14.08.2009 | 10:58
Poštovana gospodo,
Prilikom nedavne oluje kad je grmilo i sijevalo, jedna je munja udarila jako blizu, dvije kuće dalje od mene. To m je prilikom naj...la mrežna kartica na iMacu (bijeli, core 2 duo, 17", 2 GHz) koja više ne radi. Jednostavno javlja da kable nije uključen i to je to.
Sad imam opciju da se preko airporta kvačim što podrazumijeva navaku novog routera s WLAN-on, ali i WLAN po kući čemu nisam baš previše sklon, jer su mi tu klinci. O tome je već bilo puno priče na Jabučnjaku i pro et contra pa sad postavljam dva pitanja: onaj USB na ethernet adapter koji je namijenjen macbook airu, radi to i na drugim kopovima? Malo sam gledal po netu i ljudi s istim problemom kao i ja javljau da su upogonili stvar. Drugo je pitanje: kakva je tu instalacija potrebna? O čemu se tu radi? Zar to nije samo plug&play proizvod?
Ili, alternativno: postoji li neko drugo rješenje? Ima li netko tko bi mogao popraviti mrežnu karticu? Ili netko ima pri ruci jednu matičnu za ovaj komp a da mu baš ne treba prejako?
I treće: firewire podržava i mrežnu komunikaciju, zar ne? Postoji li možda adapter firewire-ethernet?
Puno pitanja, unaprijed se zahvaljujem