more i internet te problemi...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

more i internet te problemi...

20.07.2009 | 14:18
trebam malu pomoć. evo ovako: imam mobilni internet 1GB sa PC Express karticom (uspio sam riješiti sve one probleme, tnx Smayoo), imam i iPhone 3.0 software, i sada još čekam da mi uvedu telefonsku liniju tu u stanu na moru.
I sad problem, sa PC Express karticom nemrem ništa (nema signala), sa iPhoneom se spojim preko GPRSa ali veza je toliko loša da mi je za umrijeti. Telefonsku liniju sam zatražio samo iz tog razloga da se mogu zahaklati na net i raditi posao.
Trebam savjet/pomoć. ADSL mi je preskup 89,00 ili 98,00 kn mjesečno a ja sam ovdje sve skupa niti 2 mjeseca, ISDN hmmmm.... i sad na kraju ostaje modemska veza.
Molim vas sve da mi pomognete u pravilnom odabiru, što izabrati? Ako već idem na modem, koji?

Svaka pomoć dobro došla...
20.07.2009 | 14:53
ja sam imal slične dvojbe i riješih ih vipme broadbandom. Moram ovdje pohvaliti VIP; zval sam ih da prvo provjerim jel to radi na OSX-u, potvrdili su da radi i sve je šljakalo u pet minuta. Kad se zahaklam na net (sad sam na toj vezi), ako uhvatim 2G mrežu, onda imam tak, do 10 kB/s, ali ako uhvati 3G mrežu,mailovi u downloadu idu i preko 100 kB/s.
Nadam sa da sam ti pomogel bar malo, a vidim da sad reklamiraju i da nema pretplate zauvijek pa možda i to nije loša ideja? Ja razmišljam o njoj da ne petljam s vipme bonovima
20.07.2009 | 15:08
Hm!
I ja sam na moru, imam Vip modem sa vezom uglavnom 3G.Uglavnom svietli plava dioda, tamnije ili svijetlije tj UMTS ili HSDPA i sve radi ok i dosta je brzo.Otprilike kak Đuro veli, ali za sada sve mogu otvoriti osim "Mackorisnik"a:ohmy:.Jednostavno ostane prazna stranica, zavrti za cca 1 sekundu i stane.Ne kužim zakaj ne otvara MC?Podešeno je normalno po defultu.Probal sam podešavanja koja znam da ne zeznem vezu, ali ništa.Ima li kakovih ideja?
20.07.2009 | 15:33
@jzelko
ali za sada sve mogu otvoriti osim "Mackorisnik"a

Skužaj ako je banalno... jesi li napravio "Empty Cache" na Safariju?
20.07.2009 | 16:25
@ joško
Nešto mi sinulo pa sam to probao i preko AirPorta, D_Link ima Wifi.
Preko žice/ethernet normalno radi i otvara, a bežično NE.Ispada da je blokirana bežična konekcija na MC.Dalje neznam, ali sada bar to znam.Ima li kakovih postavki/podešenja u tom pravcu? Interesantna stvar, do sada se s time nisam susreo.Na MCu u postavkama nisam našao takova podešavanja.!?
20.07.2009 | 20:06
Tomek, kao ne-skupo ljetno rješenje, nažalost, ne može ti pomoći ništa na žicu. Ako ti mobilni internet preko PC Express kartice ne radi dobro, možeš probati sa SIM-karticom drugog operatera (dakle, ako je ovaj od T-mobilea, posudi za probu nečiji VIP). Ako ti je signal slab na oba operatera, ja bi išao na ovakvu varijantu:

VIPme mobile broadband (ili T-mobile ekvivalent, ovisno o tome koji je signal manje loš) ili VIPme (prepaid) homebox - uzmeš onaj paket koji ti je povoljniji po megabajtu (. Uređaj koji dobiješ u paketu baciš u smeće i kupiš 3G/UMTS router koji radi i koji ima priključak za vanjsku antenu. Mogu preporučiti nešto od Linksys-a ako nisi škrt ili nešto od D-linka ako jesi (pri tom ne očekuj iste rezultate od jednog kao od drugog).

I jedno i drugo je nabavljivo npr. u Ventexu, uz čekanje, a vjerojatno i kod bilo kojeg drugog M-san partnera.

E, onda, ako ti je i s ovim uređajem prijem slab, možeš npr. kod www.mikrotik-hrvatska.com potražiti prikladnu vanjsku antenu s odgovarajućim kabelom. Iskustvo kaže da omnidirekcijske uglavnom ne pomažu (osim ako nemaju 12 m ), ali mi jedna slatka mala usmjerena yagica mogla (ono što se od milja u TV prolematici zove "riblja kost", samo cca duplo manjih dimenzija). Uz nju, naravno, i prikladni koaksijalni kabel (debeli RG59 prije nego tanki RG168, radi manjeg gušenja) i, naravno, prikladan konektor za spajanje na router (nažalost, u toj wlan i gsm tehnici ima malo more tih konektora, svi nalikuju jedan drugom, a razlikuju se u desetinki milimetra promjera, koraku navoja i sl... ).

Uglavnom, raspitaš se (u slučaju VIPNET-a pogledaš na mobitelu kako se zove bazna stanica koja ga hvata) gdje je točno bazna stanica, staviš usmejerenu antenu na krov i usmjeriš je prema toj baznoj stanici (što veća udaljenost, to je preciznost ciljanja manje bitna). Polarizacija je mahom horizontalna (riblja kost stoji horizontalno), ali nije uvijek (npr. blizu vojnih radara je vertikalna).

Svjestan sam da si pitao za modem, a ja ti pričam o antenama. Sorry, ali priča o modemu danas je pucanj u prazno. Sam si rekao da ti je GPRS preko iPhonea bolno spor. Klasični modem gotovo nikad nije išta brži. Onih 56k deklarativno zapravo je 48k u praksi, i to samo downstream, dok upstream sigurno nikad nije preko 33.6k. GPRS radi u slotovima od po 19.2k. Upstream uglavnom 2 slota, downstream i do 4. Kod GPRS-a ograničenje u pravilu nije kvaliteta signala, nego opterećenje bazne stanice (voice veze imaju prioritet pred GPRSom pa na malim baznim stanicama često GPRS veze stoje na ledu čim 4-5 ljudi preko njih obavlja telefonske razgovore). Dakle, ako si u nekom "pustom" kraju gdje nema puno mobitela u uporabi, možeš očekivati da ti je GPRS veza brža nego što bi ti modemska bila.
21.07.2009 | 11:53
Meni se na moru isto spajao cas na sporiju cas na brzu vezu i popizdio sam vise noseci laptop po kuci sim tam. Dosao sam na ideju forsirati HSDPA mod rada i od tada mi se redovno spaja na njega. Znaci iako je bilo HSDPA signala svejedno se spajao na GPRS. Tak da ostavljanje na automatski nije dobra ideja.
22.07.2009 | 14:13
Evo nakon par dana uspjeh se nekako zakačiti na net
Hvala vam svima na odgovorima i savjetima.
No sad da možda pojasnim malo bolje. Sa iPhoneom ne mogu uloviti niti 2 crtice pa jedva i telefoniram. VIP ovdje ne da nema, nego čista nula sa signalom.
Ova varijanta koju smayoo objašnjava, možda bi mi bila i nekako naj prihvatljivije riješenje.
Primjetio sam da kad telefon ostavim kraj receivera od satelita, onda je signal onak, prihvatljiv, kad nema boljega. To nije ono kaj bi ja očekivao, ali...
Samo ima jedan mali problem, to sa tim silnim antenama, kabelima, konektorima i inima điđabajama, nekak nisam baš tu. Nije to moje...
Razmišljao sam, linijom manjeg otpora, telefon, žica pa modem. Znam da je to kameno doba, no i to je bolje nego ništa ili teškom mukom se spajati.
A što je najgore, malo dalje u selu 3G. Kad odem dolje s MBPom, milina. Ne može brže.
Problem se javlja zato što je tu mobilni signal slab ili ga nema.
A što je sa IDSNom?? Jel bi to ferceralo kako??
22.07.2009 | 21:17
Zar bi ti ISDN bio jeftiniji kao mjesečna pretplata od najjeftinijeg ADSLa? Koliko? A koliko ako uzmeš u obzir da i i za (i dalje sporu) duplu vezu od 128 kbps plaćaš po dvije minute veze za jednu minutu bivanja na internetu?

Definitivno razmišljaš u krivom smjeru. Tvoj strah od nepoznatog ti zamračuje razumnu prosudbu zato što preuveličavaš ono čega se bojiš.

Imaš li TV tamo? Tko ti je postavio antenu za TV? Ako je odgovor i dalje ta to ne znaš i da to nije tvoje, onda angažiraj onog tko ti je postavio antenu za TV da ti postavi istu takvu, samo manju, antenu za 3G.
22.07.2009 | 23:40
Jzelko, jedino što mi pada na pamet je da Mackorisnik koristi još neke portove osim porta 80 (HTTP) te da su ti drugi portovi blokirani kroz wlan interface od tvog routera. Za početak pitaj tamo da li je to možda slučaj.
22.07.2009 | 23:50
@ smayoo
nisi izgleda skužil, ne radi ni broadband ni Wifi.Vip modem nema veze s D-Link routerom a ne otvara ni jedan.A gdje bi mogao biti problem nemam ideju jer u toj domeni nisam doma. Volio bi da mi to netko objasni!
23.07.2009 | 00:16
Dobro, ajmo još jednom. Ja sam shvatio da je problem samo u MacKorisnik stranicama, da ih normalno otvara kad se Ethernet kabelom spojiš na D-linkov router koji preko VIP broadbanda ide na net, ali ne otvara kad se wirelessom spojiš na isti router. Da ili ne?
23.07.2009 | 00:38
NE !
iMac preko etherneta/žica normalno otvara.Kad isključim žicu i hoću se spojiti AirPortom onda ne otvara. Isto tako, kad isključim i AirPort i spojim se na Vip Vodafone Modem, koji nebi trebao imati veze s D-Linkovim routerom , opet ne otvara.Probao sam ići na razne druge adrese i sve se otvaralo bežično , osim Mca.Kao da je bežična veza na MC blokirana, i preko routera sa iMaca i preko Vip brodbanda.Prema tome mislim da je blokada meni u kompu prema MCu, samo sam tropa u tim stvarima pa nemampojma gdje bi moglo biti.Mislim da sam bio dovoljno jasan , ovog puta!
Malo to živcira , kad znam ostat bez ADSLa pa koristim Vip. Jbg život na udaljenom otoku ima svoju cijenu!
23.07.2009 | 15:04
@jzelko
problem poput tvog, pa ako nešto pametno možeš iz ovog zaključiti...

discussions.apple.com/thread.jspa?thread...tart=0&tstart=30

discussions.apple.com/thread.jspa?messag...9498706&#9498706
23.07.2009 | 17:00
joško hvala !
Nažalost ne pomaže.U internet opciji isključim i ethernet i AirPort, te koristim Vip Modem UMTS/HSDPA i evo danas sam otvorio MK početnu stranicu, otvorio forum i otišao na temu OSX (Premda to nije bitno)i tu je opet stalo.Vratim se na stranicu prije i više je nema.Vratim se na početnu od MKa te izađem na Google, te ponovno kliknem na MK, ali više ne otvara.
Tako se ponaša i kad koristim AP.Kao da ima nekakav Vatrozid prema MK u bežičnoj konekciji.Tako da mislim da nije do APa nego je nešto van moje spoznaje kao laika.
23.07.2009 | 20:09
A kako ide kad digneš parallels pa isto probaš Internet Explorerom?
23.07.2009 | 20:38
Hm !
Izgleda da sam riješio Wifi preko AirPorta, sad tako pišem.U AP pod DNS sam upisao 195.29.150.3 .Ako i dalje bude radilo onda je to TO ! Sad me zanima kako to probat riješiti kod VIPa. Preko VIPa prvi put otvorio a onda ništa.Probao u pref. isto podesiti ali ne šljaka.Koristio Safari,operu,camino svugdje isto.Vodafone možda ima i neka svoja podešavanja, ali na Macu je štura.Pokušat ću i preko Wind. na Parallelsima, smayoo pa javim ! Thanks .
Update : Isto i na Parallelsu sa IE. Jabučnjak otvorio ali MK neće ni u ludilu !
23.07.2009 | 23:01
ZA vezu preko Vodafonea DNS adrese nisu 195... (to su serveri od T-coma), nego 212.91.97.3 i 212.91.97.4

Ali to ne bi smjelo imati veze s ovim problemom. Odnosno, ako imaš upisane krive DNS servere, onda ti ne bi radilo ništa.
24.07.2009 | 00:03
@ smayoo - ti si zakon !
sa tvojim prvim brojem proradio! Izgleda da ipak ima neke veze, premda si bio skeptičan."Nedokučivi su putevi božji" bi rekli vjernici.Do daljnjega ti najljepša hvala. Bok !
24.07.2009 | 02:11
Zbunj...

Ajdobro, drago mi je da sam pomogao. Valjda...
24.07.2009 | 12:49
smayoo je napisao:
ZA vezu preko Vodafonea DNS adrese nisu 195... (to su serveri od T-coma), nego 212.91.97.3 i 212.91.97.4

Ali to ne bi smjelo imati veze s ovim problemom. Odnosno, ako imaš upisane krive DNS servere, onda ti ne bi radilo ništa.

Iz mog iskustva DNS serveri su uvijek must - ako nisu upisani, nekad radi sve, nekad polovično, a nekad nikako. Tko će ga znati zašto

Uglavnom, dobro je imati negdje zapisano sve DNS adrese, zavisno od providera.
Evo ti karmić gore!
24.07.2009 | 13:35
Hvala ti na trudu iako je vjerojatno uzaludan. Moj dežurni mrzitelj će se ionako potruditi da to "poravna".
24.07.2009 | 14:38
@ Vanjuška
Iz ovog iskustva slažem se s tobom ! Poslije sam još surfao VIPom i sve otvara, međutim mu je brzina koji put premala. ADSL otvori ko keks dok VIP vrti li vrti pa neki put i odustanem. Pozdrav !
25.07.2009 | 18:37
smayoo je napisao:
Zar bi ti ISDN bio jeftiniji kao mjesečna pretplata od najjeftinijeg ADSLa? Koliko? A koliko ako uzmeš u obzir da i i za (i dalje sporu) duplu vezu od 128 kbps plaćaš po dvije minute veze za jednu minutu bivanja na internetu?

Definitivno razmišljaš u krivom smjeru. Tvoj strah od nepoznatog ti zamračuje razumnu prosudbu zato što preuveličavaš ono čega se bojiš.

Imaš li TV tamo? Tko ti je postavio antenu za TV? Ako je odgovor i dalje ta to ne znaš i da to nije tvoje, onda angažiraj onog tko ti je postavio antenu za TV da ti postavi istu takvu, samo manju, antenu za 3G.

eto me u zg sad...

smayoo, budi ljubazan pa mi napiši ovdje ili mi, molim te pošalji PP ili emailom, što mi sve točno treba za 3G i koliko je to u nofcima reda veličine.

hvala.
26.07.2009 | 09:07
Sorry, molim te da se strpiš tjedan dana, trenutno sam na Mljetu, u zoni gdje jedva da imam ikakvog prijema za mobilni internet tako da ti vrlo teško mogu u ovom trenutku dati detaljnije informacije.

Ako ti se žuri, predlažem ti da potražiš kontakt neke wireless udruge (kao što je u Rijeci npr. Ri wireless, pretpostavljam da ima takva i u Zagrebu) i pitaš njih. To je definitivno najkompetentnija ekipa za ovo pitanje.

BTW, jzelko, ako misliš da ti imaš problema s internetskom vezom, dođi na Mljet.
26.07.2009 | 12:02
@ smayoo
Problem nije te naravi ( bio ), a što se tiće veze, ADSL radi ok (nova pošta, optički kabel) te s te strane imam sreće jer neki moji u Zagrebu ili Splitu nemaju takovu vezu.Barem što se tiče brzine, ali ostatak infrastrukture zna otkazati pa ima problema.
A broadband veze funcioniraju uglavnom podnošljivo, zahvaljujući vjerovatno reputaciji Hvara.
Za Mljet sam čuo da je slabo pokriven, ali na odmoru to može biti i prednost!
Vraćaš li se možda preko Hvara da zviznemo kakav dernek ?
26.07.2009 | 16:12
smayoo je napisao:
BTW, jzelko, ako misliš da ti imaš problema s internetskom vezom, dođi na Mljet.

Mljet je totalno izoliran otok što se tiče signala. Tamo gdje smo bili prošle godine VIP je imao jednu crticu, dok je Tmobile imao četiri bez pardona. Jedino mjesto gdje bih imao pun VIP signal je bilo na putu prema Saplunari, tamo kod kamenoloma gdje se toranj vidi golim okom
28.07.2009 | 20:10
Ako mene pitate, Mljet je totalno izoliran otok što se tiče svega. Zato smo ga i odabrali za ljetovanje.

Iznenađujuće je da je Mljet više izoliran (što se tiče svega) čak i od Lastova, koje ima za izolaciju objektivan logistički razlog (5h plovidbe od Splita) koji Mljet nema. Ali eto... Meni odgovara.

Jzelko, hvala na pozivu, ima nas 7 i siguran sam da nas ne želiš za goste (samo moja 4-godišnja kćer je dovoljna elementarna nepogoda sama za sebe, a kamoli svi mi skupa ).
28.07.2009 | 20:38
@ smayoo
Za odmor je to super, to je pravi odmor, a unuke imamo od 4g, do 19g. čitav čopor tak da sam na na "terminatore" naučen.
Nemam mjesta za boravak ali za tranzit ima mjesta. Bok!
30.07.2009 | 04:02
Tomek...koliko citam, kljucno ti je da je da ti internet treba zbog posla. U istoj sam situaciji kao i ti, pa sam nakon PUUUNO muckanja, ipak skuzio da je maxADSL s i to s Wi-Fi Sppedtouchom ipak najbenignije rjesenje. Istina da je to samo 2 mjeseca, ali ako ti jedan posao odradi barem 6 mjescnih preplata kao i komocija surfanja, onda nemoj mađijat bezveze. Samo ces se zakopat. Recimo.....nek se zbog bure ili nesto sjebu konektori ili da ti se promoci RPSMA!!!

Onda si tek u banani, jer mislis da nekaj imas, a nemas nista, a tko ce ti zakrimpati novi RPSM.....

Ja koliko imam znanja i o mrezama i wirelessu, shvatio sam da je ipak maxADSL najoptimalnije rjesenje!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, dpasaric, m@xym, Riba, yawn pong, Anonimci (636)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO