24.06.2009 | 20:06
dpasaric je napisao:
Da, dobro si to primjetio. Naime, sve bi još prošlo OK da su držali jezik za zubima cijelo vrijeme, ali ipak im je pobjeglo kada su se u jednoj reklami pohvalili time da je to najbrži Windows notebook - što i jest istina, ali ovaj drugi dio s driverima koji su za dovoljan (2) su prešutili. Ah, još su oni dobri što su drugi proizvođači u stanju reći...
Npr. trenutno me neopisivo nervira reklama za nekakav TV koji kao nema mutne pokrete(!!!) jer ima super-visoku frekvenciju osvježavanja slike!!! Zaboravili su da je pokret u 25 slika u sekundi jednako oštar ili mutan bez obzira na frekvenciju obnove slike na ekranu. Treba netko podignuti tužbu da obmanjuju kupce i pričaju gluposti.
Koliko je meni objasnjavao jedan producent, niti jedan TV aparat trenutno na trzistu ne moze pogoniti punih 25 slika u minuti filmskog materijala, tj. da se potpuno promjeni cijela slika 25 puta u sekundi kao sto to radi projektor. Svi koriste neke interlaced metode da to prekriju pa je i to razlog zasto je slika na TVu uvijek drukcija nego u kinu. Barem koliko sam ja shvatio, ali nisam ekspert.
Znam samo da kod njega Phillips 56" LCD sa HD filmom jos uvijek ne izgleda kao filmska traka u kinu.
Inace, da ne budem off-topic, mislim da ako ti je bitna mobinost, a imas jak komp doma, uzmi 13" jer moze pogoniti gotovo sve, a ipak si ustedio soma kuna. No ako je to jedini komp, onda 15" svakako, jer je super deal samo 1000 kuna skuplji.
Ja imam 13" crnog macbooka i sad cu kupiti iMaca jer sam prije nosakao okolo 15" laptop puno i ne bih vise, hvala. Nakon nekog vremena ti rame otpadne, pogotovo ako jos nosis neki veci fotic sa objektivom.