Mac mini - nisam izdržao :-)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini - nisam izdržao :-)

14.04.2005 | 01:02
Da, da, znam da mi ne treba, ali morao sam kupiti jedan .
Predivan je, strava proizvod, zaista Apple at its best...
Spojio sam ga na 22\" monitor i stroj je super upotrebljiv, sada još samo da upiknem giga RAM-a i voooziiii....
14.04.2005 | 10:09
Bravo!
Mene zanima najvise kako se ponasa za video: ajde malo probaj neki Final Cut i rendanje par efekata pa javi kako je proslo, molim te.
14.04.2005 | 12:18
Probat ću čim nađem vremena, u groznoj sam gužvi (stroj sam završio instalirati tek u 3 ujutro). No, tu ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja - radi isto kao svaki drugi G4 na tom taktu, samo što je nečujan i ne vidiš ga! Za video bi vjerojatno dobro došao vanjski FW disk radi kapaciteta. Jedini minus za sada je serijskih 256 mega, to je zaista samo za osnovne kućne potrebe.
14.04.2005 | 12:59
Kako to da si ga tek \"zavrsio instalirat\" u 3h ujutro kad je to Mac??!

Plug and play neide kod mini-ja ili sta?
14.04.2005 | 19:31
Kako to da si ga tek \"zavrsio instalirat\" u 3h ujutro kad je to Mac??!

Možda ga je donio kući u 02:58
14.04.2005 | 23:28
Evo, išlo je danas unutra pola giga umjesto 256, odmah stroj bolje diše. Otvaranje je čas posla kada skužiš sistem i imaš dobru špatulu .
14.04.2005 | 23:42
Pih! Ako sam mogao dvije godine raditi na G3 500 s 384 rama i 16 gb slobodnog diska, mogu sve.
Pojavile su se naime neke sumnje u mom taboru, pa ih zelim razuvjeriti, a di ces bolje nego kad netko u koga imas povjerenja istestira pricu.
Kad mislis da bi ovo moje moglo doci, pa da mi posudis spatulu?
btw, posto memorija koju malisa trazi?
15.04.2005 | 02:48
Memorija je iz Ventexa, Transcedent, nekih 400 kuna, prolazi Apple Hardware Test uredno. Cijeli set špatula je kupio Jupi za desetak kuna, to je stvar koju uvijek treba imati pri ruci .
15.04.2005 | 17:17
I ja nekako ne mogu odoliti malcu pa se i sam mislim kupiti jednog ... Ako nije tajna kojeg ste uzeli 1,25 ili 1,42?
15.04.2005 | 19:55
Jazzy je napisao:
Ako nije tajna kojeg ste uzeli 1,25 ili 1,42?

ovo bi trebalo u F.A.Q. (otvoren kritikama)

AKO IMATE PARA (a nemate prostora )

1,42/1Gb/SD/Air/BT/80Gb HDD (mozete i izvaditi navedeni i piknuti najveci moguci na trzistu ili ako zudite za brzinom neki 60gb/7200 model)
+ obvezno bezicna tipkovnica i mis

BEST BUY (sa \"malo vise zica i kutija \" po stolu)

1. Uzeti najslabijeg minija i apple tipkovnicu (zica) + Logitech mis USB
2. ako trebate DVD przilicu vanjska 5,25\" kutija i neki pioneer model
3. ako trebate brzi disk 3,5\" kutija i disk po zelji
4. kupiti 512Mb/1Gb RAM-a i zamjeniti premalih 256Mb

SOCIJALA (vjesta na lemilici)

1. uzeti najslabiju inacicu i pocet stedjeti za memoriju koja ce vam prva trebati
2. kad istekne garancija ide se na overclock procesora (opisano na netu)
3. USB tipkovnica i USB mis od prastarog PC-a
15.04.2005 | 22:31
U \"socijali\" si propustio navesti 60 kunski USBna2xPS2 konverter, jer mislim da je stvar kao što je \"stara\" USB PC tipkovnica rijetka zvjerka

BTW, ja imam \"best buy\"
15.04.2005 | 22:43
Breed jesi zadovoljan svojim? Neki dan sam bio u maksimirskoj i probao 1,25 minija. Ucinio mi se dosta spor, sad jeli to do RAMA ili...?? Kakav je RAM PC-3200, 1024MB, DDR, PQI, DDR 400 MHz za 1165 kn. Citam na netu da to radi dobro na miniju....?
16.04.2005 | 01:17
Breed je napisao:
U \"socijali\" si propustio navesti 60 kunski USBna2xPS2 konverter, jer mislim da je stvar kao što je \"stara\" USB PC tipkovnica rijetka zvjerka

za cca 100kn se kupi ono na sto sam mislio pisuci a to je noname USB PC tipkovnica+usb opticki mis...

BTW, ja imam \"best buy\"

mislio sam da ces \"nabrijavat\" socijalu ali presao si u mainstream
16.04.2005 | 01:24
Jazzy je napisao:
Kakav je RAM PC-3200, 1024MB, DDR, PQI, DDR 400 MHz za 1165 kn.

definitivno preskup (2 PQI ddr400 modula od 512 dodju ispod 800kn u kvarku)... vjerujem da se jedan modul od 1Gb (sigurno nesto skuplji od 2x512) moze naci osjetno ispod 1000kn ... glede RAM-a u miniju ako prodje memtest dobar je...
16.04.2005 | 01:59
Thx alien. Pogledat cu onda jos malo za neku jeftiniju varijantu rama od 1 gb.Preporuke dobro dosle!
Nadam se da ce mini 1,42 sa 1GB rama raditi fino, jer mi se je 1,25 sa 256 rama cinio poprilicno spor...
18.04.2005 | 02:03
Jazzy je napisao:
Thx alien. Pogledat cu onda jos malo za neku jeftiniju varijantu rama od 1 gb.

1Gb samsung u vemilu (ocekivano) ispod 1000kn (978kn)... ako prodje memtest navali narode
24.04.2005 | 12:03
Pozdrav! Novi sam ovdje. Imam par pitanja, savjet bi mi dobro došao. Mislim uzet MacMini, čak 2: curi najjeftiniju verziju (to zadovoljava njene internet, office i multimedijalne potrebe), a sebi razmišljam stavit više memorije i super drive. Pitanje:je li MacMini podesan za vozit qubase (dok ne steknem iskustvo sa Garage bandom i vidim zadovoljava li me?), i koja memorija 1Gb \"prolazi\", te ima li nekih posebnih \"caka\" za otvaranje kučišta i zamjenu memorije, odnosno mogu li to uraditi sam? Hvala.
24.04.2005 | 22:58
Podesan je koliko i svaki drugi Mac te snage, dakle nema problema, mnogi ga gone na starim G4 serijama. Memorija teoretski prolazi svaka koja zadovoljava specifikacije. Ja imam dobra iskustva s Transcedentom, a loša s TwinMosom. Otvaranje je piece of cake ako imaš alat (set špatula)i možeš ga obaviti sam ako si pažljiv i strpljiv. Prvi put je problem, kasnije to radiš u trenu. Imaš ilustrirani vodič na netu kako se stroj otvara.
24.04.2005 | 23:07
skupi si još malo para i kupi si “najslabiji” iMac G5
25.04.2005 | 00:26
jimi je napisao:
koja memorija 1Gb \"prolazi\", te ima li nekih posebnih \"caka\" za otvaranje kučišta i zamjenu memorije, odnosno mogu li to uraditi sam? Hvala.

po milijuniti put prolazi ona memorija koja prodje memtest (kad smo vec kod toga ima li slucajeva da se nekom dogodilo suprotno..meni ne)... nema pravila a tko hoce ucit na tezi nacin nek vjeruje preporukama... btw jedan od modula od 1Gb iz vemila radi... da li ce raditi deset drugih ne znam i ne dajem preporuke...

otvaranje kutije prepustiti slasticarima ili molerima jedino oni imaju alate za navedeno . salu na stranu na jabucnjaku je vec postan link na filmic kako se otvara mini pa pretrazi malo starije clanke ili ako je netko milostiv postat ce ti ga ispod...
23.05.2005 | 23:23
A-Data V-data iz Vemila 877 kn 1 Gb radi. Danas isprobano i testirano.
umjesto obične špahtle možete koristiti autolakirersku za nanošenje tankih slojeva kita na ravne površine izgleda poput pravokutnika. cijena nekoliko kuna. Super je jer odjednom yahvaća gotovo cijelu stranu (sve kačkice). Prst gore!!!
25.05.2005 | 00:37
A-Data v-Data iz Ve-mila 512 mb 333,67 kuna, i set spatula iz Kreativnog (hvala se enkrat), i to je to. Bilo je teze sloziti ga natrag, nego otvoriti.
Glavna preporuka - um caruje, a sila minija otvara.
Kod zatvaranja: okrenite dupe kompjutera prema sebi, i pazite na onih desetak malih metalnih spojeva da sjednu na svoje mjesto (reklo bi se \"obrati paznju na posljednju stvar\" kad se vec prepucavamo muzicki). Spatulica tu odlicno dodje. Ili, kako je to nazvao onaj na Macworldu (parafraziram) \"Apple Official Macmini Assembly Kit, otherwise known as spatula\".
I hardware test, naravno.
Najveci gust mi je bio ubaciti dvd u slot dok je bio otvoren komp, to je stvarno bolesno dobro rijeseno!!
25.05.2005 | 22:59
Jos malo...
Kupili smo 19\" Samsung 959NF za 1600 kuna, spojili ga na malisu, a kad ono - rezolucija 2048x1536!!
Carski!
Zaustavili smo se na 1600x1200 i 85Hz refresh rate...

Zasto Wintel prodaje svoje kompjutere kao Plug&Play, kad trebaju driveri za sve, za razliku od Maca (retoricko pitanje, ali otvoreno za komentare). Trebalo bi taj sistem nazvati po bendu jednog prijatelja od prijatelja: Plug&Traktor.
25.05.2005 | 23:35
jedan moj frend je plug&play (na prvim kutijama označavano sa P&P redy) još u vrijeme prvih winblowza 95 nazivao plug&pray, a prvi puta da sam se susreo s uređajem koji tako radi, bilo je 1998, kad smo stavili MS Sindwinder gamepad i ostali paf, jer su ga igre kužile bez drivera...
28.10.2007 | 18:03
jedno pitanje majstore... a kaj da se kupi najjaci mini mac s najvise moguce rama i na njemu da se radi s adobe sc3 paketom? jel bi to funkcioniralo ili je jos uvijek preslaba igracka za vrtit taj software?
28.10.2007 | 18:58
Funkcioniralo bi. Ne super brzo, ali sasvim ok.
03.11.2007 | 02:32
eh fala na odgovoru al eto odlucih se za najjaci model 20 incnog iMaca pa kud puklo
03.11.2007 | 05:56
mandylion je napisao:
jedno pitanje majstore... a kaj da se kupi najjaci mini mac s najvise moguce rama i na njemu da se radi s adobe sc3 paketom? jel bi to funkcioniralo ili je jos uvijek preslaba igracka za vrtit taj software?

Najbrzi je sada Core2Duo 2GHz, a najvise podrzano memorije je 2 GB.

Ne vidim da se bilo sta iz SC3 nebi vrtilo skroz fino na tome. Nisam jos instalirao ali budem ovih dana iako imam samo 1 GB u malisi.
03.11.2007 | 07:53
ako sad i minija prebace na santa rosu, onda bi mini mogo povuc do 4GB rama što bi bilo opako dobro
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
03.11.2007 | 10:37
Ne znam jesam li to sanjao, ili sam doista istim tim naslovom imenova svoj jedan prastari post
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, rusty, smayoo, VanjusOS, zorsim, Anonimci (1054)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO