06.07.2009 | 08:58
Gore negdje Emil je napisal da se tehnologija razvija (i jos je malo dijete u odnosu na klasicne diskove). Treba tehnologiji dati vremena. Bezobrazno su skupi, zapisivanje im nije jaca strana zbog provjere popunjenosti celija. Za par godina ja ocekujem znacajni pad cijena.
dpasaric - Ne znam s cim se bavis i zasto ti treba tolika brzina (brzine nikada dosta to je istina).
E sad, ako se trazi kapacitet, tu SSD-ovi nemaj kaj traziti (cjena). Jedino kaj mi pada na pamet je obrada videa koji guta abnormalne kolicine diskovnog prostora. Za to je sada bolje i JEFTINIJE uzeti klasicne diskove u nekom od redundantnih polja (RAID 5 ili 6).
Buka je relativna stvar. Mislim da novi WD i nisu nesto bucni (mada postoje i prigusivaci buke i vibracija).
Jos se bude jedno racunalo promijenilo dok SSD ne postane pristupacan.
Razmisljam si jednu stvar, gledas disk od 128GB! To je samo za OS i programe, to ti u poslu nebu nesto previse ubrzalo rad jer kad se ucita u RAM tam i ostaje (vise memorije i inace ubrzava racunalo i to drasticno) - naravno do neke granice preko koje i nema smisla). tako da teorija o brzini i ne drzi vodu.
Na filmicu se vide impresivne stvari: koliko brzo otvara programe, koliko brzo kopira, koliko brzo se OS podize - kome je to vazno.
Apsolutno da imam novaca, jednoga bi ubacil u svoj MBP, u stolni bas i ne. Na poslu drugi odredjuju kaj meni treba, tako da tu nemrem utjecati.
Bude jos polemika oko SSD-ova. Diskovi se nisu bitnije mijenjali godinama (desetljecima).