Stari 24" imac vs novi 24" imac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stari 24" imac vs novi 24" imac

10.03.2009 | 09:44
Jeste li malo bolje upoznati sa razlikama izmedju novog 2.66 i starog 2.8 imac24" ?

...mislim, novi ima vise RAM-a i to DDR3 ( koliko je DDR3 bolja od DDR2 ?),veci HD, i dodatni usb...

...razlika imedju 2.66 i 2.8 GHZ je pari mi se nebitna za 2D grafiku...

...jedino sta je sa razlikom u GPU ?, jer kazu da je ati radeon 2600 puno bolja od NVidie geforce 9400 ...

...jeli ta razlika bitna u 2D grafici ( photoshop,i sl..) ili je ona izrazena samo u igrama (igre me bas i ne zanimaju )

...koje je od ova dva bolje racunalo ( sada ? ali mozda i za narednih par godina ? )

...razlika u cijeni je minimalna

10.03.2009 | 11:01
Pa gledaj koliko sam ja našao na forumima vani...... usporedba je starog 24'' 2.8 s novim 2.9, grafika je ista malo je bolja gt 120 ali neznatno.... jedino što ljude kopka isto što i mene je to ddr2 ili ddr3 s time da u stari dobiješ 320 gb manje hdd i 2gb rama. Koliko će ti kasnije trebati ram jer novi ide do 8gb rama a stari do 4gb.

Sve u svemu ti je razlika 2600 kn između starog i novog kada dodaš ram 2gb i neki externi HDD 320 izađe ti na 1000 kn razlike (uzimao sam nove stvari).

E sada WTF .... i dalje polemika
10.03.2009 | 12:04
je, ali razlika izmedju novog 2.66 i starog 2.8 mi je bitna

... razlika u CPU je 0.14 GHz, ko to osjeti ?

...ako dodan 2gb na stari, cijena je tu slicna,

...i ne treba mi vise od 4 gb rama...

...a stari 2.8 ne moran cekat misec dana

...ostaje razlika samo u grafickoj kartici ( sta se tice performansi ) ..!??

...koja je razlika izmedju ati radeona 2600 i NVidie geforce 9400 ?
10.03.2009 | 12:09
Poz!

Ja sam uzeo jucer jos jedan IMac 24'' , 2.8Ghz, cijena, a ne igram se, tako ovisi za sto trebas stroj, iskreno jedino od ovog novog mi se svidja 3.06,ali su nabili cijenuuuuuuuu....
10.03.2009 | 12:36
Gle graficka je bolja na Ati jer je Pro nije XT..... zavisi za šta ti treba komp
GF je ista ko i na lapu tako da neznam što pokušavaju

Mene zeza jer mislim igrati Diablo 3, to jedva čekam .... pa neznam koje postavke ćeš morati imati

Ako ti nije za igru onda uzmi novog i ja mislim da ne čeka toliko ali 10-tak dana da i plus ja mislim da s novim ne dobiješ daljinac, neznam kakva je ponuda tu kod nas ali u US nema ga u ponudi s iMac-om
10.03.2009 | 13:02
ma ne igran se, treba mi za photoshop velike fajlove radit 400dpi 6000x5000 pix

...zato me i zanima koliko graficka kartica utjece na performanse za radit 2D grafiku
10.03.2009 | 13:19
Evo ti usporedbe grafičkih :
ATI Mobility Radeon HD 4850 (new iMac) 14594

nVidia 8800M GTS (old iMac) 11777
nVidia GT 130M (new iMac) 11836

nVidia 9600M GT (New MacBook Pro) 9372
nVidia GT 120 (new iMac)= ATI Mobility Radeon HD 2600 PRO (old iMac) 8769
nVidia 8600M GT (old MacBook Pro) 6175

nVidia 9400M (new iMac and Mini) 3930
ATI Mobility Radeon 2400 XT (old iMac) 3091

Intel GMA 950 (old Mini) 455

Benchmarks s notebookcheck.net

Gle Nabi rama I sve ide po planu
10.03.2009 | 14:26
Dalo meni zdravlja i godina da doživim da Macovce nauče štogod o hardveru... 8)
10.03.2009 | 16:02
Super usporedba, baš sam gledao šta da preporučim prijatelju koji je gledao da što jeftinije prođe s iMacom. Bar po grafičkoj srednji stari 20 inčni model je Best Buy!

MacSin je napisao:
Evo ti usporedbe grafičkih :
ATI Mobility Radeon HD 4850 (new iMac) 14594

nVidia 8800M GTS (old iMac) 11777
nVidia GT 130M (new iMac) 11836

nVidia 9600M GT (New MacBook Pro) 9372
nVidia GT 120 (new iMac)= ATI Mobility Radeon HD 2600 PRO (old iMac) 8769
nVidia 8600M GT (old MacBook Pro) 6175

nVidia 9400M (new iMac and Mini) 3930
ATI Mobility Radeon 2400 XT (old iMac) 3091

Intel GMA 950 (old Mini) 455

Benchmarks s notebookcheck.net

Gle Nabi rama I sve ide po planu
10.03.2009 | 18:03
Dakle, uzmen starog 24" 2.8 i dodan jos 2 gb RAM-a i iman bolji stroj

jel to ??
10.03.2009 | 18:51
_RUS_ je napisao:
Dakle, uzmen starog 24" 2.8 i dodan jos 2 gb RAM-a i iman bolji stroj

jel to ??

Da po meni je to bolje, jer ako ne zelis odma cekati, to je sada best buy u tvojoj usporedbi.
10.03.2009 | 20:18
samo što nemoš dodati 2GB već izvaditi postojeća 1x1GB i dodati 2x2GB
al da stari 24 inčni na akciji best buy
10.03.2009 | 21:53
Pa ako uzima u shopu mu to mogu napraviti s RAM ili sam potrazi na netu i izbaci ta dva od 1gb i ubaci dva po 2gb. Kasnije prodaj te po 1gb ili zadrzi 'just in case''
11.03.2009 | 21:51
Ja svaki dan koristim tu grafiku ATI2600PRO HD u iMac 24 i mogu reci da je vrlo dobra.

Nije neka gejmerska grafika, ali isto tako ima dovoljno snage za zavrtiti i zahtjevnije naslove.

Znaci nece sluziti samo za igrati Luxor, vec mozes zaigrati i Company of Heroes, CoD ili PES09 bez problema, npr. Ako imas u vidu da igras na 24" to je ipak impresivan rezultat

Sto se tice Photoshopa, CS4 ce ti se isto tako vrlo lijepo slagati s njom i znat ce iz nje izvuci maximum.

S obzirom da namjeravas obradjivati veeeeeeeeeelike slike, kupi max rama i rokaj

Mozda ti ova 4 (ogranicenje starijeg modela) budu usko grlo u buducnosti, ali opet sumnjam...

Ja imam dva iMaca24, 2,4 (7.1) i 2,8 (8.1) i ja nikakvu razliku u svakodnevnom radu ne osjetim (web design zadace), tako da ti savjetujem da se ne zamaras puno radnim taktom procesora.
12.03.2009 | 11:53
Hvala mladici, mislin da san odlucija, javim se ...
12.03.2009 | 13:49
drlovric je napisao:
Ja svaki dan koristim tu grafiku ATI2600PRO HD u iMac 24 i mogu reci da je vrlo dobra.

Znaci nece sluziti samo za igrati Luxor, vec mozes zaigrati i Company of Heroes, CoD ili PES09 bez problema, npr. Ako imas u vidu da igras na 24" to je ipak impresivan rezultat

aj pliz iznenadi me i reci da PES09 ne mora ići preko windowsa
13.03.2009 | 09:35
Evo, ja narucija ...stize u sridu...a onda otvaran novi post u swicherima LOL...
13.03.2009 | 14:12
E baš mi je drago....... nadam se da će te oduševiti
13.03.2009 | 15:30
Mozda je glupo reci, ali mene je vise odusevilo samo pakiranje nego trenutak kada sam upalio stroj.

Mozda zato sto sam vec imao iMac24 pa sam znao kako to sve izgleda, ali pakiranje me fasciniralo, i trenutci dok sam ga vadio iz ambalaze.

Sve poslozenom, sve na svom mjestu, svaki djelic prostora iskoristen
13.03.2009 | 17:44
drlovric je napisao:
Mozda je glupo reci, ali mene je vise odusevilo samo pakiranje nego trenutak kada sam upalio stroj.

Mozda zato sto sam vec imao iMac24 pa sam znao kako to sve izgleda, ali pakiranje me fasciniralo, i trenutci dok sam ga vadio iz ambalaze.

Sve poslozenom, sve na svom mjestu, svaki djelic prostora iskoristen

Kako Apple pakira proizvode nije legalno Ja kad sam otpakiravao svog Minija ostao sam zapanjen koliko je to fino uradjeno. Od fakin kutije naprave nesto vrijedno divljenja imho

bok!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, smayoo, VanjusOS, Anonimci (501)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO