05.07.2009 | 14:26
Quadmachine, u mom stroju uopće nemam disk koji je došao sa strojem, to je bio mali disk. Dakle, uopće ne pričamo o nekakvim "Apple diskovima". Čisto da ne bude zabune. Svi diskovi su normalno kupljeni diskovi u Vemilu ili Ventexu.
Prije par tjedana sam kupio još jedan Hitachi i disk se čuje baš kao što se čuje svaki mehanički hard disk do sada. Još nisam sreo nečujni disk. Ono gdje vidim razliku je samo to da su manji diskovi 2.5" i 1.8" tiši i to da su diskovi na 5400 tiši od onih na 7 ili 10k.
Gdje ti kupuješ te nečujne diskove? Koji model je taj tvoj nečujni Hitachi?
Ne razumijem kako su ti kriteriji "rigorozni" ako tvrdiš da ne čuješ mehanički hard disk?
Na tvoj PS sam se zbilja nasmijao!
Naime, to je ono na što je Apple mislio u onoj reklami koju nisi shvatio (priča s Vikalice)! Nisi mogao dati bolji primjer!
Zato i nije čudo da nisi skužio poantu jer izgleda da ti još uvijek vrlo "PC" razmišljaš.
Mac: "Muči me glasan disk, prelazim na SSD!"
PC: "Naš hard diskovi su beščujni! Naš PC za 2000 kn se uopće ne čuje!"
Mac: "Ozbiljno? Ja moram uzeti SSD ako želim biti nečujan!"
PC: "Buahahaha, smeće Macovsko preskupo, Apple vas dere kao ovce..."
A onda dolje sitnim slovima disclaimer:
"Kada kažemo "beščujni" zapravo ne mislimo na apsolutno nečujni, nego više onako poetski, tj. da se hard disk ne čuje ako je u prostoriji galama, ljudi pričaju, vi prdite, a vani vatrogasci gase požar dok smetlari odvoze smeće."