01.03.2008 | 23:35
Kato je napisao:
...kako mi PPPoE ne treba ako se spajam preko usernamea i passworda na net?...spajam se preko dsl modema Huawei SmartAX MT880...DNS-ovi su dobri, provjerio sam ih hiljadu puta...i neceeeeeeeee....
Poslušaj ovo ja koristim Optinet i bio sam u istim problemima kao i ti kad sam dobio modem....
Broj 1. Prouči malo ovo
www.optinet.hr/optinet_images/OptiDSL-MT880.pdf ...Pretpostavljam da si ovu knjižicu dobio uz modem...
Broj 2. Resetiraj modem tako da možemo krenuti od nule... To ti je ono udubljeno dugme odostraga...
Broj 3.Za spajanje ti ne treba pppoe!!!!!!
Broj 4.ako si resetirao modem idi na system preferences te na network..klikni na ethernet...Baci pogled na desno to ima svega:Configure,IP mask,Subnet mask...itd. itd... Za configure odaberi MANUALLY... Za IP ADRESS upiši 192.168.1.10 Za SUBNET MASK 255.255.255.0 za DNS SERVER UPIŠI 85.114.32.7, 85.114.32.8 ....Zatim klikni APPLY
Broj 5. Otvori Safari...Tamo gdje upisuješ web adrese napisi 192.168.1.1 Pitat će te za username i password...Inače i username i pasword su admin
Broj 6. klikni na Atm settings i unesi ove vrijednosti:
PVC: 0
VPI: 0
VCI: 35
Active: Yes
Mode: Routing
Encapsulation: PPPoE
Multiplex: LLC
Service Name: OptiDSL
Username:Tu upiši Korisničko ime za ADSL pristup koje si dobio od Optima Telekoma d.o.o.
Password: Tu upiši Lozinku za ADSL pristup koju si dobio od Optima Telekoma d.o.o.
Default Route: Enable
Optain an IP Address Automatically
Connection on Demand: Max idle Timeout: maksimalni broj sekunda neaktivnosti nakon
kojih modem prekida vezu (u slučaju ponovnog Internet upita, modem automatski
uspostavlja vezu)
Nailed-UP Connection: stalna veza, modem ne prekida vezu
Klikni na tipku\"Apply\"na dnu stranice.
Broj 7.Klikni na izbornik OTHER SETTING i odaberi podizbornik DHCP MODE te unesi ove vrijednosti:
DHCP: Server
Client IP Pool Starting Address: 192.168.1.10
Size of Client IP Pool: 240
Primary DNS Server: 85.114.32.7
Secondary DNS Server: 85.114.32.8
DHCP Lease Time: 999 Days 0 Hours 0 Min
Klikni na \"Apply\" na dnu stranice.
Klikni na tipku \"Apply\" na dnu stranice.
Nadam se da sam ti pomogao tako sam se ja spojio na OptiDsl i radi!
...Imaj u vidu da je Os X Unix te da ti je on u svim mrežnim protokolima najbolji prilatelj...Samo trebaš malo \"pročačkati\"