Airport / spori download
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport / spori download

13.07.2008 | 10:52
molim pomoc....od kada sam instalirao Leopard na iMac G5 iSight 1.9 imam problema sa internet brzinom ...sporo se otvaraju stranice, jos sporiji download (bilo preko software update-a ili safaria) ... problem je postao jos vec sa 10.5.4 ... npr. za skidanje 48 MB treba mi cca 2 sata!!!

spajam se preko Airport-a na siemens-ov router...brzina adsl-a 2 Mbit/s / 256 Kbit/s

dok je bio Tiger sve je savrseno radilo....

kada se spojim na istu mrezu sa Mini-em G4 ili MacBook Pro nemam nikakvih problema i sve ok radi...
13.07.2008 | 12:43
Da li si probao s više downloada s različitih servera da budeš apsolutno siguran da nije eksterni faktor? Kao test spoji MacBook Pro mrežnim kabelom na router, a onda se spoji na njega iMacom i radi transfer sa stroja na stroj - čisto da vidiš da li je zaista problem u wirelessu na iMacu. Ako i to radi sporo, onda vjerojatno jest problem u iMacu, ali ako to radi normalno, onda je "čep" drugdje. Isto tako, da isključiš mogućnost problema na samom routeru (vidio sam i toga), spoji privremeno iMac kabelom na router i radi iste one downloade.
16.07.2008 | 02:09
Davore, napravio sam testove prema tvojim uputama:

1. downloadi su radeni sa razlicitih servera- prvo na jednom, a zatim na
drugom stroju (isto sam probavao i prije)

2. transfer sa stroja na stroj preko wirelessa, u oba smjera, radi
besprijekorno...100 MB cca 2 min /test napravljen 10 x/

3. brzina downloada, na oba stroja spojena mreznim kabelom na router
gotovo identicna i krece se u rasponu od 194 do 204 KB/sec /test
napravljen 5x/

4. od 5 testiranja, brzina downloada preko Airporta, 3 x ista na oba stroja - u
rasponu od 194 do 204 KB/sec ; jednom sporije na iMac-u /započela sa
204 ali pala ispod 100/ , a jednom sporije na MBP /započela sa 206 i
pala na 160/

5. brzina downloada koristeći Software Update (zadnji iTunes 48 MB ) ,
preko Airporta:

MBP - skinuo sam ga u nekoliko minuta
iMac - skidanje krene ok, no nakon nekoliko trenutaka sve se uspori /vrijeme downloada oscilira izmedu 1 - 2 sata/- isto mi se dogadalo i prije

Nakon toga spojio sam se preko mrežnog kabela i bez problema sam napravio download preko Software Update.

Sličnu stvar sam primjetio i kod Microsoft automatic update-a preko Airporta/isti download, raden gotovo u isto vrijeme/:

- na Miniu download je bio gotov u cca 8 min
- na iMacu je to trajalo 90 min

Čekam tvoje daljnje upute...

Hvala ti
26.07.2008 | 20:58
Kako nisam uspio riješiti problem nastavio sam sa testiranjem po Davorovim uputama i došao do zaključka da moji prethodni testovi nisu realni. Kroz ovih 10-ak dana ponavljao sam testove jer mi je brzina downloada preko Airporta varirala iz dana u dan tj. neki puta bila je "ok" (što je vjerojatno bio slučaj kod prethodnog testiranja), dok većinom nije.

Prema novom testiranju:

- kad Airport "ne radi" , sporo se otvaraju sve stranice, spora je brzina downloada i preko Software Update i preko Safaria sa bilo koje stranice, spor je transfer sa MBP na iMac ali transfer sa iMaca na MBP odlicno radi (brzina downloada krene sa cca 194 - 200 KB/sec ali pada do cca 24 KB/sec)

- kad Airport "radi", otvaranje stranica i brzina downloada preko Safaria su ok, transfer u oba smjera sa stroja na stroj odlicno radi ali je i dalje download preko Software Updatea spor

Na drugim forumima pročitao sam da dosta ljudi ima sličnih problema sa iMac-om G5 i Leopardom ali riješenje nisam našao.

Ako netko ima kakav prijedlog ...

Hvala
26.07.2008 | 23:37
OK, znači ukratko, kada "ne radi" svaki bežični transfer prema iMacu je spor. No, to nije stalan slučaj i kada "radi", onda sve radi ok? Taj problem se pojavljuje isključivo na iMacu, a nikada na MBP? Da li si mogao probati s nekim trećim strojem? Da li na kabelu u 100% slučajeva sve radi savršeno?
27.07.2008 | 13:52
Davore, hvala na odgovoru ...

Da, problem se pojavljuje isključivo na iMacu.

Kad airport "ne radi" svaki bežični transfer prema iMacu je spor.

Kad airport "radi" samo je download preko Software Updatea spor.

Na kabelu je sve radilo savršeno pri svakom testu.

Mogao bih probati još sa Mini-em, no na toj istoj mreži radi savršeno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO