Imac g4 kao TV :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac g4 kao TV :)

19.08.2009 | 14:30
Pozdrav,

pretpostavljam da neki od vas su bili (ili jesu) korisnici Imac g4 modela, u principu treba mi jos jedno racunalo na koje bi prikopcao USB TV tourner i koristio kao mali TV ( pokusao bi nabaviti 20" model) te za skype i surfanje.

Zanima me koliko bi bila realna cijena takvog (i gdje bi se jos mogao nabaviti) ?

Ako sam dobro procitao OS 10.5.x se moze instalirati na njega i usb TV tourner bi trebao normalno raditi.

Hvala.
19.08.2009 | 14:53
iMac G4 drzi nerealne cijene jer je trazen zbog svojeg dizajna. Cesto ces neci iMac G5 manjih dimenzija za slicnu cijenu....ali tu i tamo se pojavi pokoji za normalniju cijenu, ali to je rijetko.
19.08.2009 | 20:14
pregledavao sam malo po Ebay-u, imac g4 sa 17" monitorom se krece oko 50USD, pokusat cu nekako se dokopati jednog od tih.
19.08.2009 | 20:42
Ne vjerujem da ima za tako malo novca, a da je ispravan. Pročitaj sve pažljivo. često se prodaje prazno kućište s monitorom za cca tu lovu.

Leopard ti ne ide na bilo koju lampu (barem ne bez kemijanja), samo na one novije. Ništa starije od early 2003 ne podržava službeno 10.5. 17" early 2003 podržava Leoparda, ali 15" early 2003 - ne.

Ja sam nedavno polovnu lampu kupio sinu i nije mi bilo žao platiti tu "nerealnu" cijenu, upravo radi osebujnog dizajna (neka mi se smije tko hoće). Moram reći da izraz "nerealna cijena" nije baš prikladan, jer - realna je ona cijena koju tržište prihvaća. Ako se po toj cijeni lampe prodaju, onda je to realna cijena. Nerealna je cijena ona po kojoj je nešto nemoguće ili barem iznimno teško prodati.
19.08.2009 | 22:39
Hvala na infu, gledam ali sve te lampe mi se cine ok, od 50 do 150 USD na americkom trzistu i od 30funti do 100eura u Europi. Ima i nekih divljih cijena, ali vecina ih je dosta niska
19.08.2009 | 23:35
godište, model, procesor, ram, hdd, ima li superdrive ili combo drive...?
20.08.2009 | 01:22
Volim kada nam dođu kupci i onda od svih modernih Macova upere prst u Lampu staru 7 godina i pitaju: "A koliko je ovaj, taj nam je nekako najljepši?"
20.08.2009 | 02:08
dpasaric je napisao:
Volim kada nam dođu kupci i onda od svih modernih Macova upere prst u Lampu staru 7 godina i pitaju: "A koliko je ovaj, taj nam je nekako najljepši?"

Sve si rekao !!!
20.08.2009 | 08:05
dpasaric je napisao:

Jel to znaci da u kreativnom ima koja lampa na prodaju ?
20.08.2009 | 08:52
Nema, Davor je ŠKRTICA po tom pitanju:angry:
20.08.2009 | 14:05
smayoo je napisao:
Ja sam nedavno polovnu lampu kupio sinu i nije mi bilo žao platiti tu "nerealnu" cijenu, upravo radi osebujnog dizajna (neka mi se smije tko hoće). Moram reći da izraz "nerealna cijena" nije baš prikladan, jer - realna je ona cijena koju tržište prihvaća. Ako se po toj cijeni lampe prodaju, onda je to realna cijena. Nerealna je cijena ona po kojoj je nešto nemoguće ili barem iznimno teško prodati.

Da, što to znači nerealna cijena?
Lampa, kao i Cube, imaju 'dodatnu' kolekcionarsku i dizajn vrijednost, te jedina nerealna cijena je ona koja ne može proći na tržištu.
Kao 'imatelj' lampe, mislim da bi mi netko trebao ponuditi o-ho-ho nojaca da se iste odreknem... prije bih prodao noviji laptop...
20.08.2009 | 14:52
Sminkeri.
20.08.2009 | 17:21
Pokusat cu se dokopati ovoga; dao bi i puno vise da se ne moram zafrkavati sa postarinom/carinom

Product Family: iMac Memory (RAM): 1,000 MB
Processor Type: PowerPC G4 Hard Drive Capacity: 80 GB
Processor Speed: 1,000 MHz Operating System: Mac OS 10.3, Panther
Processor Configuration: Single Screen Size: 17 inch
Condition: Used
Price: 51 GBP

sve cijene su manje vise iste, u svicarskoj ima jedan dobro ocuvan za 100eura sa 20" monitorom, eh kad bi se bar njega docepao
20.08.2009 | 17:25
bpremus je napisao:
Pokusat cu se dokopati ovoga; dao bi i puno vise da se ne moram zafrkavati sa postarinom/carinom

sve cijene su manje vise iste, u svicarskoj ima jedan dobro ocuvan za 100eura sa 20" monitorom, eh kad bi se bar njega docepao

heh, carina ti ne gine... dodaj cijenu transporta na cijenu koštanja, i na to će ti puknit 23%....+ špedicija cca 500ak kn...
20.08.2009 | 17:43
bpremus je napisao:

Postarina ce me sigurno doci koliko i sam imac (ako ne i vise), treba vidjet jedino ako mogu dogovoriti da cijena na papiru bude ispod 300kn tako da ne placam ostale gluposti
20.08.2009 | 20:05
Carina se ne placa, placa se PDV. Nazalost PDV se placa na ukupnu vrijednost zajedno s postarinom, buduci da ce te sama postarina doci preko 300 kuna, tako da ti to ne gine.
20.08.2009 | 22:22
Poštarina bi toliko došla iz Amerike. Iz Engleske ne bi smjelo biti toliko. špedicija se nikakva ne plaća, kakva mrkla špedicija? Ja sam na svoju lampu platio PDV na cijenu stroja + poštarinu i nekih 30 kn carinske pristojbe. To je to.

Muljaže sa smanjenim računom ti ne prolaze baš, jer te carina traži da im dostaviš dokaz plaćanja (mjesečni izvadak od kreditne kartice gdje se vidi PayPal transakcija).
21.08.2009 | 21:24
Oko 100eura mi kalkuliraju postarinu iz Engleske i jos oko 100eura Imac pa na to kad nasi opale pdv i takse

Odlucio sam se za plan B : Operacija Lampa, imam kolegu u US-u, naci cu na Ebayu dobro ocuvanu, kupiti i poslat njemu pa nek on prepakira i salje za Rijeku bilo cime.

Jedino ne znam sto me moze cekati na carini ako dobijem takav paket?
Ili ako bi on to ubacio u avion sa sobom kad se vraca, kako bi sa time prosao carinu na aerodromu?
21.08.2009 | 21:45
bpremus je napisao:
Oko 100eura mi kalkuliraju postarinu iz Engleske i jos oko 100eura Imac pa na to kad nasi opale pdv i takse

Odlucio sam se za plan B : Operacija Lampa, imam kolegu u US-u, naci cu na Ebayu dobro ocuvanu, kupiti i poslat njemu pa nek on prepakira i salje za Rijeku bilo cime.

Jedino ne znam sto me moze cekati na carini ako dobijem takav paket?
Ili ako bi on to ubacio u avion sa sobom kad se vraca, kako bi sa time prosao carinu na aerodromu?

Ja kad sam kupovao lampu gledao sam sve moguće opcije. Kako god okrenuo ispadalo bi me od 2000-2800kn...e sad, kod nas mislim da možeš kupiti lampu za 3000kn, ukoliko ti se posreći i niže... baci sve na papir i nemoj zanemarit činjenicu da lampu u hr možeš pogledat prije nego li je kupiš...

Nadam se da sam pomogao, jer i sam znam koje su me sve stvari izluđivale dok je nisam nabavio...
21.08.2009 | 22:07
Moram ti reći da ja imam samo dva, možda tri prijatelja kojima bi navlačio avionom iz Amerike lampu. Također, sumnjam da bi ti prijatelj prošao jeftino za utrpati Lampu na avion (morao bi platiti penale za excess luggage, i po kilaži, i po gabaritima). Možda ti se lampa ne čini velika ovako kad je gledaš na stolu, ali probaj je spakirati u neku kutiju ili torbu tako da budeš siguran da se neće oštetiti prilikom (ne baš nježnog) utovara u avion. Originalna kutija od 17" lampe ima cca 1 m3, pa ti vidi...
21.08.2009 | 22:18
Istina to nosenje avionom definitivno otpada, eventualno slanje postom; no ukoliko se pruzi prilika da kupim lampu kod nas mislim da ne bi puno razmisljao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (610)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO