Najpovoljniji bežični prstup internetu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Najpovoljniji bežični prstup internetu

• iMo
  • Korisnik
  • 19
06.01.2009 | 17:54
Osobe koje koriste na Macu bežični internet molim za savjet, preporuku i upozorenje glede kupnje i isplativosti trenutno raspoloživih USB-stickova za bežični internet od svih mobilnih operatera u HR (VIP, T-mobile, Tele 2). Dakle, zanimaju me iskustva, zadovoljstvo, troškovi, razočarenja...

Unaprijed zahvaljujem.
06.01.2009 | 18:47
@ iMo :
Kao prvo moraš sam definirati neke stvari.
-za stolni ili prijenosni
-za stolni pretpostavljam da znaš,da moraš vidjeti pokrivenost signalom i kvalitetu i jačinu.
-za prijenosnik je vrlo šarena situacija.Ovisi gdje ćeš se kretati i za što ti treba.Ovo probaj definirat pa budeš vidio odgovore.
Ja imam Vip i pivremeno ga koristim (obično kad rikne Adsl T-com)najjeftiniju varijantu i za sada nemam problema.
06.01.2009 | 19:32
Sve ti je to ista pljačkaška banda. Izbor ti se na kraju svodi da odabereš operatera koji ima najbolje pokrivanje u onom području gdje ga najviše misliš koristiti.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
07.01.2009 | 09:50
Bežični pristup bio bi mi mi potreban prvenstveno za korištenje na prijenosnom računalu (područje Zagreba i šire okolice), a bilo bi dobro da može raditi na području donjeg Vrapča (Oranice). Na tom području je proteklog ljeta bio jako dobar signal jednog Connection Pointa, koji se prije nekoliko mjeseci potpuno ugasio. Pristup je bio omogućen bez zaporke.

Prva potreba je poslovne naravi, druga privatne. U oba slučaja često puta se radi o "laganim" mailovima tekstovnog sadržaja i eventualno kojom fotografijom prilagođenom za web.

Za privatne potrebe volio bih pristup internetu preko "žice", ali trebao bih još doznati koji operateri nude mogućnost "seljenja" usluge na drugi broj ukoliko se preselim za vrijeme trajanja ugovora.
07.01.2009 | 11:52
Za ZG i okolicu ti je najbolji T-mobile ako ti ne treba UMTS (velike brzine). VIPNET je nešto bolji s UMTSom, ali isto ne baš 100%.

Za Vrapče ne znam.

Za fiksni priključak svi operateri rade seljenje ako na lokaciji za seljenje imaju tehničke uvjete. Tu ti moram naglasiti da je T-com vrlo nerazuman po tom pitanju. Ti preseliš, oni ti ne mogu spojiti DSL na novoj adresi i onda ti naplate ugovorne penale za prijevremni raskid ugovora. Tako da njih izbjegni ako možeš.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
07.01.2009 | 14:40
Hvala na svim odgovorima. Još ću malo pričekati. Možda stigne još neko iskustvo...
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
07.01.2009 | 16:48
Već sam čuo da su internet-usluge kod nas preskupe. Sigurno imate primjere iz inozemstva... Ima li nade da s vremenom cijene budu normalnije?
07.01.2009 | 21:06
Cijene će padati kako raste dostupnost alternativnih operatera potrošačima. Dokle god većina populacije nema alternativu od T-coma, neće ni cijene bitno padati.

Primjera iz inozemstva znam dosta, ali bolje da ih ne navodim. Čemu sol na ranu...
08.01.2009 | 00:02
Ja se spajam na net preko Vip-a, preko mobitela (HTC Tytn). Dobrih par mjeseci pokušavao sam u stan uvesti ADSL preko raznih operatera (amis, optima, iskon i na kraju tekom), međutim uvijek je problem nastajao kod nepostojeće infastrukture svih operatera osim tekoma (u Zg-u, pet stanica od trga). Budući da nisam imao drugog izbora odlučio sam se spajati preko Vip mobile broadbanda. Uglavnom, 512 MB ispada manje od 50 kn mjesečno uz pretplatu (minimalna, 25 kn - to mi je privatni mob). Što se tiče pokrivenosti signala sve 5. Cura ima T-com stick, koji uglavnom radi, nekada neće iz prve... Osim toga, mislim da je u toj varijanti 512 mb oko 100 kn. Ukoliko mobitel podržava HSDPA mislim da je to isto varijanta koju valja razmotriti, ovisno o operateru... Dovoljno je preko bluetotha upariti uređaje i iz bluetooth menija odabrati connect to network, i stvar radi!
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
26.01.2009 | 09:43
Ima li netko iskustva u korištenju interneta preko VIP-ovog Mobile Broadband 512 ili 1GB servisa? Nudi li operater stalnu evedenciju "potrošenih" MB prometa? To mi je važno jer ne želim prekoračiti promet predviđen tarifnim modelom. Servis bih koristio na Mac računalu (OS X 10.4.11).
26.01.2009 | 18:38
@ iMo
išao sam si provjeriti podatke na ugovoru. Imam 512 tarifni model i plaćam cca 100kn pretplatu.
Platio sam više jedino kad sam bio u roamingu, pa mi se lap apdejtao a da nisam vidio/znao.
Ispis normalno dobiješ sa računom, a ima i neki program za kontrolu potrošnje, koji nisam nikad koristio, a ima i bolji kako sam čuo, samo ga treba naći na netu.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
27.01.2009 | 10:15
Hvala na odgovoru.

U međuvremenu odgovorili su mi i iz VIP-a: "U programu koji koristi uredjaj putem kojeg se vrsi spajanje dostupna je opcija koristenje u kojoj se biljeze transakcije i promet. Prilikom instalacije programa potrebno je samo podesiti pocetni datum koristenja kako bi pracenje potrosnje bilo uskladjeno i sa obracunom."

Pozdrav!
27.01.2009 | 18:38
Jeah
Samo PAZI na to da nije ta opcija upotrebljiva u Windowsima.
Na OS Xu nema SMS, niti još neke opcije koje ima Win.Bolje provjeri , nego da popušiš kao ja za SMS.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
28.01.2009 | 20:32
Pozdrav s VIP-ovog bežičnog interneta, preko CARNet-a. Ide ; )

Hvala svima na pomoći!
28.01.2009 | 21:52
elem, semi OT (posebno kada je stvar riješena, ali ipak...)

najpovoljniji bežični pristup netu je na korzu u rijeci

vjerujem i u varaždinu!
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
29.01.2009 | 16:39
Najpovolniji je ZyXEL... Dok nema zaporke.

Kad prosurfam osjećam se kao pingvin kad probije led

Jesam li se navukao na internet?
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
31.01.2009 | 16:52
Može li se u Safariju, ili nekom drugom pretraživaču, podesiti postavke da se ne učitavaju svi sadržaji s web-stranica (pogotovo oni teži)? Želio bih postići brže otvaranje stranica i smanjiti promet.
01.02.2009 | 15:40
Ne znam za Safari, mislim da moze sa nekakvim dodatnim pluginovima, ali to neka objasni netko tko aktivno koriti Safari. U Operi je to jednostavno, right click->Block content, i poklikas na stranici sve sto en zelis da se prikazuje ubuduce.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
07.02.2009 | 22:12
U vezi obračuna internet-prometa: Software koji omogućuje spajanje na VIP-ovu bežičnu mrežu ima programčić koji bilježi internet-promet (slika u prilogu). Koliko je pouzdan vidjet ćemo kad dođe prva uplatnica, nakon 15-tog u veljači. VIP napominje u uputama za instalaciju spomenutog softwarea da "brojač" daje približnu sliku prometa.

090201_infoVodafoneMCon.png
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
09.02.2009 | 15:13
Glede "redukcije" internet-prometa, primijetio sam da brojač na VMC-u bilježi promet i dok ne surfam (u 30 min oko 340 Kb). Kad sam zatvorio Safari i Operu promet se neznatno smanjio, a kad sam zatvorio Skype promet se prepolovio, no i dalje ga je bilo.

Može li mi netko objasniti zašto ima prometa ako se aktivno ne koriste programi za pretraživanje interneta, odnosno e-mail i slično?
09.02.2009 | 15:52
Pogotovo za Skype je to normalno, zato je rmora biti u kontaktu sa serverom da bi znao je li online ili nije. Jos i gore, Skype na tvom racunalu moze imati ulogu supernodea, sto znaci da se koristi za routanje prometa sa ostalih skype klijenata koji su iza firewalla i slicno. Za vise detalja, kao i kako to sprijeciti, pogledaj recimo ovdje:
www.ghacks.net/2008/06/26/find-out-if-yo...-a-skype-super-node/

I ostali softver moze generirati neki promet, zbog provjere za updateima i slicno. Ako zelis imati pod kontrolom tko se zeli kamo spojiti i to sprijeciti, inastaliraj Little Snitch aplikaciju koja ce ti svaki takav pokusaj prijaviti.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
09.02.2009 | 20:38
Hvala na odgovoru.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
11.02.2009 | 14:19
Hvala, gosp. Ribičiću. Little Snitch pokazuje mi 28 različitih "puteljaka" koje mi računalo otvara kad sam online. Neke nazive razumijem, ali neke baš i ne.
Npr. što su:
ntpd
nmblookup
ntpdate
...

Koje bi svakako trebalo isključiti ako se pojave?
Zašto mi je "Front Row" označen crvenom bojom?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO