29.05.2009 | 02:06
smayoo je napisao:
Ne bi htio da itko pomisli kako ja nekom predbacujem što ne osjeća emotivnu vezu s nekim predmetom. Ja sam samo pokušao objasniti svoju.
Quadmachine, nešto postaje antikno zato što je netko nekad prema tome osjetio emotivnu vezu pa je odlučio to sačuvati dovoljno rano, kad nije bilo antikno. Da je tada taj netko odlučio to prodati za šaku novca, kupcu bi taj predmet bio predmet koji vrijedi šaku novca ili manje i sigurno ga ne bi sačuvao da postane antikni (osim ako ga nije kupio upravo s tom namjerom, kao npr. ekipa iz Calculusa).
Ne nuzno. Nesto takodjer postane antikno ako ostane sacuvano negdje sasvim slucajno (na tavanu il nest tako
), i ne mora znaciti da je izvorni vlasnik osjecao kakve emocije prema tom komadu hardvera ili cegavec, nego samo da je tijekom jednog "proljetnog ciscenja" nest zavrsilo na tavanu i ostalo tamo zaboravljeno...
Tako sam nedavno pronasao u garazi neki Nokia 9600k modem, stariji od biblije, tezak nekoliko kila
Usudio bih se reci starina, jako upitne vrijednosti, doduse nekoc vrhunski komad hardvera, i nitko nije emotivno vezan za taj modem... ali on je tu
komentari??
bok!