kamera i mikrofon za Lampu 17"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kamera i mikrofon za Lampu 17"

25.06.2009 | 21:27
Pribavio bi sinu potreban hardver da može videotelefonirati putem Skypea s prijateljem iz Varaždina i ostalim prijateljima.

Radi se o Lampi 17" late 2003 (Superdrive i 1.25 GHz procesor), na kojoj se vrti Tigar 10.4.11.

Piše mi u Mactrackeru da ima ugrađen mikrofon, nisam probavao, ne vidim gdje bi bio pa nisam siguran. Može li netko potvrditi da zaista ima?

Treba mi, dakle, kamera (USB, FW, whatever) koja provjereno radi sa Skypeom (molim sve koji to požele da se suzdrže od nagovaranja iChat, MSN ili nešto četvrto, izbor nije naš, prilagođavamo se ostatku društva).

Ima li tko kakvu korisnu info ili savjet?

Sve dolazi u obzir (i nove kamere, i rabljene stvari s Ebaya).

Ako netko ima nešto takvo za prodati, još i bolje, siguran sam da se možemo nešto dogovoriti.

Naravno, podrazumijeva se da slika mora biti makar podnošljive kvalitete. što nije slučaj s većinom USB jeftilen smeća koje se prodaje po PC trgovinama.
25.06.2009 | 21:51
Da, ima ga, sićušna rupica u donjem lijevom kutu ekrana.

Meni je najbolji iSight, ali više se ne može kupiti - prekinuli su proizvodnju jer je u sebi imao previše ne-ekoloških komponenti. Kako su u međuvremenu novi modeli dobili kamere u monitorima, nisu se trudili proizvesti novu kameru.
On je imao i cijeli set nosača za razne Macove, među ostalim i za tu iMac generaciju.

S non-Apple kamerama nemam iskustva, ali valjda ima neka koja dobro radi.
25.06.2009 | 22:16
Gledam malo, ima na E-bayu iSighta na lopate. Ali cijene nisu ni najmanje nježne... cca $150 bez troškova slanja za boxed, unused, mint condition. $75 do 100 za korištene i raskupusane (bez kutije, bez svih nosača)...
25.06.2009 | 22:28
neznan za kamerice ali... meni je skype zakon ,non stop mi je upaljen i koristin ga svakodnevno
  • aco
  • Korisnik
  • 7
26.06.2009 | 00:47
na e-bay ćeš naći iSight a za ostale sitnice na: www.ioxperts.com/products/industrial.html - tamo je i popis pa biraj, pazi samo da dosta njih traži "čisti" usb 2.0 na 1 rade dosta loše, a i preko alu tipkovnice je sličan problem, pa je moja preporuka ipak iSight sa e-bay.
a što se tiče cijena i kod nas su malo bolje kamere dobro preko 700 kn
26.06.2009 | 01:09
Toplo preporučam iSight. Imam ga već godinama i mislim da vrijedi te novce. I kao što kaže Davor, uz njega dolaze nosači za razne namjene: CRT monitor, laptop ili u tvom slučaju lampa. Pošto je iSight kamera i mikrofon s FW 400 vezom, te u sistemu s već prije spomenutim nosačima koji te oslobađaju loših improvizacija vezanih za montažu, a sve to u spektakularnom Apple dizajnu, mislim da nemaš previše izbora
26.06.2009 | 15:39
Hvala na odgovorima. Dao sam bid na jedan koji mi odgovara pa eto čekam do ponedjeljka...

U svakom slučaju sam procijenio da nisam spreman platiti više od $100 sve skupa za rabljeni (non-mint) ali sa svim dijelovima. Ako to ne nađem, radije ću kupiti nešto novo.

Također, ako netko ovdje ima iSight koji bi prodao (u spomenutom rasponu)...
26.06.2009 | 18:50
smayoo je napisao:
U svakom slučaju sam procijenio da nisam spreman platiti više od $100 sve skupa za rabljeni (non-mint) ali sa svim dijelovima. Ako to ne nađem, radije ću kupiti nešto novo.

Također, ako netko ovdje ima iSight koji bi prodao (u spomenutom rasponu)...

Ja uzeo davno kod nas jedan rabljeni, bez svih dijelova i taj mi je sad doma kod žene. Tražim već dugo drugi za u ured - ali nema... Jedan mi je prije godinu pobjegao jer sam bio preglup i prespor (tako mi i treba)...

Uglavnom, s obzirom da je ured, igram se mišlju comboa Radeonke 4870 i 24" Cineme

ali, pare.....
18.08.2009 | 22:32
Eto, dakle, za info onima koje zanima:

iSight je stigao, skupa s PDVom i pristojbom za koje su me odrali dušmani na carini 600 Kn, rabljeni, ali u original kutiji sa svim nastavcima. Kamera ima iznenađujuće dobru sliku, tako da mi zaista nije žao novca.

Od tri nosača s kojima je stigao, jedan je očito za staviti na crt monitor, stol ili neku stelažu, jedan je za nataknuti na ekran od laptopa, ali taj ne paše za lampu (sam monitor je predebeo, a onaj pleksi prednji pokrov/okvir je pretanak), a onaj treći je mala cilindrična nožica s magnetom odozdo i pomoću nje se to nekako drži na monitoru od Lampe. Nisam baš oduševljen i više mi djeluje kao improvizacija, nego da je netko promislio i osmislio način da ta kamera pouzdano stoji na monitoru iMaca G4.

Da li je možda trebao biti i neki četvrti nosač unutra kojeg nisam dobio, pa da se žalim prodavaču?
18.08.2009 | 23:53
Mislim da je magnet predvidjen za tvojeg iMaca. Pobrini se da ti je stol stabilan. Imas i nekih third party nosaca, onih metalinih fleksibilnih za stol...
19.08.2009 | 00:13
Nije problem u stolu, nego u korisnicima. Pretpostavljam da ne znaš kako je to kad za kompjuterom "radi" troje-četvoro osamgodišnjaka.
19.08.2009 | 00:30
Da, koliko se sjećam postoji samoljepivi nosač baš za takve situacije. Ako nemaš niti jedan samoljepivi, onda je to taj koji nedostaje - on se najčešće i koristio, ali je kvaka što kada ga jednom skineš, očekivano, više ne drži onako dobro. Proguglaj, sigurno ćeš negdje naći stari iSight review i "what's in a box" dio.
19.08.2009 | 00:43
Ako je to ova kamerica onda nema nikavog samoljepljivog nosaca.
19.08.2009 | 01:00
Ima sigurno, iskoristio sam ga kod gospodina Đurđića koji je tako učvrstio iSight na staru Cinemu 23.
19.08.2009 | 02:26
Mislim da ti Logitech može pomoći.

Model QuickCam® Vision Pro
Podržava Mac i Skaype
cjena u Hrvata oko 685 Kn

Njihovi proizvodi me nisu izdali već godinama.
19.08.2009 | 02:31
s zadnjim isightom su dolazila 3 nosača... jedan samoljepljivi koji je imao okruglo dno i bio je ogroman šta se tiće raspona tj profila samog podnožja, drugi je bio za laptope i taj bi tehnički trebo stat na lapmu kad se odvrne do kraja jer ide i malo preko ruba i koliko se sjećam po fotkama, on se zapravo koristio na lampama i treći koji je kao cilindar i u sebi ima magnet. taj treći sam ja imprvizorno koristio za samsungovom monitoru, no često je padao. Za četvrti u zadnjoj seriji isighta nisam čuo, možda je opstojao i neki četvrti nosač kojeg su kasnije maknuli. Btw, taj metalni tj s magnetom se koristio na alu monitorima koji su tad izašli, na starim apple cinema displeyima se mogo zataknuti taj "laptopovski" zbog designa monitora ako se dobro sjećam.
19.08.2009 | 02:35
ipetri68 je napisao:
Ako je to ova kamerica onda nema nikavog samoljepljivog nosaca.

baš na toj slici koju si linkao, tj articlu je prikazan samoljepljivi nosač
19.08.2009 | 09:46
Pogledaj ovo.
iSightzajabucnjak.jpg
To sam izvukao iz tog teksta.
19.08.2009 | 10:03
MikAi007 je napisao:
Mislim da ti Logitech može pomoći.

Model QuickCam® Vision Pro
Podržava Mac i Skaype
cjena u Hrvata oko 685 Kn

Njihovi proizvodi me nisu izdali već godinama.

Pa nije smayoo Bill Gates Ako je vec kupio kamericu za 600 kuna, sta je dosta skupo, sta ce bez veze davat jos skoro 700(!)
19.08.2009 | 11:55
Mika je napisao:
s zadnjim isightom su dolazila 3 nosača... jedan samoljepljivi koji je imao okruglo dno i bio je ogroman šta se tiće raspona tj profila samog podnožja,

Taj, kao na slici, imam, NIJE samoljepiv (možda je nekad bio, ali onda je ljepilo vrlo pažljivo uklonjeno) i definitivno je prevelik za lampu.

drugi je bio za laptope i taj bi tehnički trebo stat na lapmu kad se odvrne do kraja jer ide i malo preko ruba i koliko se sjećam po fotkama, on se zapravo koristio na lampama

Sigurno ne, nešto si pobrkao. Nosač je knap dovoljno širok (moralo bi ga se malo raširiti) ali nije dovoljno DUBOK (oko samog monitora na lampi imaš tanki plexi okvir koji je preširok pa onda ova "štipaljka" ne doseže do debelog dijela u koji bi mogla ugristi).

U svakom slučaju, taj sigurno nije tome namijenjen.
19.08.2009 | 13:05
Izgleda da je postojao nosac za iMac G4 (inace sam ja zabrljao, mislio sam da je metalni imac pa sam zato spomenuo magnetski...), i bio je dio "iSight accessory kita". Na ebayu netko trenutno prodaje posebno nosace bas za iMac G4:

Ode jos para...

I da, iSight ima ugradjen mikrofon!
19.08.2009 | 20:49
Ne, ne, ne, ne i ne. Odgovorno tvrdim da to nije nosač koji paše na iMac G4. Za razliku od ovih teoretskih razmatranja, ja sam to probao uživo i to NIJE nosač prikladan za lampu. Ali očito neće biti jasno dok to ne uslikam pa da shvatite o čemu se radi.
19.08.2009 | 21:44
... dio iz kita koji se koristi za Powerbook montiran naopako. Više:
images.google.com/imgres?imgurl=http://h...6start%3D20%26um%3D1
19.08.2009 | 22:06
Ako pogledaš bolje, vidjet ćeš što sam i ja zaključio - vijak se ne da stisnuti dovoljno da čvrsto stoji na plexi okviru (pretanak je okvir). Možeš to nataknuti da stoji klimavo, ali - klimavo je. A još i kabel strši sprijeda monitora. Nije baš promišljeno rješenje, nego improvizacija.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, cariblanco, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (487)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO