ima li mogućnosti da apple izda laptop mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ima li mogućnosti da apple izda laptop mini

• iMo
  • Korisnik
  • 19
03.03.2009 | 11:02
dpasaric je napisao:
NetBook malog formata?
Ukratko, tko hoće jeftin Apple prijenosnik neka uzme white MacBook i vozi. Što mu fali?

Bijeli MacBook koristim već gotovo dvije godine i mijenjao bih ga samo za bolji Appleov proizvod (Pro ili Air, ovisno o specijalizaciji unutar poslovnih obveza).

Na njemu radim sve: od pisanja jednostavnih dopisa u Wordu, prezentacija, obrada audio zapisa i priprema radio-emisija, obrada fotografija, grafičkih priprema do obrada video zapisa i izrade dokumentaraca od kojih sat i pol vremena. Na njemu imam DVD- pržilicu, po vani se spaja na mreže k'o Spajdermen, a s vremenom sam osjetio potrebu jedino za vanjskim diskom za pohranu fotografija (USB) i video-zapisa (fire-wire).

Ponekad bih volio imati nešto novije, ali ne iz neke velike potrebe, nego samo radi promjene. Budući da to nije racionalan zahtjev brzo me prođe. To vidim kad ga nekoliko dana ne koristim (npr. vikendom) - kad tad prionem poslu učini mi se kao nov i kao najbolji na svijetu.

Sad, dvije godine nakon kupnje njegova tržišna vrijednost je upola manja, ali on meni vrijedi kao prvog dana. Jedino što mi je žao jest da mu nisam mogao osigurati odgovarajuću torbu/ruksak za transport, zbog čega su se stvorile male napukline na plastici na na oštim rubovima.

Da živimo u ekonomski i politički sređenijoj zemlji imati Mac-a ne bi bilo stvar prestiža već stvar izbora između nekoliko podjednako dobrih proizvoda na tržištu. Meni su i prijenosnici nekih drugih proizvođača su vrlo poželjni, barem gledano hardverski, jer već sam zaboravio kako je raditi na "špičastim" Windowsima. No, s druge strane, ne možemo beskrajno pratiti informatičke trendove ukoliko imamo imalo socijalne osjetljivosti jer nema smisla da imam najbolju informatičku opremu, a u isto vrijeme razlikom u cijeni između novog i rabljenoj mogu pomoći nekome tko jedva preživljava zbog socijalnih nepravdi, prijevare, izrabljivanja, obiteljskih problema... Moramo gledati malo šire, iznad svoje strasti, ma koliko nam ona izgledala bezazlena, jer živimo samo jedan život i smatram da je ravnodušnost u njemu nedopustiva i neoprostiva, a sankcionira se na kraju života.
  • antemati
  • Posjetitelj
03.03.2009 | 13:24
ovaj dečko što o pijanim priča i stjepan svaka čast

nisam ja ovo pitao bez veze volim te malene laptope
ali volim velike rezolucije
pa ja laptop koristim jedino u fotelji i na koljenima 90 posto je to surfanje
nema veze s filmovima negledam uopće
jedina mana tog powerbooka 13 inčnog koji sam imao je meni bila rezolucija

neigram ni igre ni ništa već kad otvorim bilo koji program
volim da mi je sitno
mal lagan uređaj a dobivam kao da imam velik monitor
vidim dobro
to je cijela priča oko toga
sad ko se bolje kuži
mislim da grafičke mogu bit problem ali sjećam se prastare na desktop računalima
ati 3d rage mogla je bez problema prikazivat super sliku na preko 2000x nešto
rezoluciju
a nevjerujem da se zagrijavala
evo imam je još nema ni ventilator ni ništa
03.03.2009 | 21:06
Za 400$ skrpaj ovo:

uneasysilence.com/archive/2008/10/13519/

jest da treba jos otkloniti neke musice oko kompatibilnosti ali radi.
03.03.2009 | 22:07
Može i MSI Wind bijeli, a da se naručiti sa instaliranim Leopardom 10.5.6 !
Dođe ukupno oko 480$, a izgleda kao bijeli apple .
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO