Airport Express i Speedtouch 780
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport Express i Speedtouch 780

05.05.2009 | 21:01
Pozdrav svima,

pokusao sam naci na forumu da li postoji vec slican topic, ali mi nije uspjelo. No, uvijek racunam na dezurne pomagace koji ponude tocan odgovor u roku od 5 minuta.
Dakle, situacija je sljedeca:
Dobio sam novi T-com Speedtouch 780 WLAN router koji je uredno postiman po uputama, dakle u njega je upisan username i password za dsl vezu, postavljena je wlan mreza i password iste itd.
E, sad, meni bi vise odgovaralo da mi bezicna mreza ide preko Airport Expressa zbog airtunesa i sl.

Na prijasnje modeme bi samo lijepo ukljucio Airport Express u modem i VOILA - sve radi. Naviknut na tu Mac lakocu "spajanja" pokusao sam napraviti tako i ovaj put. Međutim, sve sto sam dobio je poruka: Looking for PPPoE host...

Imam vrlo limitirajuce znanje o kreiranju wlan mreze upravo zahvaljujuci Airport Express stvarcici koja me do sada fino sluzila. Sto moram napraviti da stvar profunkcionira?

Inace, mreza koju sam stvorio samo pomocu Speedtouch modema radi OK.
05.05.2009 | 22:21
Na stranicama od Applea pise da Airport Express moze prosiriti samo mrezu koju siri Airport Extreme ili jedan drugi Airport Express.
Airport.jpg
05.05.2009 | 22:36
Ma da, ok. Ali kad se AX ukljuci u neki modem/router onda signal samo prolazi kroz router, a AX odasilje signal bezicne mreze (naglasavam da nemam apsolutnog pojma o wireless mrezama!).

Radi se o tome da mi je to uredno radilo prije. Ja bi samo ukopcao AX u prijasnji modem (Kasda, neki wlan Siemens modem) i sve bi radilo. Ovo je prvi put da ne radi automatski. Stoga mi je to i problem, hehe.

Pozdrav,
V.
05.05.2009 | 23:03
Pa sta nije onda jednostavnije iskopcat kabel koji ide iz zida u router (iz routera) i ukopcat ga direkt u AX.
05.05.2009 | 23:16
Na čemu si dobio poruku "looking for PPPoE host"? Na Speedtouchu? Na Airportu? Na Macu? Daj malo detaljnije.

Inače, ja na tvom mjestu ne bi prtljao bez jakog razloga. Zašto baš želiš koristiti AX umjesto Speedtoucha?

Ako baš baš baš baš želiš tako, onda moraš paziti na speedtouchu - nije svejedno u koji port spajaš wireless router. Vanjski wireless router (Airport) moraš spojiti na port označen s "LAN" (mislim da je žute boje, ali pričam napamet jer mi je router gore u potkrovlju pa ga ne vidim sada), a ne u onaj plavi označen s "IPTV".

U mrežnim postavkama upiši adresu Speedtoucha kao gatewaya, a nikako ne Airporta.
05.05.2009 | 23:36
Po opisanom problem je što je očigledno Airport Express podešen da se spaja na PPPoE vezu a ne na postojeći LAN. No kao što smayoo kaže treba nam više informacije, no u načelu spoji ga kao što je smayoo opisao, pokreni Airport Setup Utility i reci mu da se spaja na postojeći LAN i to bi trebalo biti to.
I da odgovorim smayi, kajman vjerojatno želi koristiti iTunes streamign preko Expressa...
05.05.2009 | 23:42
Ah... Da, nisam na to pomislio...
06.05.2009 | 00:17
Napravio sam sto si rekao, Smayoo i Riba. Gle, radi. Zapravo je stvar vrlo jednostavna... Hvala na pomoci!

Samo mi još jedna stvar nije jasna. Sad su aktivne obje mreze koje sam kreirao, ona od speedtoucha i ova od AX-a. Je li mogu ugasiti ovu od speedtoucha?

I da, naravno da zelim koristiti AX zbog air tunesa i bezicnog printanja.

Pozdrav,
K.
06.05.2009 | 00:33
Spoji komp na router i u Safari upisi 192.168.1.1 to ce ti otvoriti nekakve postavke (ako pita password upisi 1234 ili 0000) i medu njima bi negdje trebala bit mogucnost za ugasit Wi-fi.
  • Dijete
  • Posjetitelj
06.05.2009 | 02:00
ipetri68 je napisao:
Spoji komp na router i u Safari upisi 192.168.1.1 to ce ti otvoriti nekakve postavke (ako pita password upisi 1234 ili 0000) i medu njima bi negdje trebala bit mogucnost za ugasit Wi-fi.

ja ne kužim kaj ti briješ, al neka ti je..

Nama je AX doma spojen na adsl modem i odašilje po susjedstvu naš flat koji nitko ne zlopotrebljava jer su nam susedi kokice i gujde.. u dnu kuće je neki canyon koji prihvaća signal od AX i šalje ga još dublje u dvorišće da kad užeže sunce ljeti, obitelj pod orehom može provjeravat stanje na interwebu..
AX daje ime npr Doma..
Canyon prima od AX i odašilje dalje kakti neko pojačalo mrežu koja se zove Doma2..

AX daje svima i na Doma i na Doma2 da printaju do mile volje na Canonu koji je ukopčan u AX..

Nemam pojma kak to dela, al dela, rekla bi baba, ni to bez vraga..
al kuzim da ne treba gasiti ni jednu od mreža da bi pomogli Kajmanu nego se usuglasiti u terminologiji.. ak imaš sve uređaje od apple, onda je lako, jer je sve stvoreno tak da bi i moja punica to mogla koristiti... al ak imas mješance, onda treba malo i mozga uključiti..

meni je potrajalo da si uparim canyon (jel se uopće tak i zoveju, ne znam jer nisam doma inače bi i pogledal točno u menijima) i apple..

uglavnom, sve se da.. al samo moraš nać načina da ti AX bude odašiljač, a ovaj drugi da bude "repetitor" tog signala..
06.05.2009 | 23:17
ma naravno da mozes...u speedtouch enejblaj WDS, a na APX-u participate in wireless network....ima neki bug, ali to se da rjesiti....

cekaj, evo ti link

ako zapnes, javi, pa te mogu navoditi kako sam ja to napravio
10.05.2009 | 13:48
Spajanje Airport Express i žični ADSL modem u 10 koraka
1. Piključite na napon i spojite kabel ADSL žičnog modema na Airport Express također uključite na napon i ADSL modem
2. Odite u Applications i otvorite Utilites i otvorite AirPort Utility
3. S desne strane pronaći će se slikom Airport Express i pritisnite “tipku“ Manual Setup
4. U gornjem dijelu slikovno AirPort, a ispod izaberite Base Station
5. Upišite Airport Express ime i lozinku i postavite kvačice na Set time automaticalli i Allow configuration over Ethernet WAN port
6. U gornjem dijelu slikovno AirPort, a ispod izaberite Wireless
7. Upišite naziv mreže, izaberite Radio Mode 802.11b/g compatible, Channel izaberite Automatic, Wireless Security (npr. WPA/WPA2 Personal), upišite lozinku pod Wireless Password i stavite kvačicu na Remember this password
8. Pritisnite “tipku“ Update i pričekajte da sve “odradi“.
9. U gornjem dijelu izaberite slikovno Internet, a ispod pod Internet Connection izaberite Connect Using: PPPoE, dalje upišite Accont Name: npr. vskocil1@htnet-dsl, također upišite i Password i Verify Password.
10. Konačno pritisnite “tipku“ Update i pričekajte da sve “odradi“ i to je to.
28.06.2009 | 02:29
One upute su dobre (join existing wireless network), ali nikakav WDS nije tu potreban.
Thomson treba raditi kao router, znaci, njegova bezicna mreza. Airport Express treba konfigurirati kao KLIJENTA, znaci, da se spaja na Thomsonovu bezicnu mrezu. Na taj nacin ce Airtunesi raditi. Provjereno, imao sam isti setup doma dok nisam na jedvite jade od Iskona (iskon.duo) uspio dobiti bridge mode.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, IgorD, m@xym, Riba, smayoo, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (790)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO