21.08.2008 | 22:31
ecvis17 je napisao:
a zna li netko kako shaream fileove izmedju PC-ja i Maca ...
Naime jednom je kod mene dosao otac od cure i upalio Lenovo laptop, i puf meni u finderu iskoci ona smjesna ikona sa starim CRT monitorom sa bluescreenom (to je bilo na Leopardu).
Onda smo nakon toga nabavili HP laptop (ima wireless karticu takodjer), i ovaj ga nije nikad tako izbacio niti kad sam na macu imao tigera niti lea (sad imam tigera).
-Dakle htio bih da se bez-zicno ili zicno povezu mac (tiger) i pc (win XPpro) ...
-fileovi bi bile fotke, manji videi i sl. (ali ne silni gb-ajti) ali nemora biti pretjerano brzo samo da nije bas ovak ko bluetooth.
Imam ADSL na Kasda Routeru, nije u router modu (ako ovo igra ulogu), i nije wireles internet uopce i htio bih povezati ova dva stroja nakako.
Pokusavao sam i home network napravit sa XP-a prek onog mađionicara ali nije uspjelo.
Takodjer sam samo uspio sherat fileove prek onog bluetooth dropbox foldera ali to je preuzasno sporo.
TNX
EDIT: radio search po forumu ... ali nisam nasao nista sta sam bas razumio
mozda na windowsima treba u control panelu onoguchiti unix file shareing al nisam s tim ziher..
mac je spojen ethernet kablom na pc ili su zajedno spojeni na neki zajednički wireless ili zicni ruter ili pak mac glumi "wajrles" ruter s internet shareingom
provjeri je li ti je u system prefsima > sharing omogućen windows file shareing
i "location" u "apple meniju" ostavi na "automatic"
vise nemam tigra od kad je leo.. mislim da bi ti onda trebala pisati na dnu prefs prozora dok je selektiran windows file shareing koja pocinje sa "smb://10.0. ..." i nju upises na pcu u explorer od windowsa.. ako pristupas filovima na macu s pca
a ako pristupas filovima koji se nalaze na pcu
dok si u finderu stisni "jabuka" + "K" ili iz "Go" menija odaberes "connect to server" pa kad ti se otvori mali prozorchic ili upises IP od PCa ili kliknes na "browse" koji ti otvori Network prozor
a jos laksi nacin danas je usb stick ili externi hdd koji su zbilja jeftini danas.. a kapaciteti su im postali sasvim prihvatljivi.. npr. 8gb stick kosta cca 300-400kn a vani ih vec ima za $15
sad ne znam kaj hoces da ti oba stroja budu na netu il samo file shareing
jer ako je mac stolni stroj.. upikni u njeg dsl.. ukljuci internet shareing sa pasvordom i spoji se laptopom na njega kao na bilo koji bezicni ruter i internet i file shareing ce ti raditi pod normalno..
pozdraf