Novi strojevi i cijene
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi strojevi i cijene

03.03.2009 | 16:37
Sviđa mi se da su dobavljivi u jedan dan a cijene očekivane € 599 za mac mini, € 1099 za iMac. Ovo se naravno odnosi na susjedstvo, Italija, Austrija. Naravno, na službenim HR stranicama nema nikakvih obavijesti, pa shodno tome ni cijena.
03.03.2009 | 16:40
Ja cu pocekati Snow Leopard prije kupovine Minija... a i zato jer sam prekjucer kupio G4 Mini koji ce posluziti neko vrijeme.
03.03.2009 | 16:41
Bit će da je to usud
  • antemati
  • Posjetitelj
03.03.2009 | 17:46
bitno da stave 5 puta brža grafička ili 8 x
kad su g4 g5 bili onda su stavljali 8 x brži od pc a
i pređoše na intel
moram malo oprostite i sebe znam zajebavat
03.03.2009 | 17:51
Bitno da kasniš 4 godine Ne mislim ništa loše, dapače bio sam veliki zagovornik PPCa, ali uz Intelovu tehnologiju i klanja s IBMom kojemu se omastio brk sa osakaćenim konzolaškim CPUovima, Appleov jedini logičan (i na koji se dugo pripremao) izbor je bio Intel.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
03.03.2009 | 17:55
Čudno mi je da nema quadro fx nvidie, al nekak mislim da bi se mogla pojavit, koliko sam čitao po formima, za 3d modeliranje je najbolja quadro kartica. Nekako mi je čudno da su to ukinuli.

Zašto je toliko dobra ati radeon 4870?
  • antemati
  • Posjetitelj
03.03.2009 | 18:01
pa mogu i amd počet stavljat nevidim razlog zašto ne
raznolikost svega pa postat povoljni da mac os x uzme više od 50 posto tržišta
što bi bilo najrealnije najbolji os najbolji hardver dizajn
samo jedna mala stvar ih koči cijena
  • antemati
  • Posjetitelj
03.03.2009 | 18:05
na pc nikad nisam koristio intel osim ove zadnje ploče što sam kupio radi hackintosha
a i to bi sad prodo kad nabavljam sve applove
03.03.2009 | 19:24
@Riba:

Toliko si cekao novog Minija, i nisi ga docekao Jbg, a bio si tako blizu

A ja kupio dva stara modela u zadnjih 10 dana
03.03.2009 | 19:29
antemati je napisao:
pa mogu i amd počet stavljat nevidim razlog zašto ne
raznolikost svega pa postat povoljni da mac os x uzme više od 50 posto tržišta
što bi bilo najrealnije najbolji os najbolji hardver dizajn
samo jedna mala stvar ih koči cijena

O cemu ti pricas???
03.03.2009 | 19:57
Koji ste vi interpunkcijski fašisti!
03.03.2009 | 20:46
Ja sam odusevljen low end MacPro opcijom ali vidim nitko osim mene. Ja kad sam kupovao maca sam bas mastao o takvom nekom jacem od iMaca a slabijem od MacProa (i dapace jeftinijem) ali eto toga nije bilo. Ono desktop opcija koja nije za hardcore renderiranje tko zna cega nego solidan desktop za prihvatljivu cijenu. I evto ga sad ... 300 $ skuplji od iMaca a 4core processor me want that ... sad da nadjem nacin za novu kupnju jos
03.03.2009 | 20:49
Jedino me zbunjuje onaj limit do 8gb RAM .. zar nisu stari 4COre strojevi mogli podnjeti 16GB?
03.03.2009 | 21:29
Ecvis taj "low end" je 300usda skuplji ali od najjaceg iMaca i nekako sumnjam da ce kod nas biti ispod nekih 18k kuna sto je daleko od prihvatljive cijene za kucni stroj. Barem vecini.
03.03.2009 | 22:22
Baš šteta što je low-end mac pro ograničen na 8Gb. A i sve mi je to čudno pošto u PC svijetu svi spominju neku tri-kanalnul memoriju i sve se svodi na množenje početnih 3 Gb kod novih Intelovih procesora-nisam još to pažljivije proučio pa sam možda i u krivu al kako bilo po meni se više isplati uzet stariji Mac Pro kad bude na akciji nego tu novu Low-end Pro verziju
03.03.2009 | 23:57
@Riba - kakve veze ima Snow Leo s Minijem da ćeš čekati? Sve one priče o korištenju GPU-a ionako na Miniju imaju marginalno značenje. No, kužim da ti se ne kupuje ako si friško uzeo G4 Mini... Inače moj G4 Mini (još overclockan!) rula u KO već godinama, radi kao document server dan i noć bez greške!

@Ecvis - ne znam, ja nisam od onih koji vole low-end-high-end verzije, ali kužim da ima mnogo ljudima kojima bi to bio "taman" stroj. Činjenica je i da jako malo softvera dobro koristi više jezgri, pogotovo osam, pa to sve ima smisla - pogotovo za recimo DTP studije i slične koji žele pro stroj radi monitora i diskova, ali ne trebaju rendering farmu. Generalno, razočaran sam performansama te nove arhitekture, nekako mlako sve to... strojevi su tek nešto brži od top modela od prije tri godine...

@Breed - opet su zeznuli 2006/2007 klasu Mac Pro korisnika jer novi Radeon nije kompatibilan (za sada). Možda opet izadaju naknadno "1st gen" verziju kartice. Čemu te gluposti, baš me nerviraju takvim sitnicama... tim više što ista kartica radi ok kada butaš na tamnu stranu...
04.03.2009 | 00:00
MoschuS je napisao:
Ecvis taj "low end" je 300usda skuplji ali od najjaceg iMaca i nekako sumnjam da ce kod nas biti ispod nekih 18k kuna sto je daleko od prihvatljive cijene za kucni stroj. Barem vecini.

Znam ja to, i nisam mislio na bas kucnu upotrebu ... za to je dobar i mini
ali recimo za video entuzijaste poput mene .. koji nemaju love za macpro standardni a iMac ipak kad dodje do videa nije bas ... ako ništa je emože imati više HDD-ova internih te mu je usko grlo FireWire 800.
Onda nadalje ... ovako si možeš dokupiti različite ekrane a nisi prisiljen koristiti appleov.
300$ jest razlika ali kad se radi o tolikim svotama meni je tolika razlika nekako prihvatljiva. Kažem da je bilo toga kad sam ja kupovao vjerujem da bi to uzeo. No Macpro je tada bio ne sjecam se ali 25 ... 26 Kkn ... 18 je sasvim fin popust za takav stroj.
Po meni je iMac .. sudeci po mom iskustvu od ovih zadnjih 1,25 godine dana radeci na njemu predobar za graficki staticčnu grafiku, i onu najzahtjevniju ... bez beda sa 4gb rama on to drobi. Ali kad dođe do videa, osim vrlo bazicne montaže (HD) bome mu nije lako se s time nositi.
Kako da kežem ovo je način da pro stroj bude dostupan nama smrtnicima sa iMac 24" strojevima
04.03.2009 | 00:03
dpasaric je napisao:
Činjenica je i da jako malo softvera dobro koristi više jezgri, pogotovo osam, pa to sve ima smisla - pogotovo za recimo DTP studije i slične koji žele pro stroj radi monitora i diskova, ali ne trebaju rendering farmu. Generalno, razočaran sam performansama te nove arhitekture, nekako mlako sve to... strojevi su tek nešto brži od top modela od prije tri godine...

Eto vrlo blizu mojoj situaciji iako ei treba render no ne baš toliko zahtjevan da bi trebao 8 Core stroj.
04.03.2009 | 00:05
e sad, jel bi brži bio novi Mac Pro s 8 jezgri s GT 120, ili pak cluster od 4 Mac Minija?
04.03.2009 | 00:12
Izgleda da prema kalkulacijama izmedu Amerike i nas u ducanima ce biti cjene vece cca. 1000 kn do 1200 kn (usporedba MB).... ako je tako to onda je donekle prihvatljivo i dalje ali nek im bude....marza je marza
04.03.2009 | 00:12
Cuj ... kako za šta ... al ja se ipak kladim na MacPro
04.03.2009 | 00:16
Gledam malo cijenu tog quad-core Mac Pro... 2500 dolara... ne znam, znate da sam ja kao nekakav "Mac desničar", ali rekao bih da je to preskupo za quad stroj bez obzira na sve. Sunova radna stanica u toj klasi s bržim procesorom je tisuću dolara jeftinija i ima bitno bolju grafičku. 8-core strojevi su druga priča, kompleksniji motheboard itd i teže nalaze konkurenciju... iako skuplji mislim da su tržišno bolje pozicionirani. Opet, vjerojatno je Apple dobro izračunao da im se isplati ovakav pristup - jer gomila će ga kupiti (pogotovo DTP ekipa) bez obzira što je relativno gledano preskup...
04.03.2009 | 00:21
Jel tko vidio da novi Mac Pro ima opticki audio izlaz i ulaz te stari analogni izlaz i ulaz..... to je puno bolje nego stari Mac Pro
04.03.2009 | 01:15
Ne znam da li ste primjetili, ali od sada je uz iMac standardna tipkovnica bez numeričkog dijela! Slična staroj BlueTooth varijanti za nosati okolo... uobičajeni puni model je besplatna opcija za one koji zatraže. Hm.

Mogli bi napraviti i jedan "pro" model s osvjetljenjem za one koji žele potrošiti malo više...
04.03.2009 | 02:28
Za koliko se ocekuje da ce novi mini stici kod nas? Mjesec, dva?

bok!
04.03.2009 | 05:52
dpasaric je napisao:
Gledam malo cijenu tog quad-core Mac Pro... 2500 dolara... ne znam, znate da sam ja kao nekakav "Mac desničar", ali rekao bih da je to preskupo za quad stroj bez obzira na sve. Sunova radna stanica u toj klasi s bržim procesorom je tisuću dolara jeftinija i ima bitno bolju grafičku. 8-core strojevi su druga priča, kompleksniji motheboard itd i teže nalaze konkurenciju... iako skuplji mislim da su tržišno bolje pozicionirani. Opet, vjerojatno je Apple dobro izračunao da im se isplati ovakav pristup - jer gomila će ga kupiti (pogotovo DTP ekipa) bez obzira što je relativno gledano preskup...

Kruške i jabuke Davore... Sun nema stroja u toj klasi... A bio bi i red malo pogledati na Tomshardware prije nabadanja o procesorima
04.03.2009 | 10:12
drlovric je napisao:
@Riba:

Toliko si cekao novog Minija, i nisi ga docekao Jbg, a bio si tako blizu

A ja kupio dva stara modela u zadnjih 10 dana

Cini se da nisam ja cekao njih nego oni mene...ali to sam i ocekivao. Zahvalite mi, da ga nisam kupio, novi ne bi nikad izasao!
04.03.2009 | 10:13
dpasaric je napisao:
@Riba - kakve veze ima Snow Leo s Minijem da ćeš čekati? Sve one priče o korištenju GPU-a ionako na Miniju imaju marginalno značenje.

Ne placa mi se 1000 kuna za nesto sto mogu dobiti uz novi stroj?
04.03.2009 | 10:17
dpasaric je napisao:
Ne znam da li ste primjetili, ali od sada je uz iMac standardna tipkovnica bez numeričkog dijela! Slična staroj BlueTooth varijanti za nosati okolo... uobičajeni puni model je besplatna opcija za one koji zatraže. Hm.

Dakle izgleda kao wireless ali sa zicom? Odlicno, bas sam o takvom necem mastao neki dan...vidim da se ne nudi zasebno ako to je sa zicom?
04.03.2009 | 13:32
jel netko mozda nabasao na podatak koji su procesori u novom miniju?
1066mhz bus smrdi na instant upgrade...
recimo: tinyurl.com/d7uryk
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, rusty, smayoo, VanjusOS, Anonimci (493)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO