MBP 13" Unibody - Ventilator radi ko lud!!! HELP!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 13" Unibody - Ventilator radi ko lud!!! HELP!!

07.11.2009 | 03:25
Par minuta nakon što sam ga upalio (bio izgašen preko dana) odjednom ventilator zujiiiiiii ko lud. imam dojam da se vrti na 10000RPM a temperatura je nekih 45-50 C

podesim SMFC da ga vrti na 6200 a piše da se vrti na malo preko 3200, gledam u istatpro i veli slično.

šta da radim?
07.11.2009 | 08:48
Jel imaš mođda instaliran clean app? On je meni vrtil ventilator za poludit na powerbooku. Kad sam ga maknul, sve pet, komp radi ko beba.
Provjeri u activity monitoru kaj ti tjera CPU usage, jer to onda izaziva paljenje ventilatora. Pa onda, ako je riječ o nekoj aplikaciji koja je rezidentna i sve nadzire, probaj ju skinut s kompa pa buš videl kaj se događa
07.11.2009 | 14:28
To je prvo što sam provjerio, ni jedna aplikacija ne tjera CPU preko 10-15% a on se i dalje čuje ko lud.

Skužio sam neko privremeno rješenje protiv buke, a to je da podesim ventiliranje na najjače i onda u sleep i probudim ga. tada se čuju sa recimo 20% intenziteta. ako slučajno stavim da se vrti na pola ili tako nešto, e tada se čuje ko pneumatska bušilica.

ja mislim da je to neki hardverski problem, al nisam siguran. jel bi reset SMC-a pomogao? (nemam pojma šta je to zapravo, samo sam naletio na googleu na to )
07.11.2009 | 14:37
Da probaj to. Ne znam napamet proceduru progooglaj, ima negdje na Apple knowledge baseu.
07.11.2009 | 15:08
Našao, probao, ali nažalost još uvijek ista priča

nije vrag da ću ga morat u servis slat? kakva je tu procedura, kolko to traje uopće? ((
07.11.2009 | 16:48
meni ti se jednom isto to desavalo i nisam znal zbog cega.
i na kraju je bilo zbog toga jer mi je bil pauzirani jedan dokument spreman za printanje.nemam pojma zakaj je to bilo al dok sam ga maknul je sve bilo 5 dalje.
pogledaj mozda imas nes takvog..
07.11.2009 | 19:09
john_st je napisao:
Našao, probao, ali nažalost još uvijek ista priča

nije vrag da ću ga morat u servis slat? kakva je tu procedura, kolko to traje uopće? ((

Ma ne bih rekao....probaj kreirati drugi user account i logiraj se pod njim ap vidi ako se ista stvar dogadja. Ako ne, onda je nesto softverski u tvojem user accountu pa cemo traziti dalje.
07.11.2009 | 19:33
Da, ovo što je Riba rekao je dobar put - napravi za probu demo account i vidi kako se ponaša.
07.11.2009 | 22:21
Evo pišem sa novog accounta, al ništa se nije promijenilo.

Zvuk je ko da sam u zubara i prilično nervira Kao da se nakupio sloj prašine od 1 mm na lopaticama pa zato zuje. Slično iskustvo sam imao na stolnom kompu na poslu koji je nakon ispuhivanja lopatica komprimiranim zrakom nestao.

strah me da ventilator ne rikne, al svejedno imam tonu posla za napravit ovaj vikend pa moram radit
07.11.2009 | 22:23
Pa dobro, a da li je moguće da se radi o tako nečem?
08.11.2009 | 01:48
Pitaš mene ili jabučare?

Mislim da to nema smisla da bude tako jer je laptop možda mjesec dana u pogonu i uglavnom je poklopljen ili blago "odškrinut" a sve da je i stalno otvoren, pa to mu je namjena pobogu! Zar očekuju da se s njim radi isključivo u Closed-Lid modeu?

Al unatoč tome što mislim da to i nema smisla, moj dojam je takav. Vidim sada ovaj Davorov članak, i kad dođem kući pokrenut ću Apple Hardware Test da vidim šta on kaže.
  • Dijete
  • Posjetitelj
08.11.2009 | 02:03
na 15" pb sam mijenjao ventilator, al je bio dio sustava za hladjenje koji izgleda kao krila od sismisa sa dva ventilatora na vrhu..

rostao je ko mlinac za kavu, ali se nije dogodilo preko noci vec je malo pomalo postao sve glasniji.. s obzirom da volim tisinu prilikom rada (tisinu kompa da se razmemo) narucen je bii dio u powercomu..

stigao je bio u roku od tjedan dana i sama
zamjena u servisu je bila brza.. valjda sam pogodio vrijeme kad nije bilo puno posla il mi neki andjelek pomogao..

komp i dalje veselo radi, makar je osao u druge ruke (al sam ipak gledao 30 rock na njemu danas)

laku noc..
08.11.2009 | 22:36
e točno to, baš ko mlinac za kavu!

jesi li bio pod garancijom ili si platio vent + ugradnju iz svog džepa?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, VanjusOS, Anonimci (553)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO