šta s macbookom?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

šta s macbookom?

• cif
  • Posjetitelj
13.08.2009 | 14:39
Bok.

Kupio sam nedavno kompjuter macbook pro.
Kompjuter mi služi za slušanje glazbe i čitanje vijesti na internetu. I youtube.

Šta još mogu s macbookom raditi?
13.08.2009 | 15:34
Mozes sjeckat mrkvu na njemu ili mozes podklocnat auto ako moras promijeniti gumu na nizbrdici.
mislim da bi to bilo to...
13.08.2009 | 17:02
Nije li onda bilo jeftinije kupiti iPhone? On je dovoljan za slušanje glazbe, internet i YouTube.

Inače, MacBook Pro možeš koristiti kao alat za zaradu kruha na tisuće načina.
13.08.2009 | 17:14
@ cif Šta još mogu s macbookom raditi?
Ako neznaš, ukucaj u Google pitanje, na hrvatskom ili engleskom ( a može i neki drugi jezik ), a ako i onda ne buš znao daj ga nekom koji će ga znati koristiti.Ili si kupio modni gadget?
13.08.2009 | 17:33
Jbt, napali ste čovjeka iz svih oružja...

Cif, možeš raditi sve ono što bi mogao i s PC laptopom, samo ugodnije, brže, lakše.

Pitanje je sad - što ti od toga treba. Počnimo od toga što inače u životu radiš?
13.08.2009 | 17:38
Mirisalo je na provokaciju, a kada sam vidio da se čovjek zove Nema Potrebe, mislim da nema potrebe truditi se dalje.

Ako je ozbiljan i cijeni naše vrijeme za odgovore, onda bi bilo pristojno i da poštuje pravila domaćina, a pravila ponašanja na Jabučnjaku su jednaka za sve i jasno napisana kod registracije.
13.08.2009 | 18:59
Mozes se ovako zabaviti, doduse kratkotrajno...

Ili ga posalji meni, pa cu ja vec nesto smisliti

komentari??
bok!
13.08.2009 | 19:20
Pa, nije baš ni jednostavno
13.08.2009 | 19:21
Pa i nije baš kratkotrajno...
Ja sam svojedobno jednog HPa, nakon što se 3. put vratio sa servisa i nastavio nasumično resetirati, jednim dobro odmjerenim udarcem o metalnu ogradu u sekundi rastavio na 4 komada (2 komada od monitora i 2 komada od donjeg dijela). I nije mi pomoglo. Ovdje je čovjek ispucavao svoju frustraciju skoro 5 minuta.

Davore, i meni je palo na pamet da provocira, ali sam u životu već sreo ljude koji iskreno ne znaju što se sve može računalom napraviti. Ali dobro...
13.08.2009 | 21:01
Naravno da ima zbunjenih ljudi ali oni sigurno ne kupuju MB i to Pro iz ciste dosade i sigurno ne nastupaju ovako na forumu. Smatram da ako se netko ne predstavi kad dodje na forum ne zasluzuje niti da mu se odgovori na pitanje a posebno sam alergican na one tipove koji ulete kao da je cijeli forum tu samo zbog njih i netko im je duzan odgovoriti.
13.08.2009 | 21:40
kako sam prije 2 dana postala sretna vlasnica macbooka pro-a otvorih topic misleći da ću saznati nekih novih informacija.. ali sam se samo nasmijala kroz korištenje vjerojatno ću i ja biti puna pitanja, nadam se pametnijih od ovoga! za početak me zanima koji program za prženje skinuti? preporučen mi je toast titanium. zanimaju me vaša iskustva i prijedlozi????
13.08.2009 | 21:54
O tome se već pisalo puno puta. Imaš "sticky" temu pod Switch. Za obično jednostavno prženje sve što ti treba - dobila si s macbookom. Ako želiš alat koji može sve to, još puno više i svašta oko toga (sličan Neru na Windowsima), onda je to Toast.
13.08.2009 | 22:03
Hvala, naime nakon postanja sam shvatila da vjerojatno već postoji puno na tu temu koliko sam vidjela toast se plaća, postoji li nešto slično besplatno?
13.08.2009 | 22:06
bo* otvori svoj topic jer imam osjecaj da ce ovaj otici brzo u smece
Inace, kao sto Smayoo kaze za pocetak ti ne treba nista iako vecina switchera hoce neki "nero". Toast je odlican i ima stvarno hrpetinu mogucnosti koju vecina nece nikada ni koristiti ali je daleko ispred Nere koji je postao strasan bloatware u zadnjih par verzija. Osim Toasta postoji i dosta popularan Burn koji je potpuno free i Disco koji je nesto izmedju ali nije free.
www.macupdate.com pa u trazilicu upises jedno od ovih imena za vise detalja
13.08.2009 | 22:12
Samo for the record, ne koristim prakticki softver za przenje, ali sam probao taj Toast Titanium jer ga svi hvale kao da je naj naj. Instalacija mi je zauzela nekih 800MB diska, ono WTF Za fakin program za przenje... Ugl, ima Disk Utility pa ak eventualno zatreba s njim cu

bok!
13.08.2009 | 22:23
hvala vam na odgovorima, da otvorit ću novi topic uskoro kad skupim ponešto pitanja tako da ne zamaram s jednim po jednim vjerujem da ću ih imati puuunnno, trudim se sama skužiti neke stvari kada zapnem obratit ću se vama činiti se skroz ok ekipa

josh jednom hvala
13.08.2009 | 23:03
Ok a vidim da Nero 9 treba 1,5 GB za instalaciju, pa se tješim !
14.08.2009 | 00:01
jzelko je napisao:
Ok a vidim da Nero 9 treba 1,5 GB za instalaciju, pa se tješim !

Hmm, ja dok sam bio na Windozima koristio sam Nero Lite, koji je zauzimao nekih 100MB... nije imao 20 ekstra programa u sebi, nego samo Burning ROM za przenje... Danas Nero ima Wave editor, AntiVirus (LOL), Cover Creator i sta sve ne... pfff

komentari??
bok!
14.08.2009 | 01:07
ice t- djubre jedno bolesno..ovo boli
14.08.2009 | 09:51
Ja sam maknuo Tiatanium jer je poceo smrdit na Nerona, po velicini i po stekanju.
Disk utility je prilicno nespretan za przenje.
Na kraju otkrih Burn! (kako rece MoschuS). Fino 15 Mb i radi zasad kakt vurica, plus je badava.
14.08.2009 | 10:13
Hm. Ja sam Titaniumom 10 vrlo zadovoljan. Naravno, on je puno više od alata za prženje, ali meni to odgovara jer neke stvari s prebacivanjem npr. filmova iz formata u format (već sam o tome pisao ovdje) radi beskrajno jednostavnije I BRŽE! od npr. iMovie + iDVD kombinacije.

Kad sam bio pitao ovdje kako da riješim te probleme, dobio sam savjete da ja, kao totalni amater u tom području, s vrlo povremenim takvim potrebama - nabavim FCP!!?? A ono što meni treba Toast super radi.

Tako da, velik jest, ali dosta i nudi za tu veličinu, a moram dodati da meni ne šteka ni najmanje.

Plus, da ne kažem koliko je puta jeftiniji od FCP.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, dpasaric, m@xym, Riba, yawn pong, Anonimci (671)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO