01.10.2009 | 15:29
Dakle, radi se o quadu G5.. ne znam točno koji je model, no predpostavljam da se radi o 2.5 ghz modelu.
Problem:
Prilikom stiskanja power buttona nakratko se upali crvena lampica, zatim ugasi, no stroj ne reagira dalje. Nema slike na monitoru, nema chime-a na početku, tek se nakon nekog vremena ventilatori ubrzaju kao da je komp u target modu. Systemski disk je provjeren preko tagret moda i na njemu je sve ok. Provjerio sam plastiku i da li je na svom mjestu. Ima malo prostora, no ne pomaže ni držanje rukom kad je stroj otvoren.
Stroj je inače došao u konteineru iz amerike i tamo je radio uredno. Iz njega su izvađene sve kartice te je odpojen dodatni radi koji je u njemu. Moja sumnja je na memojiju koja je puna prašine, no svijetlo od powera ne pokazuje taj problem. Druga sumnja su mi termički senzori, da se neki od njih pomaknuo ili čak odpojio, no koliko sam sinoć mogao vidjeti sve je uredno spojeno. Treća sumnja mi je eventualno da je napajanje riknulo.
Dakle, komp se ne pali već samo bruji. Ima netko riješenje ili prijedlog prije no šta rastavim cijeli stroj?
Sad mi je pala na pamet još jedna stvar. Na hladnjacima od procesora, tj na hladnjaku ima iskrivljenih rešetki tj grilova i kao da su malo oksidirale... Jel moguće da je iscurila tekućina za hlađenje?! Ne znam da li je stroj bio vlažan ili ne kad ga je kolega vadio iz kutije.