Mini RAM upgrade problem sa zvukom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mini RAM upgrade problem sa zvukom

08.04.2009 | 20:57
Pozdrav, upravo sam dodao u novog Minija 2GB RAM-a. Sistem se boota, sve radi normalno, RAM je prepoznat, sve OK, samo... nema zvuka uopce! Ne cuje se onaj "chimes" kad su upali racunalo tek, a u System Preferences->Sound, kaze "No output devices found".

Googlao sam i obicno ljudi imaju taj problem kad ne ukopcaju dobro ribbon koji spaja zvucnu... provjerio sam to 10 puta i spojeno je dobro.

Onda sam pronasao http://www.macfixit.com/article.php?story=20090320103158364

Tu se opisuje moj problem... no meni nije pomoglo resetiranje PRAM-a...

Pokusao sam izvaditi novi modul RAM-a, i vratiti Minija u originalno stanje, no zvuk jos uvijek ne radi

Ima li tko kakav savjet, ideju, nesto?

bok!
08.04.2009 | 22:57
zaista čudno. otvorio sam link koji si postao i čitam... izgleda da je bezgrešni apple pogrešio!

jesi probao reinstalirati OS ili vratiti s nekog backupa kako tamo piše?
08.04.2009 | 23:09
A jedino to jos nisam... mislio sam da mozda netko zna neku caku, to mi je zadnja opcija... Ali 99% sam siguran da je kvar softverski. Jer sam komp rastavio i upalio PRIJE nego sam dodao novi modul rama, sve je radilo OK. Samo sto sam dodao novi modul prestao je zvuk da radi. A i jedino bi mogla biti greska na ribbon kabelu koji spaja zvucnu karticu zapravo, no 10-ak puta sam provjerio da je 100% dobro ukopcan...
Jos samo da napomenem, kad sam skidao prve softverske updejtove, nakon reboota prestao mi je zvuk raditi. To je bilo nekoliko dana nakon sto sam kupio Minija. Srecom, tada je zvuk proradio nakon obicnog reboota...

komentari??
bok!
08.04.2009 | 23:27
Probaj ovako:
Najprije s Disk Utility prođi "Repair Disk Permissions", zatim skini: Mac OS X 10.5.6 Combo Update i prođi instalaciju (ako si na 10.5). Ako si na 10.4 skini: Mac OS X 10.4.11 Combo Update i napravi isto.
08.04.2009 | 23:31
Hmm, imam 10.5.6, i imam skinuto sve updejtove, evo jucer updejtao iTunese na 8.1.1. Jel ima taj Combo Update onda smisla ili?

bok!
08.04.2009 | 23:35
Combo update ima jako mnogo smisla i preporučio bih ti da to uvijek napraviš, umjesto "običnog updatea koji ti ponudi "Software Update". Uostalom, ništa te ne košta da to probaš.
08.04.2009 | 23:39
OK, probacu, nisam znao sto je Combo Update, mislio sam da je to samo kumulativna zakrpa koje sam skidao jednu po jednu prek software updejta.

bok!
08.04.2009 | 23:48
Dobro si rekao. Combo je u biti to. Ali, tokom rada na računalu dogodi se da neki bitan ili "manje bitan" sistemski fajl "nastrada" bilo kada ili iz bilo kojeg razloga. Obični update može takav fajl "preskočiti", dok combo update, recimo to tako, drži sistem u najboljem stanju.
09.04.2009 | 00:35

Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch

Sta mu ovo dodje? Napravio sam repair permissions i sad idem instalirat Combo Update i dobijem ovo. Probao sam i restart i opet ne prolazi instalacija.

bok!
09.04.2009 | 00:49
Radi li ti barem headphone output ili samo interni zvučnik? Ovo zašto ti ne da instalirati Combo...jesi sigurno skinuo ispravnu verziju, da nije PPC? Glupo, ali moram provjeriti.
09.04.2009 | 00:56

Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch

Ne, kao sto vidis on opce ne prepoznaje zvucnu

Combo Update sam skinio s support.apple.com/downloads/Mac_OS_X_10-5-6_Combo_Update

Ne vidim nigdje da je naznaceno da je za PPC, mozda sam od nervoze vec oslijepio

any ideas?

bok!
09.04.2009 | 01:54
Upravo sam provrtio Hardware test (i kraci i duzi), rekao je da sa mojim hardverom nema problema
Dali je to siguran pokazatelj da je moj problem iskljucivo softverski ili?

bok!
09.04.2009 | 01:56
Startaj računalo s pritisnutim Shiftom (Safe Boot Mode) pa vidi da li će ti dozvoliti instalaciju.
09.04.2009 | 03:27
Evo upravo sam probao Combo update iy SafeBoot Moda i dobivam istu gresku...

bok!
09.04.2009 | 05:35
Jao muke... vec razmisljam i o prodaji Enivej, ima li nacina da se komp potpuno resetira na tvornicke postavke, tako da ukoliko nije hardverski kvar, MORAO bi zvuk raditi, jer je radio kad sam ga prvi put upalio...

BTW u System Profileru mi za Audio kaze ovo:
img.skitch.com/20090409-kk4c6akkxkqetgk6piwf991w7t.jpg

Sto je zanimljivo, isto to i pise kad odspojim kabel koji povezuje zvucnu Opet nekako sumnjam na taj kabel, iako sam 150puta dosada ispravno ga ukopcao i pokusao...

komentari??
bok!
09.04.2009 | 07:20
Kabel si možda dobro uštekao, ali ako je to onaj folijski tip flat kabela, vjerojatno ti je napukao pa jedan ili više vodiča više nemaju kontakt.

Minija sam vidio otvorenog samo jednom i nisam obratio pažnju na to kakav je to flat kabel pa ne znam nego pričam napamet, ali ako je takav da ga se može kupiti "na metar" u Chipoteci, možda je najjeftinije da ga probaš zamijeniti.
09.04.2009 | 08:22
Zbog vrste kabla ja bih najprije sumnjao na njega, hoce puknuti, koliko vidim nije bas od onih na metre iz chipoteke
ali mozda se da naci u furdi pa ako sam ne rijesis javi se, mogu probati pomoci.
09.04.2009 | 09:53
Za leoparda nema posebnih updatea za PPC i Intel mašine. Samo je jedan combo update 10.5.6. tak da bi se ja složil sa Smayoom da je vjerojatno riječ o fizičkom oštećenju žice
09.04.2009 | 10:15
Ako je do kabela, nadam se da bi ti ovo moglo pomoći:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=666786
... obrati pažnju na post od "penguy"
09.04.2009 | 13:42
Nist, nosim ga na servis sutra, a nakon toga ga prodajem, i nek ide u *** od mene.

Lijep pozdrav.
09.04.2009 | 14:19
To ti je sve zato sto nevolis iTunes, toliko si se borio oko play lista a sad su beskorisne
NHF! Zezancija.
09.04.2009 | 14:39
Sorry. Žao mi je čuti, ali nije da nisi bio upozoren. Rastavljanje Minija nije baš p... dim. To što si kiksao nije razlog da ga odmah prodaješ, ali ako te to tako nabilo lošom vibrom, možda je bolje da ga se riješiš...
09.04.2009 | 14:45
Upgradeao sam memoriju na Minijima barem dvadesetak puta i nikada nisam susreo taj problem. No, imao sam zanimljiv događaj - roknuo je grom i porušio sve. Miniju je prestao raditi FireWire port nakon toga. Stroj ga više nije vidio. Sve sam probao i ništa - defintivno mrtav. To je trajalo jedno dva tjedna i onda se čarobno vratio i od tada radi savršeno, kao da se ništa nije dogodilo.
09.04.2009 | 15:20
smayoo je napisao:
Sorry. Žao mi je čuti, ali nije da nisi bio upozoren. Rastavljanje Minija nije baš p... dim. To što si kiksao nije razlog da ga odmah prodaješ, ali ako te to tako nabilo lošom vibrom, možda je bolje da ga se riješiš...

Hmm, pa nisam bas siguran da sam ja kiksao, jer je proces rastavljanja isao skroz glatko, i jer sam ga rastavio i sastavio prije nego sam stavio RAM i radio je, a cim je dodan RAM prestao je... no dobro.

bok!
09.04.2009 | 20:52

quadmachine je napisao:
komentari??
bok!

ovo "komentari?? bok!" me jaaaaako podsjeća na pharcyde-a i ekipu!
09.04.2009 | 21:18
quadmachine je napisao:
Hmm, pa nisam bas siguran da sam ja kiksao, jer je proces rastavljanja isao skroz glatko, i jer sam ga rastavio i sastavio prije nego sam stavio RAM i radio je, a cim je dodan RAM prestao je... no dobro.

bok!

Gle, šteta je tu, kakve god bila naravi i uzroka. Možda nije tvoja greška, a možda je. Shit happens. Pitao si kako se mijenja memorija. Upozoren si da nije jednostavno. Krenuo si u to sam. Sada ne radi iz ovog ili onog razloga. Nosiš ga na servis. Da si ga odnio na servis odmah, povrh memorije platio bi neku fair cijenu serviserske usluge i ako nakon toga nešto ne bi radilo, to bi bio problem servisera, a ne tvoj. Zar ne?

Ovako - odlučio si uštedjeti 100-200 kn i preuzeti rizik. Rizik se ostvario. Jbg. Ako te to toliko razjadilo, fakat je najbolje da ga prodaš, da te ne muči to svaki put kad ga pogledaš...
09.04.2009 | 22:14
hal9000 je napisao:

quadmachine je napisao:
komentari??
bok!

ovo "komentari?? bok!" me jaaaaako podsjeća na pharcyde-a i ekipu!

Haha, kolega trasher?

btw ja drzim (c) na komentari?? i bok!

komentari??
bok!
09.04.2009 | 22:17
pa jedno vrijeme sam pratio trash grupu dok, na kraju, nije bilo previše "stepa srbin" postova, a premalo pravog trasha.
09.04.2009 | 22:18
Uglavnom... bili ovo radilo plug n play u macu? www.diskont24.com/product.php?productid=5176 Ili bi trebalo nekakve drivere instalirati?

komentari??
bok!
09.04.2009 | 22:40
Sigurno je da bi trebali driveri. Da li ih ima za Maca - trebaš potražiti na siteu od proizvođača ili barem nekog dealera ozbiljnijeg od Diskont 24.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BoroZvijer, dpasaric, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (823)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO