetljenje, a po normalnoj cijeni

To bi tebe sve cekalo ako uzmes PRO stroj Ali ne radis nista s grafikom pa te mozda i ne bi bilo briga

Ja ti evo prodajem iMac 24 aluminum (doduse na 2.4 ne na 2.8) pa ako te zanima javi se da slozimo neki deal.

Racunalo je 100% ispravno, dovezem ga kod bilo kojeg Mac poznavaoca pa neka ga pregleda i testira koliko zeli.

A bio je i neki rabljeni PRO stroj na mackorisnik samo ne znam jel to prodano...
27.02.2009 | 15:05
Ajme, kako se tesko odlucit sta uzet, hehe...

...a ja san mislija da san ja jedini koji se izludija u razmisljanjima tog tipa,

...ocu Mac Pro ? ( ali onda moran i monitor kupit), (a ko ce to platit ? )
...ocu MBP ? ( opet moran monitor kupit,a treba li mi stvarno laptop!?)...
...ocu MB ? ( opet monitor, oce li mi tribat firewire?)...
...ocu imac ? ( a koji 20" ili 24" ?, ...a jesu li dobri ti monitori !?)...

...300 pitanja i 300 odgovora.. ( o, kako se tesko swichat !!! )

...i nikako se odlucit

...ja momentalno radin na PC-u, AMD Athlon 3000+,1.80 GHz. 2gb RAM, XP.,Wacom tablet, monitor CRT 19" Lg Studioworks..

...Radin strip kolore i ilustracije,konkretno =
u programu Corel Painter jedna strana stripa mi je oko 5500x7300 pix , 400 dpi., i velicina fajla bude oko 200-300 MB. Uglavnom bi trebao imati 2-3 strane otvorene u Painteru u isto vrime .
Na ovoj masini to bas i nije lako, ali nekako uspijevan ako pogasin sve programcice koje mogu (za glazbu , skype i sl...), a i usprkos tome cesto se desi da mi sve pukne
...da ne spominjem probleme sa Windovzima i koliko izgubin vrimena na reinstalaciju i sl...

...dakle vrijeme je za promjenu ako zelim ugodno radit bez frustracija i kidanja zivaca sta san zaboravija se snimit pa mi je propala ura ili dvi crtanja !!

I kao nekakvo moje razmisljanje na glas ) :

...za obicne, nezahtjevne radnje tipa, word, excel, surfanje i sl. ova moja masina je sasvim dovoljna, i kod prelaska na Mac, mislim da je svaki Core2Duo Mac dovoljan za normalnu uporabu, mislim cak i Mini Mac ....

...Mac Pro bi bio idealno racunalo za mene ali financijski plus monitor, vrlo tesko izvedivo . Sta se tice mogucnosti nadogradnje, moje iskustvo sa Pc-ima ( 20 g) je da poslije dvi godine( mozda i manje ) upgrejd hardwera je tesko izvediv, jer tehnologija napreduje i ostaje ti jedino kupit novi PC.(jedino mozes ostavit monitor,kuciste ili dvd player)...ne znam jeli tako i sa Mac-ovima, mislim da je slicna stvar ?

...sta se rada sa videom tice, neman neka iskustva, ali prika mi radi u Final Catu na starom powerbooku, i to funkcionira, ne bas brzo ali radi, vjerojatno bi mu na novijim intelovim Macovima sve letilo !?

...za radnje koje su meni potrebne ( gore navedene ), mislim da bi na prosjecnom C2D Mac-u od 2.4 GHz pa dalje ,bija vise nego zadovoljan sa brzinom rada, stabilnosti sustava, a moga bi i muziku slusat dok crtan ...jedino bi trebao pripazit na monitor, jer mi treba monitor sa kvalitetnim prikazom boja, kontrasta...kazu da je imac24" dobar monitor ?

...dakle za mene bi odlicna masina bila 2.8 C2D imac24", ili se varam ?

Ufff, jesan se napisa ...Ali nadam se da cu pomoc @MacSin i drugima a i sebi , ponajvise zahvaljujuci vasim odgovorima , mislim da sam bio dovoljno detaljan ,

@MacSin...ako ti ne treba nista jako zahtjevno, jeli to manje zahtjevno od mojih potreba ili vise !?

Hvala vam na odgovorima
27.02.2009 | 16:15
RUS to sto ti trebas ja mislim da iMac moze odradjivati bez problema. Samo ces ga morati malo nadograditi ramom, jer mislim da je sve ispod 4GB za tebe smijesno malo s obzirom sa kolikim fotografijama radis.

Nemoj se previse zamarati frekvencijama procesora, ja imam iMac24 2.4 i 2.8 pa je stvarno tesko primjetiti nekakvu razliku u svakodnevnom radu (osim mozda kada bi pokretao specijalizirane benchmark aplikacije koje bi mjerile performanse).

Samo cu ti reci da je monitor "do j..."

Ne znam kakve su te Apple Cineme jer nisam imao priliku vidjeti uzivo, ali ovo sto ja vidim na iMacovima je perfekcija.

Nekoma mozda smeta ovaj glossy efekt preko stakla, a meni je ludilo. Ne primjecujem ni taj famozni vlastiti odraz na ekranu.

I ako budes isao na iMaca, obvezno 24" jer je monitor puno kvalitetniji na tom modelu. A tebi i treba pixela

Kada ugasis tog svog AMD-a (sa svim zvizdecim/okretno/grebajucim elementima) i sjednes za iMac recimo, prvo sto ce te zacuditi (barem mene jeste) je zvuk. To jest nedostatak istog

Kako racunalo radi a ne cuje se Kao da nema pokretnih dijelova unutra.

Perfekcija cista

Iskreno se veselim izlasku nove linije iMaca, jer me zivo zanima sta bolje od ovoga mogu napraviti.
27.02.2009 | 20:35
drlovric...fala na odgovoru. Tako san i ja nesto razmislja, uzet Imac24" stavit 4 gb rama i to je to...samo jos skupit lovu

...jel mozda ima netko iskustva sa axiotron moodbook-om..?
27.02.2009 | 22:00
@ Rus - ja se ne bavim toliko slikama i crtanjem tako da neznam sto i kako radi Corel

Citao sam po ostalim forumima da je 24'' iMac bolji u samom ekranu, vidim da i drlovric samo posjeduje par iMaca tako da sto cujem je ok. No kako smo vec rekli da samim time me baca u krug jer isto tako moram razmisljati koji monitor je dobar 24'' cjene su to od 2k do 4k tako da je to potrebno ulaganje.

koristim isto tako sada PC Alienware area 51 15'' '06 , no to mi je kasnije sve postalo malo i raditi neke stvari na win-u nije vise islo stalno neki glichevi zato se prebacujem na Mac. Moja dilema je to posto svi producenti i isto tako dj upotrebljavljaju programe kao reason u OS Mac sustavu pa je to jos jedan plus za prijeci na Mac, no to koliko sam vidio su masine koje oni imaju jer mogu izvuci $$$

Ja tek uplovljavam u te vode pa sam mislio Pro, povodom toga sto Pro nije za bezveze , no koliko gledam neki Pro novi je ludnica koliko dode ....... isto ko alienware desktop....
iMac je style i kompakt za sebe pa me je tu najvise kacilo isto tako vezi prasine, odrzavanja same masine te temperatura i zagrijavanje.....

Samim time cu se malo suzdrzati i cekati da izadu novi modeli van pa mozda ovi padnu u cjeni a ja uzmem neki s 4 gb rama i mislim da je to ok sto ja trebam. Jer navodno novi izlaze samo s nadogradnjom na graficku i procesor, navodno quad oko izgleda sumljam jedino boja, jer koliko vidim na MB su vratili bjelog Poli jer bijelo je uvijek u modi

p.s. hvala na odgovorima i sugestijama, ukoliko ima jos samo daj od vise ne boli
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO