ultra spori explorer
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ultra spori explorer

21.03.2009 | 23:01
Ovako, imam MacBook 2.16 GHz Intel Core 2 duo, 2GB 667 MHz DDR2 SDRAM, verziju OS X Leopard 10.5.6 i u zadnjih tjedan dana oba explorera i Mozilla i Safari su mi užasno spori kao i download koji ne prelazi 50 kB/s, koristim Vipov vodafone Connect usb modem ali i wireless veće brzine i na oba je spor, kada upišem stanicu tipa appleove ili neke sa većim sadržajem otvaranje traje po 30 sekundi, prvo je traži dugo (looking up) i onda wainting for i onda trasfering data, bila sam u vipu jer sam mislila da je problem u modemu, ali kad mi je wireless veza na bilo kojem drugom modemu isto spora. Skinula sam ProtectMac AntiVirus program , nije našao nikakav virus, jer mi je jedino to palo na pamet...neznam, da li je neophodno da idem u servis ili mi netko može nešto preporučiti?
21.03.2009 | 23:17
Pristupaš li uvijek istom siteu, ili si probala s više (desetak) različitih?

Probaj npr. kad si na VMC modemu, downloadati nešto veliko s VIPNETovog sitea (neki update ili nešto). Kako to ide?

Kako ti radi mail? Normalno?

Koristiš li FTP? Ili torrente? Kako ti to radi?

Da li druge veze (preko wirelessa) isto idu preko VIPNET-a ili i preko nekog drugog operatera?
22.03.2009 | 00:52
Jesam, bilo koji veći sajt, imam VMCov software, tehničarni iz vipa su mi instalirali, Mail je spor cijela veza je spora i skidanjs s torrenta nije brže od 50Kb/s...wireless je max adsl od t coma, bilo kako da se spojim, žičano ili bežično veza je spora tako da je stvar definitivno u compu a ne u spajanju
  • lex
  • Korisnik
  • 5
22.03.2009 | 01:01
Kako ti skida kada isključiš torrent aplikaciju? I koju torrent app. koristiš, vuze možda?
22.03.2009 | 09:25
Probaj uklikati ovaj link http://user.t-com.hr/adslbrzina/Random-100MB.zip. To je 100 MB datoteka za testiranje brzine T-com ADSL-a na njihovom siteu. Da li i to ide sporo?
22.03.2009 | 16:44
eto, skinulo mi se za 3min, brzina je bila od 400 pa do 700kB/s iako je i to presporo s obzirom da bi brzina downloada trebala bit do 2Mb/s, i kada isključim uTorrent aplikaciju isto mi je sporo, to nema veze s tim
22.03.2009 | 17:02
Nije to presporo, nego si pobrkala bitove i bajtove. Propusnost veze (ili širina pojasa) je 2 Mb/s (megabita u sekundi). Jedan byte ima 8 bita, ali tu je i korekcija pogreške i overhead u samim paketima tako da ovo recimo treba podijeliti s 9-10 za bajtove. Recimo s 9 za veće fajle kao što je ova.

Dakle, 2 Mb/s=2*1024 kb/s=2048 kb/s. Podijeljeno s 9 to je 228 kB/s (kilobajta u sekundi) cca brzine downloada. To što si postigla duplo veću brzinu je vjerojatno u vezi s tim što T-com reklamira da je svim pretplatnicima gdje je to tehnički moguće digao osnovnu brzinu s 2 na 4 Mb/s.

Uglavnom, zaključak je da je s kompom sve ok, kao i s T-com vezom. Vrati se natrag na VIPNET. Kad si spojena preko Vodafone kartice, otvori Terminal (Applications, pa Utilities, pa Terminal) i utipkaj

nslookup

pa pritisni enter (return).

Pojavit će ti se znak ">"

pa utipkaj

www.vipnet.hr

i opet return

Trebala bi dobiti nešto kao

Server: 192.168.2.1
Address: 192.168.2.1#53

Non-authoritative answer:
www.vipnet.hr canonical name = webauth.vip.hr.
Name: webauth.vip.hr

i to skoro odmah.

Ajde probaj pa vrati natrag ovamo tekst koji ti je ispisao (selektiraš mišem i kopiraš sa command-c).
26.03.2009 | 21:31
sorry nisam stigla prije odgovoriti, evo napravila sam ono u Terminalu, evo ´to mi je izbacilo

Non-authoritative answer:
www.vipnet.hr canonical name = webauth.vip.hr.
Name: webauth.vip.hr
Address: 212.91.98.193
26.03.2009 | 22:47
Ako ti je taj odgovor pao u sekundu-dvije, to je onda sve OK.

Da li ti u Safariju i dalje dugo traje traženje (looking up) kad otvaraš neku stranicu ili se to popravilo samo od sebe?

Da ti nije neki proxy definiran u surfalicama?
27.03.2009 | 11:13
Meni pada na pamet da upiše u Network panelu DNS servere i Search domainse. Bez tih IP adresa upisanih, uvijek me nešto zezalo.
27.03.2009 | 17:43
da, je odgovor je odmah doáo, safari je jaaako spor pa ga ne koristim, koristim mozillu, prvo looking up nekih 20s onda sending files drugih 20sekundi, a to s proxijima stvarno neznam kad nisam stuñnjak, zato i pitam vas ´ta i gdje treba upisati
27.03.2009 | 20:20
Dakle, Jabuka, pa System Preferences, pa Network.

Onda s lijeve strane odaberi tu mrežnu vezu koja te muči. Ako govorimo o Vodafone Mobile Connectu, to je onda Novatel Merlin. Onda desno dolje klik na Advanced. Otvori se novi dijalog.

Imaš nekoliko tabova. Jedan je DNS. Klik na njega. Onda klik na plusić dolje lijevo.
Upiši:

212.91.97.3

Onda opet klik na isti plusić. Pa upiši:

212.91.97.4

Pazi da utipkavaš točke, a ne zareze!

Onda gore na tabovima uklikaj Proxies i provjeri da tamo nije ništa zadano (defaultno ti piše "Configure proxies using PAC file" pa ispod "URL of PAC file" pa onda prazno polje). Ako je, napravi screenshot sa cmd+shift+4 pa nam vrati ovamo.

Na kraju uklikaj OK.

To isto ako želiš napraviti za T-com vezu (to je valjda preko Airporta?) radiš isto, samo umjesto Novatel Merlin biraš Airport pa pod DNS upisuješ

195.29.149.196

i

195.29.149.197
28.03.2009 | 16:37
smayoo je napisao:
To isto ako želiš napraviti za T-com vezu (to je valjda preko Airporta?) radiš isto, samo umjesto Novatel Merlin biraš Airport pa pod DNS upisuješ

195.29.149.196
i
195.29.149.197

Hmmm. Ja već godinama na svim strojevima i ruterima automatski upisujem
195.29.150.3
195.29.150.4

i nikad nisam imao ni najmanjeg problema. Jednom sam pokušao s novijim DNSovima, čak mislim s ovim tvojim i nisam baš bio najsretniji...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, IgorD, m@xym, Riba, ZeljkoB, Anonimci (887)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO