Macbook pro "problem" s ekranom! : (
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook pro "problem" s ekranom! : (

21.04.2009 | 23:03
Dobro večer. Nadam se da ćete mi uspjeti pomoći jer me je želudac zabolio od nervoze!
Naime, prije par dana dijagnosticirana mi je "mrlja" tj. par mrtvih pixela na ekranu macbook pro-a kojeg su mi uredno zamjenili.

Naime, problem tek slijedi. Ekran zapravo i nije bio za zamjenu jer je tih par mrtvih pixela bijele boje bilo kod dock-a pa se uopće nisu vidjeli.

Otkako sam promjenio ekran boje na njemu su jednostavno lošije. Ekran je nekako preosvjetljen i nema onu dozu stvarnosti boja kao prije.

Također, koliko god nevjerojatno zvučalo kontrast mi se čini nekako lošiji nego prije.

Sada, moje pitanje je...koji vrag se dogodio? Jesam li pušeći pola godine pred njim zaista ga potamnio pa mi se ovaj čini presvjetao ili se dogodilo to da novi ekran radi lošije od starog.

Molim vas za pomoć, prilično mi je hitno...
22.04.2009 | 01:26
Za početak nađi isti ili sličan stroj, pa pogledaj situaciju ekran do ekrana.
22.04.2009 | 11:21
Boje, kontrasti i osvjetljenje su subjektivan osjecaj.

Prvo, poigraj se sa system preferences-ima oko display-a (boje -broj bita, rezolucije...).

Ako nema pomoci onda zovi servis koji je izvrsio zamjenu i predstavi problem. Zahtjevaj da odes tamo i da se uvijeris na drugim strojevima kakva je slika. Trazi pojasnjenje.
22.04.2009 | 11:27
Obzirom da novi ekran nemora biti nuzno od istog proizvodjaca moguce da je razlicit,
e sad, ljudi se znaju naviknuti na jednu sliku pa im druga nije toliko dobra
a koja je vjernija to je napamet tesko reci bez instrumenata.

Jos iz doba crt-a znalo se dogoditi da crt vremenom pocrveni, pozeleni ili poplavi lagano i da se korisnici toliko priviknu
na "obojenu" sliku da nakon servisa i podesavanja rgb-a nisu sretni sa slikom kakva bi trebala biti vec
su trazili da im se vrati na staro.

Neovisno o tome jer promjene boje na lcd ekranima se dogadjaju tek kad lampe oslabe a za to mora proci puno radnih sati, mozda si prije imao samsung a sad chungwa panel, sasvim sigurno ta dva panela nemaju potpuno identicnu svjetlinu i kontrast,
pa cak ni dva panela istog proizvodjaca nisu skroz identicna samo se uklapaju u specifikaciju i toleranciju +/- nekoliko posto.

A kad smo kod zeluca mozes probati po onom vicu kad covjek dodje doktoru i kaze da sere ko vidra a ovaj mu zabunom prepise
apaurine i pozove ga na kontrolu za 3 dana. Kad je covjek dosao ponovo pita doktor kako je a ovaj kaze ma i dalje serem
ali bas me briga!

Znaci, peptorani za zeludac i briga te za svjetlinu!
22.04.2009 | 15:48
Izvinjavam se što kasnim s novijim postom. Evo maloprije sam računalo nosio na sevis da mi kažu što je... Naravno, osjećao sam se kao u mentalnoj bolnici jer ispada kao sa umišljam.

Prvo vam se želim zahvaliti na odgovorima. A nadalje, scenarij ide ovako: Osim što je ekran sjeban lap top se slabo zatvara, tj. dogodi se da se usred noći otvori...i kad sam ga nosio u torbi se otvorio do servisa.

Njihov odgovor na sve je taj da nemaju oni što reklamirati jer je sve u redu. Nema mrtvih pixela i to je najvažnije! A to što na slikama sad izgledam blijed kao da mi je umrlo pola obitelji nije problem. I što laptop zijeva kao da je umoran isto nije problem. Na to su mi rekli da je najbolje da kupim još jednu navlaku za njega u kojoj ću ga držat.

Probao sam stvarno sve, imam od ujca uređaj isti kao ovaj iste starosti i preformansa...i kad ga vidim, to je to! Ovo je govno!

Stvarno nisam neki profesjonalac, i ne volim stvarati problem gdje to nije potrebno ali jednostavno nisam zadovoljan.

Sve sebi mogu objasniti, i to da ći imati usran ekran, i da sam se zajebo sa svim tim, ali nikako ne mogu objasniti kako tako velike razlike postoje, i kako to netko nemarno može prihvatiti na stroju koji košta 16000 kn...

Sad razmišljam da ako budem naručivao novi ekran, da ga naručim glossy ekran...jer ako ću se ovako kockati sa kvalitetom na računalu koje stvarno nije ni jeftino ni obično onda ne znam što više ima smisla...
22.04.2009 | 15:51
Ne znam...ja calibraciju jednostavno ne mogu podesiti da izgleda lijepo jer boje postaju preumjetne...

Molim vas da mi odgovorite što da radim...ako budem opey naručivao ekran:
a) da stavim srtari ekran kojeg sam mjenjao
b) da naručim novi mat ekran
c) da naručim GLOSSY varijantu
d) nešto drugo...

Hvala vam puno još jednom na odgovorima, pravi ste!
22.04.2009 | 16:10
Imao sam glossy ekran lap. i dao sam ga sinu, super zadovoljan je njime (Acer Laptop).
Ako ti glossy ne smeta stavi njega.Moj iMac je glossy i meni je čisto ok.
PS Time Capsule mi radi ko sat. Sretno
22.04.2009 | 20:18
Evo gledam upravo 2 ista macbook pro-a i opet je razlika ogromna. Ako zanemarimo intezitet boja onda je kut gledanja daaaaleko daleko lošiji na mom.

Izgleda mi kao moj stari Samsungov LCD ekran od kojeg bi me vrat zabolio dok bi pogledao film jer se nisam smio micati?

Ne znam koliko imateiskustva sa servisom, ali mislite da bi ovo moglo ići pod granciju?

Samo me zanima vaše mišljenje!

Usput, jzelko...WD radi odlično! Pozdrav

Hvala svima unaprijed
22.04.2009 | 22:52
Ma onda trazi u servisu da ti vrate stari display. Jeb*s par mrtvih piksela koji se ionako ni ne primjecuju jer su u dijelu docka... Ako ti je stari display prijatniji za oci... nece ti biti zao nakon godinu dana koriscenja MBP tih kuna i par mrtvih piksela.

Ako ces narucivati ful novi, onda moj glas ide mat display-u bez dvojbe!

Za zatvaranje: ne bi trebao da se otvara sam od sebe! vidi da li je sa bravicom sve u redu ili da li je case iskrivljen. I jedno i drugo, naravno, potpada pod garanciju. Ja sam imao iskustvo sa iskrivlejnim caseom u dijelu cd slota i zamjenili su ga bez pitanja u kompletu!
23.04.2009 | 01:23
Hvala puno na odgovoru. Imam još fore do petka i tada se moram odlučiti. Hvala puno na savjetu, mislim da ću ipak uzeti mat diplay, čini mi se onaj koji sam imao.

Ne znam...da li da se kockam i da naručim još jedan?

I da, tip mi kaže da ako budem htio vratiti stari da ću im morati platiti par radnih sati???
  • lex
  • Korisnik
  • 5
23.04.2009 | 09:39
Traži ga račun za tih par radinh sati.
23.04.2009 | 15:11
hoj,

moj MB 13.3 ima užasan glossy ekran, očigledno je to neka low-cost matrica ispod stakla. uspoređivao sam sa 15 MBP i tamo je slika puno bolja. ocito su ti uvalili lcd slabije kvailitete.
24.04.2009 | 20:54
Definitivno se slažem sa "ales" uvaljen ti je lcd stare serije, a dečki na servisu su zaboravili da staklo prednje nije isto i na taj način dobivaš drugačije boje.

Ili biti tvrdoglav i tražiti da ti otvore pred tobom laptop kako bi vidio dali su identični lcd (vizuelno + tekst.)
Opcija 2 vratite mi stari ekran i nemaju ti šta naplatiti jer nisu ni prvi posao napravili kako treba.
Samo ih podsjeti na zakon o potrošačima gdje servis neispravnog i oštečenja na ispravno nije dužan snositi kupac već servis ili proizvođač.
30.04.2009 | 19:43
Ekran je sređen!
01.05.2009 | 12:30
Detalji?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, IgorD, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (513)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO