ima li mogućnosti da apple izda laptop mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ima li mogućnosti da apple izda laptop mini

• antemati
  • Posjetitelj
27.02.2009 | 22:12
po veličini i cijeni poput asus eee ili dell mini
da nebude skuplji od 400 dolara u americi ako su ovi oko 200 neznam šta bi njihov tribao bit skuplji osim zbog leoparda
27.02.2009 | 22:55
ah... naravno da će biti skuplji. prvenstveno jer je to apple, drugenstveno zato jer ako ikada izađe bit će ultralagan, ultrakvalitetan, mega dobar...
27.02.2009 | 23:00
NetBook malog formata?

Mislim da ne!

Gdje ćeš manje od MacBook Aira? To je zadnja dimenzija na kojoj odrasla osoba može ugodno raditi. Druga stvar što Air nije za sirotinju, ali oni su takva kompanija i ne brine ih low-end segment. Jobs ne voli kompromise, a npr. EEE je baš to - niti ima normalnu tipkovnicu, niti ima normalan ekran. A gdje je razlika nosio ti Air ili EEE? Dapače, meni Air izgleda praktičniji i čak više robustan za nosanje okolo.

Da Apple i napravi nešto netbook formata, prije bi to bio nekakav multi-touch tablet, nego notebook. Isto tako, da se i dogodi, sigurno ne bi bio jeftin (ovo što kažeš 400$). Ukratko, tko hoće jeftin Apple prijenosnik neka uzme white MacBook i vozi. Što mu fali?
  • antemati
  • Posjetitelj
27.02.2009 | 23:22
ja mislim da apple uopće nije bolji što se tiče izrade laptopa od prosječni pc laptopa nevidim od kojih je to laptopa mac book bolji je da ja volim apple
ali da 3 puta više košta od naprimjer hp to je ludost imo sam u rukama
15 inčni powerbook čisto sranje
a imo sam 3 godine powerbook g4 osim što je imo sve u sebi nisam vidio ništa bolju izradu od nekog hp sve unutra su isti djelovi ko na pc laptopima
realno gledam
osim mac os x a koji je super na laptopima applovim nevidim nešto što bi trebalo koštat više od prosjeka vi se više kužite
možda griješim
imaju dobar os i nevidim razloga što nebi bili povoljni kao i drugi proizvođači
ništa ih skuplje nekošta izrada
  • antemati
  • Posjetitelj
27.02.2009 | 23:25
evo ya taj bjeli macbook fali mu što je skuplji 5000 kn
od isto tako dobrog pc laptopa jedino što nema mac os x ali nemože se njega naplatit 5500 kn
28.02.2009 | 00:23
A meni se cini da ti malo lupas. Sta to fali powerbooku koji je evo 4-5 godina i koristenja i dalje ispravan i radi i radi odlicno i radi dobar posao i zahtjevan. Druga stvar da je powerbook i hp od istog "sranja" nebi rekao powerbook nije plasticni. ajde da nadjes laptop hp godiste 2004 da danas RADI i koristan je?
I nikad powerbook nije imao iste dijelove unutra kao hp ili neki drugi laptop.
28.02.2009 | 00:52
Ajoj!

Vikend je došao, sada sam došao umoran s posla i nemam volje za dugačke rasprave, pa ću to ovako formulirati...

Ako ti misliš da je Appleov hardver jednako kvalitetan kao i "svaki prosječni PC laptop", da je PowerBook "čisto sranje" i da OS X ne vrijedi 5000(?!) kuna razlike, čemu onda uopće o tome raspravljati? Svijet je za tebe predivan - za 3000 kn kupiti ćeš fantastično kvalitetan i inventivan PC notebook i uživati! Uopće nema problema niti te mora zabrinjavati Appleova politika cijena i to da li je nešto opravdano ili nije.

Svatko ima svoj sustav vrijednosti, Mac valjda nije optimalan izbor za tvoj.
  • antemati
  • Posjetitelj
28.02.2009 | 14:17
neko se ljuti a nema potrebe
meni je žao da apple nije dostupan širem krugu ljudi
nenudi previše bolje da to opravda tim cijenama
tako ja mislim nemora se niko složit
može bit stvar ukusa
koliko znam osim kućišta koriste iste uređaje unutra kao na pc laptopima
ako je samo kvaliteta izrade to što toliko vrijedi
znam da dugo traju ali to prije svega ovisi o ljudima kako čuvaju
govorim samo o laptopima
28.02.2009 | 16:41
Uopće se ne ljutim, nego samo konstatiram situaciju. Imaš svoje iskustvo i mišljenje i nema tu ništa loše. Zapravo si sretan jer si očigledno imao jako dobra iskustva s PC-ijem. Mnogi ovdje nisu, pa onda drugačije misle. Nekome je 5000 kn više da bi se imao Mac neprihvatljiva razlika u cijeni, a netko bi dao 50000 kn samo da ne mora raditi na Windowsima. Sto ljudi sto čudi.

Jedna stvar koju si zanemario je Appleovo investiranje u nove tehnologije. Apple nije onaj tko vozi iza drugih i šlepa se na tuđe invencije, upravo suprtono - on je onaj tko ogromna sredstva ulaže u razvoj, a sve to košta. Nekada im hrabri i ponekad drski izleti u nova područja donesu uspjeh, a ponekad gubitak, ali oni barem cijelo vrijeme rade nešto novo.

Nabrajati invencije koje je Apple do sada donio na tržište bi tražilo i vremena i prostora, a ti misliš da to ne vrijedi više cijene? Ne bih rekao da oni to rade bez troškova jer su eto - natprosječno talentirani?

Apple je i jedina kompanija koja je uspjela opstati u all-Windows svijetu i zadržati vlastiti OS. Što misliš koliko to truda i novca traži?

Ovo je važilo prije deset godina, a važi i danas:

“Indeed, it would not be an exaggeration to describe the history of the computer industry for the past decade as a massive effort to keep up with Apple.” - BYTE
  • antemati
  • Posjetitelj
28.02.2009 | 22:43
ok neznam ja puno ali žalosno je da tako dobar os nezauzme bar 50 posto tržišta
samo zato što ga nema za pc ili zato što je apple hardver skuplji dosta
28.02.2009 | 23:18
Ne bih rekao da je žalosno, već da je sreća. OS X u kombinaciji s Mac hardverom i daje dobro korisničko iskustvo jer Apple kontrolira sve - hardver, operativni sustav i sve osnovne aplikacije. Sve je njihovo i lijepo usklađeno. Da se OS X otvori za sav hardver pretvorio bi se vrlo brzo u malo bolju Vistu prepunu rupa i nekompatibilnosti.

Ja baš nikako ne osjetim to što Mac ima samo 5% tržišta. Sve što meni treba, on ima i to radi odlično. Što se mene tiče i neka ostane u manjini, barem će biti manji rizik od raznog malwarea.
01.03.2009 | 09:15
Imam na Mac-u Parallels i moguänost otvoriti Windowse kad hoću i raditi sa njima, ali ne pada mi na pamet. To je za mene pokazuje koliko je OS bolji.

U ostalom Apple je prvi napravijo Windowse. Dok je Mac na Motorola procesoru imao Windowse, PC i ja smo se mučili sa MS Dos-om.Kopirali su Appelov windows i zato je Microsoft mogao svoj program ponuditi jeftinije od Appla i s tim uči u svaku kuću. Sad je jako teško, jer su ljudi navikli raditi sa Windowsima i strah ih je nečeg novog.

Mac vrijedi svaki dinar koji sam za njega platijo ( a to kaže i moja Žena;) ).
  • antemati
  • Posjetitelj
01.03.2009 | 17:34
ništa ne traje vječno dominacija nekog os a ili platforme
naprimjer sony playstation možda je bila dominantnija među konzolama za igru neg pc i windowsi među računalima
pa ih sad u tom igraćem svijetu ima 3 ili više neznam
možda su tu negdje sad
nemislim i da će u računalnom svijetu ovako ostati dugo
da apple bude povoljniji ili da ima mac os x za pc brzo bi se to promjenilo
dosta kući ima windowse i iz razloga što su moguće sve igre na njima
plus rano se kupuje danas dijeci računalo a 90 posto njih ni nema pojma
šta su windowsi kupuju računalo a normalno kad su oni jedini ako dolazi operativni sustav na njem sad nešto linux sitno stave da bi bilo jeftinije
nekad je comodore vlado 7 8 godina
ovi pc možda 15 tak
01.03.2009 | 22:44
Ajme, stari...

...ma daj molin te stavi koju tocku, zarez, novi red, veliko slovo ili bar nesto. Ovako mi se pari da san na speed-u dok citan, tesko te je pratit...

...i ja bi volija Mac-a za 5000 kn, ko nebi !?

... kad bi bar od minija napravili jacu masinu, pa neka ga i uduplaju po visini,a da cijena ostane ista ,...to bi bilo super

A i zvuci mi logicno ako imac vridi 10000kn,znaci da je komp 5000kn plus monitor 5000kn (to ja onako ugrubo )
,znaci da sami komp kosta 5000 kn.
Znaci da bi mac mini triba bit snage kao imac samo bez monitora i kostat 5000kn!?? Am I right ?

...a i sta ce ti laptop manji od macbook-a ...13" ? To je samo za izgubit vid
02.03.2009 | 02:55
Imao sam Asus Eee, ali ga prodao zbog toga sto je stvarno bio beskoristan. Jedino je u potpunosti uspio zamijeniti PSP koji sam imao, po pitanju multimedije.

Mini laptopi su mi fora, opcenito zbog toga sto se mogu nosit di treba, a za one koji cesto putuju je itekako super stvar (wireless net + neki filmovi/anime/serije znaju itekako skratiti vrijeme)

Ako cu ikad imat 2k kn viška, sigurno ću uzet jedan ibook 12", iako bi radije uzeo novog, ali kad ih nema više
  • antemati
  • Posjetitelj
02.03.2009 | 10:28
meni su zakon mali ali da imaju veliku rezoluciju jer neradim ništa posebno na njima osim surfanja da bi mi trebali veći ekrani

vidio sam jedan takav pc neki poznanik ga ima koji je programer dao je 14 000 kn
na 13 inčnom može bit rezolucija i 2000 x nešto

air mac dođe preko 15 a nemože ni približno tako nešto

90 posto laptopa koje danas ljudi imaju nema veze s poslom
tako i desktop računala

našo sam bio air mac u njemačkoj za 600 eura
na quoka.de
apple triba raširit ponudu laptopa od 500 dolara na više
neki ljudi žele nove garancija i ta sranja
meni su dovoljni i polovni
rađe dam za polovni ibook 3000 kn
neg za nov pc

već sam tu pito zašto 13 inčni apple laptopi nemaju veće rezolucije
ali niko nije odgovaro
02.03.2009 | 11:11
Nešto si ti pobrkao sa tim rezolucijama stari; 2000 i nešto nema ni jedan LCD ekran osim 30" -ih.
A 12" nema šanse ... a i da ima to bi bilo neupotrebljivo ... mislim morao bi sa pepeljarkama citati.
13" MacBook ima sasvim solidnu rezoluciju za svoju veličinu a ta ja 13" ... ustalom cini mi se da si jos jedan od onih koji samo o visokoj rezolucji pričaju kao o osnosvnoj orjentaciji za utvrđivanje kvalitete monitora.
Ja recimo imam HP Laptop (nazalost) i ima 15" ima rezoluciju 1280 x 1024 i to slku tog monitora ne cini uopce dobrom. Imac na 24" ima 1900x1200 i super je monitor. A ako gledas s obzirom na velicinu ovaj HP ima daleko vecu rezoluciju.

A 2000 i neasto na 13 incha bi bilo doslovno neupotrebljivo. OSim sto i ne postoji

Evo i nesto sta odrazava u neku ruku i moj stav o tome
Salim se ... alo ovaj review preferira male rezolucije .. no eto nije svima to prednost sta ti zelis.
02.03.2009 | 11:20
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Aspect_Ratios_and_Resolutions.svg

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4..._and_Resolutions.svg

Procitaj malo o tome:
http://en.wikipedia.org/wiki/Display_resolution

Kao sta vidis te rezolucije nema medju manjim displayima
  • antemati
  • Posjetitelj
02.03.2009 | 11:41
kako ćiji vid
evo tipkam s 15 inčnog
s ipc hackintoša i uoće mi se nesviđa što je 15 inčni i rezolucija 1024x768
imo sam powerbook 13 inčni s tom istom rezolucijom
ovo 2000 jesam reko onako ali taj neznam koji je stvarno može dosta
jer je grafička super u nutra i monitor neznam koja je marka
ali znam da je platio 14000 kn i da je 13 inčni
to je bilo prije nekih 3 4 godine tako da se nesjećam koja je firma ni model
drugi poznanik je imao 15 inčni isto programer
radio je na 1600x nešto i to uobičajeno mogao je dić više ali to nisam gledo
ja sam na 15 inčnom desktopu mogao preko 2000x nešto
ali loš je monitor bio pa i preko 1280x nešto je bilo loše za oči
a mogao je dići preko 2000x nešto
evo sad sam pitao koji je to laptop u igri bio ako saznam napisaću

nije zalebancija ni šala ja uživam u tim sitnim i velikim rezolucija ali normalno ako je grafička i monitor loši to je nemoguće gledat može se čitat ali bole oči

nemože svima isto odgovarat
ni očima a ni nečem drugom
02.03.2009 | 11:51
Ante pa sta ti mislis koliki bi ti bio pixel ako bi ih nagurao 2000 ili vise u 13 incha?

To bi sve bilo toliko sitno da bi sa povecalom trazio ikone po desktopu

Prijatelju, uz duzno postovanje, ali mislim da valjas gluposti

Na koncu, sta ce ti 2000 rezolucija ako ces samo gledati multimedijalne sadrzaje na tom laptopu?

1. Da igras igre u toj rezoluciji (sto bi moooooooozda i imalo smisla, kada bi taj monitor prikazivao tu rezoluciju), nemas graficku koja bi to mogla gurati sa nekim normalnim detaljima prikaza, jer bi se taj mini laptop doslovce istopio kada bi imao neku power graficku unutra

2. Za gledati YouTube ili nesto slicno po netu, ti uopce nije bitna rezolucija ekrana. Meni iPhone savrseno odradjuje taj dio, a sta mislis koju rezoluciju ekrana ima?

3. Za napisati email, neki kraci tekst, brzinski sloziti prezentaciju, pogledati filim neki i sl (primarno podrucje djelovanja mini laptopa), ti ne treba vise od 1024*768 (ako je 4:3 format monitora)

4. Za gledati filmove (cak i HD naslove) ti ne treba rezolucija 2000px i vise...

Tako da stvarno ne vidim svrhu mini laptopa sa tolikom rezolucijom

A vjerujem da je ne vide ni malo skolovaniji ljudi od mene i tebe, pa zato ga jos uvijek nema u proizvodnji
  • antemati
  • Posjetitelj
02.03.2009 | 12:28
HP EliteBook 8530w, Intel Core2Duo T9600 2,80GHz, 2048 MB, 15,4" 1920x1200 (WUXGA), SATA 320 GB, Wind Vista Business, NVIDIA Quadro FX 770M 512 MB, DVD±RW, Gbit LAN,56k modem,802.11a/b/g/n,Bluetooth, FireWire, HDMI, 4xUSB2.0, 2,86kg, FU462EA

ovo gore je 1920x1200 reyolucija na 15,4 inča
plus loša integrirana intelova grafička
ako se stave prave ati eve ili enividijeve sigurno bi išlo dosta više

evo nevjerni svijete
ako niste vidili neznači da nema
i da ako vama netriba nevolite
meni na mom powerbooku g4 jedino nije rezolucija nije odgovarala
a sad kupujem ibook ona je ista šta će mi slova velika pa nisam neka babica
da nevidim čitat možda ću bit jednog dana
ili objekat da ga pogodim
dock mogu smanjit možda mogu i font
ali opet to nezgrapno izgleda ako nemogu rezoluciju
sad sam gledo ima dosta 13 inčni pc laptopa sa 1280x nešto

www.nabava.net/hp-elitebook-8530w-fu462e...e-2-duo__34085_p.php

razgovaramo neprkosim ja tu
negledam uopće nikakav ni video osim youtube tu mi nije važno već volim sitne prozore fontove na 13 inčnom uy dobru rezoluciju dobijam dojam da imam 19 inčni ili veči monitor ako je rezolucija bolja
na veliki monitor ako se stavi male rezolucija onda niste dobili ništa iako imate velik monitor
02.03.2009 | 12:48
jer je grafička super u nutra i monitor neznam koja je marka
ali znam da je platio 14000 kn i da je 13 inčni

14k kn ce programer dat za 13" prijenosnik

al ae, to je bilo prije 3-4g kazes? tada je medju tim manjim prijenosnicima vladao Sony sa svojim Vaio modelima, moguce je da je to bio Vaio.

Vecina Vaio modela je dolazilo s x1600 grafom ili X1 serijom, bar koliko ja znam. Te grafičke su mogle najviše 1280x1024 lupit.

I kad bi se islo cistom logikom, za takvu rezoluciju (2000 x nešt) bi trebala biti jača grafička, nešto tipa današnje HD48xxx serije, aj ne mora bit ni ta, moze bit nesto slabije (NVIDIA Quadro FX), ali takve grafičke zahtjevaju dodatno napajanje i/ili trose hrpu struje. Time su neisplative za ugrađivanje u male prijenosnike.

Ja stvarno ne vidim na koji način je taj tvoj kolega programer mogao imati toliku rezu, eventualno da je lupio 1280x1024, gdje bi se smanjile ikone, i da je onda dosao tebi i rekao kako je kupio laptop za 14k kn na kojem ima 2000 rezu.
02.03.2009 | 13:34
Evo danas sam nešto ljen pa da jos jednom izlozim sta sam htio reci

iMac24"
1900x1200
1200/32.4cm=37.037037037037037
1900/51.3cm= 37.037037037037037

Dakle svaki cm2 ekrana na mom iMacu ima:
po vertikali 37.037037037...pixela
po horizontali 37.037037037...pixela

MacBook
1280x800
1280/28.7cm=41.8181846689547
800/17.9cm=41.8181846689547
Dakle svaki cm2 na MacBooku ima:
po horizontali 41.8181846689547 pixela
po vertikali 41.8181846689547 pixela
2560 x 1600 su dimenzije Cineme 30" (to uzimam ko primjer rezolucije koju ti spominješ da ti frend ima odprilike na laptopu 12"

gle sad :
kad bi to imao 13" MacBook to bi izgledalo ovako:
2560/28.7cm=89.19886062...pixela po centimetru horizontalne osi
1600/17.9cm=89.19886062...pixela po centimetru vertikalne osi

Dakle MacBook 13" koji i ovako ima vecu rezoluciju na cm2 od 24" iMaca (što znaći da su sve stvari koje prikaže iMac su veće u odnosu 1 (MacBook)=1.129...(iMac)
A kad bi imao rezoluciju 2560 x 1600 MacBook bi imao doslovno duplo veću rezoluciju na cm2 od te već inako veće rezlucije koju ionako ima na cm2. Što u praksi znaći da sve stvari koje prikazuje bi bile DUPLO manje!!!
E to stari moj nije stvar ukusa, niti necijeg vida (dali je kratkovidan, ima astigmatizam, gusarski povez prek ljevog oka ili sta ja znam) jer ovo nikome nebi bilo upotrebljivo. Standard za ekrane je 72 pixela na inch ovaj bi ekran bio 226.06 pixela na inch.

"To cut the long story short" uzmi operu i u donjem desnom uglu klikni na 50% zoom ... e tako bi ti izgledao display na tom turbo ultra ekranu kakva ima tvoj frend

Računice koje spominjem nisu precizne ali bi da su tocne razlike bile nebitne za ovu raspravu.

Evo ja sam za tebe ucinio ovaj test sa Operom ... ajde molim te procitaj na ovoj manjoj verziji sta pise

Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
02.03.2009 | 13:37
14k kn ce programer dat za 13" prijenosnik

To je sljedeceom logikom; programeri "puno znaju o kompjuterima" pa ako kazem da frend programer ima takav ekran onda je to mjerodavno. A to sta mu to nebi nikako koristilo ...
Mislim sta ce programerima takav ekran da teze vide
kod
  • antemati
  • Posjetitelj
02.03.2009 | 17:54
evo kad expose stisnem i kad mi safari bude duplo manji po širini
a cijela stranica se vidi po širini
mislim kad sam gledo 30 inčni apple monitor koji je prikazivao mac os x
s minija ili nečeg drugog
safari je zauzimo 4 tinu monitora po širini
tako nešto želim na 13 inčnom apple laptopu
a to prava rezolucija omogućava
02.03.2009 | 18:31
ja odustajem

hf ecvis
02.03.2009 | 19:14
Air ima 1280 rezoluciju na 13". Nekada su 13" strojevi imali 800 i bilo nam je ok. Mislim da je 1280 optimalno za 13" ekran. Da, vjerojatno bismo mogli navući i 1440 na 13", ali osobno mi se to čini presitno (stari iMac 17" ima toliko, pa mi je ok).

I čemu to? Poskupljuje uređaj, a zašto? Što to možeš kvalitetnije na njemu obaviti s rezolucijiom 1440 u 13"?

Jedini notebook za koji ima smisla da ima 1920 rezoluciju je 17" MacBook Pro radi obrade HD videa na terenu. A koliko ljudi to treba? Ja poznajem jednog jedinog, a u toj sam branši.

Možemo i dalje... svi znamo da slika na LCD-u izgleda prihvatljivo jedino u native rezoluciji, dakle stroj bi cijelo vrijeme radio na maksimalnoj rezi, a nekakav mail jeftini notebook bi trebao imati jaki GPU koji više troši, više se grije itd, - samo zato da gledaš nekakav 3D u super-visokoj rezoluciji i to na smiješnih 13"?

Vjerojatno će kroz napredak tehnologije sve to ići naprijed, i GPU i potrošnja i cijena matrica i OS-ovi i webovi i sve... i da - jednog dana ćemo možda imati veće rezolucije i na malim ekranima, ali mislim da ovo što sada imamo je baš dobar optimum za trenutačnu tehnologiju.

Ja mrzim male ekrane, ne vidim zašto bih se mučio njima? Donja granica mi je 23-24", mi smo se u firmi rješili svih 21" ekrana jer su premaleni za posao. 21" je bilo "in" u 20-tom stoljeću. Kada mi treba notebook radi nekog demoa ili slično, Air to odradi baš super i niti u jednom trenu nisam na njemu trebao veću rezoluciju od 1280.
02.03.2009 | 19:25
antemati je napisao:
evo kad expose stisnem i kad mi safari bude duplo manji po širini
a cijela stranica se vidi po širini
mislim kad sam gledo 30 inčni apple monitor koji je prikazivao mac os x
s minija ili nečeg drugog
safari je zauzimo 4 tinu monitora po širini
tako nešto želim na 13 inčnom apple laptopu
a to prava rezolucija omogućava

NIs ti te rezolucije ne kužiš ... educiraj se prije nego se upustats u rasprave.
I na mac booku kad napravis expose imas smanjen safari na taj nacin
Ono sta si vidio na 30" (a btw nisi vidio 30" na miniju jer mini to nemoze korisiti ogranicenje graficke mu to ne dopusta) je ok kad je tako ali da tako propocionalnu situaciju imas na 13" bi bilo neupotrebljivo ... gledaj to ovako ... zamisli to sta si vidio na 23" ekranu jer je to malksimum koji si mogao na miniju vidit, e pa to samo cca jos u pola manje
Kazem ti otvori ovu moju sliku sta sam ti je posatao i otvori je u full size .. i procitaj nest!
To je 1:1 screenshot!
To nema veze s grafickima ... svi ti kompovi imaju graficke koje mogu tolike rezolucije prikazati jer se normalno spajaju na takve ekrane ... ili ti mozda mislis da cinema 30" ima u sebi dodatnu graficku
Prodji jos jednom kroz one racunice koje sam ti iznjeo ... mozda skuzis.

Ja sam mislm isto out sad ... umorio si me
02.03.2009 | 20:28
Mozda je covjek i u pravu.

Ja sam isto cuo (od prijatelja WEB programera) da ce novi iPhone (codni naziv 76-G) imati 1600*1200 rezoluciju.

Mikroskop, bijeli naravno, dolazi u standardnom paketu i nije ga potrebno nadoplatiti
03.03.2009 | 00:51
Ufff ma vi ste svi pijani.... i svi ste u pravu... bar sto se reze tice,

Cinjenica je da za sadasnje vrijeme trenutni ppi poprilicno dobar, a to je cini mi se negdje oko 110 za mb i mbp, i 95 za imacove, pogotovo ne obicnim potrosacima, koliko ja znam u pc svijetu standard 15 incnog consumer level ekrana je 1280 horizontale, a apple to ima u svom consumer level laptopu od 13 inca.

Ali je još bolnija činjenica je da nekim ljudima (mozda smo u manjini, ali ima nas) treba, i super dobro bi dosao 13 incni mbp sa nekom grafuljom koja nije integrirana (ne da je ova 9400 toliko losa, ali isto bi ga volio vidjeti s nekom punokrvnom, mozda barem istu ovu sa svojim pravim vramom) i sa rezom od 1440 na 13 incnom ekranu. E to bi onda bio laptop koji bi mi pobudio mokre snove... mal mocan i prenosiv do bola :-D

E sad objasnjenje zasto... Prvenstveno radi screen realestate-a. tko nebi volio imati radni stol u manje mjesta. Ja 80% svog posla obavljam na macbooku dok je spojen na 24 incni full hd ekran, i tada je najugodnije i najbolje radit, ali onih 20% vremena kad sam bez ekrana mi uzasno fali to malo radne povrsine...
Znam da bi mogao raditi na njemu jer win masina na kojoj testiram neke stvari je 14" dell sa 1600 po horizontali, i skroz uredno citam i pisem kod na njoj...

Onda uzmem curin clamshell (@dpasaric 800px - 12" :-D ) i skontam koliko smo napredovali zadnje desetljece, i da ce se vjerojatno moje zelje ubrzo i ispuniti... dapace mislim da ce to biti veoma veoma brzo, pogotovo jer snow leopard navodno dolazi sa resolution independence-om pa ce biti rjesen i ovaj ecvisov problem sitnih slova, za one koji slabije vide
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO