07.06.2009 | 20:24
naime, prošlog mi je tjedna hdd u MBP 17 počeo kliktati, sve mi je bilo jasno..
a i tko mi je kriv što ne radim redoviti backup, i što mi je time machine zvučao kao bauk kojim mi se nije dalo baviti, jer mi se do sad tako spontano otkazivanje hdda nije desilo, i naravo nakon serija ljutnje i žalosti za izgubljenim bacio sam se u traženje novog diska kojeg će moj krvlju plačen MBP17 udomiti;
svugdje vidim da ljudi hvale i preporučuju hitachi.. svi su sumnjičavi oko WDa, a seagate je nekako neutralan +/- ..ostali se spominju tu it tamo..
zanimljivo mi je to što troje ljudi koje znam uključujući sad i mene, zakazao nam je baš taj originalno apple shipan hitachi.. dok se osvrćem na jedno pozitivno iskustvo s toshibom 80gb koju imam u ibooku već dobar niz godina i fascinantno mi je da još uvijek radi, što je sve taj stroj prošao od padova s ruksakom i bez, vručinu, vlagu, udarce, vibracije, trčanja za tramvajima ...pa se pitam what about hitachi?
..nakon malo kopanja upikirao sam seagate 500gb na 7200rpm i relativno razumnom cijenom; naravno.. kontaktirao sam 7-8 dućana u Zgb, naravno ne možeš kupiti nikakav 2.5 hdd s 7200rpm bez da čekaš par tjedana, (ne, lažem, u jednom dućanu su rekli da imaju, sutradan povukli tu tvrdnju); okay, vjerojatno se ne prodaju često
zanimaju me preporuke (i prodajnih mjesta
) i eventualna razmišljanja
poz.
Ma.