Napajanje za macmini, ali američansko
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Napajanje za macmini, ali američansko

28.04.2009 | 18:55
Dečki, stigo iz SAD-a macmini za klinčadiju. Jasno, kabel je krivi, ali paše od lampe (ili ti compaq kabel iz Chipoteke po 27 kuna), ali na napajanju piše 110-120 V. Sad me zanima, jel to znači da to napajanje doista prihvaća samo taj napon ili je to samo napisano zato kaj se uređaj prodaje u SAD? Nije li politika Apple da svi njihovi kompovi jedu sav napon i sve frekvencije svijeta? Kak da ustanovim jel ide na 220, osim opitnom metodom koja bi mogla skončati pregaranjem?
Hvala unaprijed,
28.04.2009 | 18:59
Evo, sad sam pogledal na www.apple.com i tam piše da ide od 110-240 V.
Picture_1-e1faa18c31e5dd41bab6205d7fde32fe.png
28.04.2009 | 19:00
Davore, kaj vele mudre knjige, alias service manuali? Ima tam kaj po tom pitanju? Ili negdje drugdje? Logično bi bilo za pretpostaviti da štancaš samo jedno napajanje za cijeli svijet i samo mijenjaš kabel za struju koji ide u zid. no, kak na napajanju piše 110-120V izrijekom to me brine. Mislim, da ide i na 220, valjda bi pisalo, ne?
28.04.2009 | 19:08
U povijesti samo jedan Apple model nije imao univerzalno napajanje. Na mojem Mini napajanju pise 100V-240V. Međutim ako na tvojem specifično piše 110-120V vjerojatno je to točno, ja se ne bih usudio isprobavati. Možda je najsigurnije da u Chipoteci kupiš step-down transformer, provjeri koje snage ti treba, mislim da ćeš proći za manje od 100 kuna.
28.04.2009 | 19:36
Ok, ako je snaga napajanja 110 W, pretpostavljam da je η svega nekih 50 posto? Znači da gledam nekaj od 200 W, red veličine?
28.04.2009 | 20:20
Ako se radi o originalnom Apple napajanju za Mini bilo bi mi jako čudno da su išli raditi posebno downgradeanu seriju samo za USA tržište. Macovi oduvijek (osim onog jednog izuzetka) gutaju 110-240V. Da li si guglao?
28.04.2009 | 20:57
Ma originalni pakung. Gledal sam, na napajanju piše A1188 model, kao i za bilo koje drugo, ali na boku izrijekom piše 110-120 V. Skroz sam zbunjen
28.04.2009 | 21:15
Evo, nađoh odgovor. Stvar izgleda šljaka samo na 110 V. discussions.apple.com/thread.jspa?thread...952265&tstart=30
Koja bedara, to se samo meni može dogodit!
Ok, sad, jel stepdown trafo snage 80 W dovoljan (60 kuna) ili moram ići na 300 W (240 kuna)? Po onom nekom mjerenju potrošnje iz jednog linka iz ovog threada, čini se da je 80W sasma dovoljno?
28.04.2009 | 23:02
Ako ti na napajaču piše da je 110W, ne spajaj to na trafo od 80W da ne bi bilo logorske vatrice pod stolom. Čak i da sam Mini ne vuče toliko (nego možda 75 ili 80W) i opet ti nije pametno, jer se trafo koji radi na 100% svoje nominale jako, jako grije. Bolje uzmi višestruko veći pa će ti dulje živjeti.

Također, ne zaboravi da se trafo uvijek lagano grije, čak i kad je trošilo potpuno isključeno pa je i zato bolje uzeti jači trafo kod kojeg ova primarna struja gubitaka u željezu ima znatno manji termički utjecaj.

Inače, eta od 50% ti je nešto iz automobilistike i strojarstva općenito. Switchani napajač obično ima eta od oko 98%.
28.04.2009 | 23:33
Ovo s napajanjem je zbilja iznenađujuće!

No, bilo je priče da Mac mini ima worldwide garanciju, treba ispitati da li su po uvjetima jamstva dužni zamijeniti napajanje ako to zatražiš!

"...If the product is a Mac mini or is a portable product, meaning that it can operate independently without a power cord, Apple will provide worldwide repair or replacement service..."

Ne znam da li to važi i sada...
29.04.2009 | 10:17
Ok, Davore, recimo da je to tako. Kako bih ja onda ostvario pravo na tu zamjenu? Odem k ovlaštenom prodavaču? Kaj to znači da mogu to napajanje dati tebi pa mi ti daš drugo? Ili da probam u Powercommu? Slutim lagano kiseli osmjeh uz opasku da sam to mogel kod njih kupiti i nebi imal nikakvih problema....
29.04.2009 | 12:56
Đuro, možda i bi ako si ga dobio na poklon, ne buš ga valjda bacil.
Adapter je nov i nekorišten, a oni ga službeno uvijek mogu vratit natrag sa ostalom robom/reklamiranom u garanciji.
Zamoli ih da ti zamijene, još ako imaš račun, ne vidim razlog da to ne naprave.
29.04.2009 | 13:54
Prije kupovine onog step down trafa od 300 kuna ja bi povirio na ebay za zamjensko Mini napajanje koje prima 220V...ili barem provjeriti cijenu novoga.
29.04.2009 | 17:37
Probal sam pitat. Mogu samo kupiti novo napajanje za '700-800 kuna'. Kraj citata. Stepdown trafo je koštal 240 kuna i sve radi, dapače, ovo postam s minijaB)
kaj se more, još je uvijek povoljno, ne?
30.04.2009 | 10:15
Siguran sam da je.
Cestitke na novom Miniju, otkad sam nabavio sebi G4 Mini, sve sumnje su nestale. Cak mi nije ni njegov originalni disk spor.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO