Apple Wireless Mighty Mouse
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Wireless Mighty Mouse

28.05.2009 | 19:04
Da li ga netko aktivno koristi? Upravo sam frendu instalirao stroj uz najnoviju seriju tog miša i lagano dobivam nervni slom. Miš tracka i kada ga se bitno digne od površine! Da, valjda je nekome pohvalno da je tako osjetljiv, ali to je užasan problem kada radiš na maloj površini i moraš često premještati miša. Običan Mighty Mouse radi savršeno, ali vidim da ovaj ima totalno različitu optiku. Ima li kakva kvaka koju sam propustio?
28.05.2009 | 22:14
Koristim ga ja kuci vec skoro dvije godine i nisam primjetio taj problem ali nemam ni potrebu za dizanjem. Sto ti znaci da ga se "bitno" digne od povrsine? Evo sad isprobavam i kod mene se kursor prestane micati kad ga dignem svega par mm iznad povrsine (stavio sam ispod njega onu tanku cd/dvd kutijicu). Iznad kakve povrsine ga vozite?
28.05.2009 | 22:31
I mene je zezao na podlozi za miša, koju sam imao od PCa.
Od onda ne koristim nikakove podloge nego direktno na stolu za kompjutere, podloga je od furnira.
Nisi rekao na kojoj podlozi.
28.05.2009 | 22:35
Površina je sigurno ok, naši radni stolovi na kojima su baš svi miševi. Običan MM prekine trackati već na 1-2 mm, a ovaj nije normalan - možeš ga držati i preko centimetar u zraku i on tracka! To nije prihvatljivo! Možda je to i neobičan kvar...

Da li je još netko imao sličan slučaj?
28.05.2009 | 22:48
Ja svog vozim po podlozi, na stolu mi je uvijek nekako preglasan i imam osjecaj da cu jako brzo izguliti onu plastiku dole.
Davore probajte ga iznad neceg drugog malo voziti pa vidi jel ima razlike, evo ja sam svog stavio na obican a4 papir i prekida na istoj udaljenosti od jedne slim kutijice (poznata kompjuterasja mjera jer tih kutijica uvijek ima u blizini )
29.05.2009 | 09:02
Evo digo ga možda 5mm i prestaje trakat.
Možda je stvarno defektan.Odnijet ga na reklamaciju.
29.05.2009 | 19:59
Tocno, 1/2 cm i ne mice strelicu. Inace sam u Algoritmu kupio podlogu (volim veliko) 30x40cm srebrna. Odlicno radi. inace onu plastiku je dosta tesko potrositi, ne treba biti u strahu.
29.05.2009 | 22:35
Meni osobno pretežak miš, dobio sam ga sa novim Apple-om free i za par dana ga mijenjao za žicu. Kombinacija žičanog mighty-a i wacom-a za rad je meni zakon, a ovo je ko da kamen držim u ruci!
29.05.2009 | 23:56
zabac je napisao:
Tocno, 1/2 cm i ne mice strelicu. Inace sam u Algoritmu kupio podlogu (volim veliko) 30x40cm srebrna. Odlicno radi. inace onu plastiku je dosta tesko potrositi, ne treba biti u strahu.

Ne bih se slozio, frendica ju je potrosila na stolu za par mjeseci. I nema šmirgl na stolu, stol vulgaris.
30.05.2009 | 00:06
Frendica onda ima jako tešku ruku!
30.05.2009 | 09:10
wacom je zakon
30.05.2009 | 16:44
Evo ja sam sad probao svojeg wirelessa i kada ga dignem vise od pola cm, uopce vise ne tracka. Sta jest jest, ako je podignut sveg nekoliko milimetara, malo se mice, ali ne drasticno I to vise nalijevo, nadesno nista, izgleda da je moj ljevicar.

Meni je bio puno bolji od zicanog, volim tezinu i da dobro sjedi u ruci, plus ovaj tracka preko bilo kakve povrsine, a kod zicanog ne dao bog da si imao bilo sta sareno ispod njega, sav bi se zblesirao.

Nisam uopce mislio da ce razlika biti tolika, ali ova laserska optika me odusevila. A i ja ga uvijek podigem oko centimetra kada ga micem pa to do sada nisam ni zamijetio
08.08.2009 | 17:45
Mišotinja crkava !
Jučer prestao skrolati prema dolje, očistio ga i sastavi natrag i opet isto. Rezervni Trustov radi normalno ali nije Bluetooth, te nakon nekog vremena sam digne komp iz sleepa. Kad ištekam USB njegov daljinac te sleepam preko tastature onda je sve ok.
Zanima me ima li koji drugi kompatibilan miš umjesto originalnog tj jesu li oni Logitechovi ili drugi kao o Mighty, uključiš, podesiš i radiš.?? Komentar ? Pozz.
08.08.2009 | 19:11
Ja koristim Logitechov bluetooth miš, sad mi nije pri ruci pa ti ne znam napamet oznaku, ali pisao sam već tu o njemu i stavljao link. Uglavnom, to je onaj kojeg specijalno reklamiraju kao Apple podržan. Čak je i bijele/srebrnosive boje.

S obzirom na moje općenito loše mišljenje o Logitechu, ovaj me miš više nego ugodno iznenadio i u potpunosti sam njime zadovoljan.

Ono što ti može biti loše kod njega je to što je mali (tzv. "putne" dimenzije, za nositi uz laptop). Ali možda ima Logitech i neki normalne veličine.
08.08.2009 | 19:19
Ja koristim Logitech LX5 bežični miš i njime sam vrlo zadovoljan. Jednostavan, dobro sjeda u moju ruku, neopterećen je dodatnim tipkama što mi odgovara.
Cijena pristupačna - oko 180kn kod domaćih prodavača. I ne budi računalo iz sleep moda svojevoljno!
To je ovaj http://tinyurl.com/5q6red
08.08.2009 | 19:45
Ispravak :
ponovno sam ga rastavio i složio.Jedan valjčić ispod kuglice nije sjeo na mjesto i zato nije radio. Sad je OK.Međutim me smeta ergonomija, te se već dulje vrijeme nosim mišlju da ga umirovim. U trgovinama (Čipoteka,HgSpot,Vemil itd) mi nisu znali reći kako to radi na Macu, mislim na na ove zamjenske.Smayoo imaš li za njega USB stik, ili radi direktno kao Mighty?Negdje je bilo već pisalo da preko USBa znaju zafrkavati.Ovaj Trustov nije nešto, ali mi dobro sjedi u ruci a i dobro radi, te bi mi bio Ok da ne budi iz sleepa. Zato se "palim" na bluetooth ! Ne trebam neku "mrcinu" nego dobar srednji stalež, niti se igram niti imam zahtjevne zahvate za rad.
To bi bilo otprilike to ! I da, imam malo veću šaku pa mi je onaj za laptope malo premali.Znači da neki od onih "Bluetoothova" može pasat, a još da ima mighty scroling.
08.08.2009 | 21:10
Logitechov bluetooth (mislim da je V470) ne treba nikakav USB, radi preko ugrađenog bluetootha. Zaboravio sam spomenuti da ima i horizontalni scroll, samo ne na kuglicu kao Mighty, nego se kotačić "tilta" lijevo-desno. Nije tako ergonomski i praktično kao kuglica, ali funkcionira.

Ali jest malen...
08.08.2009 | 21:44
@ smayoo , hvala na informaciji !
Puno mi je jasnije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (902)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO