Macbook i mobilni internet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook i mobilni internet

22.08.2009 | 14:30
Dakle ovako, kroz listopad, studeni a možda i prosinac neću moć na internet klasično preko ADSLa jer se selim od svojih a gazda u novom stanu možda ne riješi ADSL tamo kod njega odmah. Mail moram moć vidjet uvijek, a torrenata ću se nekako suzdržat.

Meni dakle treba najjeftiniji mobilni internet koji provjereno radi s Macom i ne zahtijeva potpisivanje ugovora od godine ili dvije.

Možete li mi štagod preporučiti?
22.08.2009 | 15:02
A najbolje su iPhone iTarife a ako ti to nije opcija mislim da ti je najpovoljniji Tele2CARNet
www.tele2.hr/mobilni_internet/tele2_carn...obilni_internet.html

No najbolje ti je prvo provjeriti signal u stanu od sva tri operatera, posudiš od nekoga 3G mobitele ili kartice i vidiš signal u tom stanu. A šta se tiče stickova svi novi stickovi od sva tri operatera podržavaju Mac OSX i skoro svi su imali oglase sa MacBookovima
23.08.2009 | 14:56
to je opcija koja odlicno sluzi ljudima koji ne trose puno mb na internetu
jedino provjeri da li je modem koji uzimas kompatabilan
prvo na internetu pogledaj za drivere,a zatim i pitaj telefonski podrsku operatera

ja koristim huawei modem i u crnoj gori i u srbiji,i nemam zamjerke
ali cuo sam da sonyericsson modem iz tcoma zna da pravi probleme sa instalacijom
jer je drivere tesko naci,a tcomova podrska nije obucena za rad sa OSXom

• aco
  • Korisnik
  • 7
23.08.2009 | 19:16
A šta se tiče stickova svi novi stickovi od sva tri operatera podržavaju Mac OSX i skoro svi su imali oglase sa MacBookovima [/quote]

Ne vjerovati uvijek reklamama, bez obzira što uz njih stoji neko Apple računalo:unsure: .
Osobno imam jako loša iskustva sa ovim kombinacijama. Jednom radi, jednom ne radi? Isti uredjaji, iste mreže, USB, PCMCI, jako bagovito, pogotovo kombinacije sa CARNETOM i slično.
Bilo kako bilo šanse su 50:50 da sve bude u redu ili ništa ne bude u redu, te budi spreman na probleme i malu brzinu koju ćeš ostvariti na ovaj način.
Puno je pametnije to raditi preko BT i telefona bez obzira što su deklarinano brzine manje, ali je spajanje i cijela procedura puno jednostavnije i nema prčkanja po terminalu i slično, kao kod nekih operatera.
Radije kod novog gazde probaj naći neku otključanu WF mrežu ili nešto slično.
23.08.2009 | 22:31
Ja u svakom slučaju mogu posvjedočiti da Vodafone PCMCIA kartica (proizvođač je Huawei) za surfanje od VIPneta radi na Macu super i bez problema (a radila je i ona prije, od Novotela).

No, ne znam za jeftinost - mi imamo posebne tarife u firmi, u svakom slučaju se radi o pretplati, ali siguran sam da cijene nisu relevantne za opće tržište.
23.08.2009 | 23:47
xexe,zaboravio sam iskomentarisati ovo,jeste,svi stave mac u reklame
Ali ne znači da ga proizvod stvarno i podržava,
to pripisujem ljubavi režisera prema macu

No,zar nema u cro neki prepaid mobile internet,kao kupiš dopunu za Gb
Zaboravio sam se raspitati zadnji put kad sam dolazio
Kreten,pitao samo koji se uređaji mogu uzeti
  • aco
  • Korisnik
  • 7
24.08.2009 | 14:21
smayoo je napisao:
[quote]Ja u svakom slučaju mogu posvjedočiti da Vodafone PCMCIA kartica (proizvođač je Huawei) za surfanje od VIPneta radi na Macu super i bez problema (a radila je i ona prije, od Novotela).

Da samo ta kombinacija je radila bez problema, znači na PCMCI, sve ovo na USB loše, a i problem je jer su novi strojevi sa novim PCMCI, a njega nema za nabaviti.
Istu karticu je imao i T-Com jedno vrijeme, prije 2 godine cca.
24.08.2009 | 15:09
ljudi ja vam imam macbook, nemam gdje ugurat PCMCI
24.08.2009 | 16:12
Imam USB Vipov modem Huawei220, kupljen još dok sam bio na Windowsima (HP).Radi bez problema na iMacu alu te ga povremeno koristim kod prekida ADSL veze. Bok !
24.08.2009 | 19:27
Sorry, john_st, nisam skužio

U svakom slučaju, oni svi mini-stickovi za USB zapravo ne rade kako treba ni na čemu (ni na Windowsima). Ta điđa se oslanja na sam procesor host računala za svu potrebnu obradu prilikom komuniciranja s mobilnom mrežom. I to radi dozlaboga kilavo na čemu god da sam to vidio.

Ako nemaš PCMCIA, probaj onda ovo što je napisao jzelko. U svakom slučaju, VIP ima Mac OS X podršku za sve varijante: http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8748803&idnews=653697. I kad nazoveš službu za korisnike (uz činjenicu da se čeka nesuvislo dugo da ti se netko javi) nemaju službeni stav "mi ne pružamo podršku za Mac". Ali, po mom iskustvu, stvar hoda bez problema i zapravo ti podrška ne treba.
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.08.2009 | 21:09
smayoo je napisao:
I kad nazoveš službu za korisnike (uz činjenicu da se čeka nesuvislo dugo da ti se netko javi) nemaju službeni stav "mi ne pružamo podršku za Mac".

dok sam ja tam delal, onda su imali "neslužbenu podršku.." laganini je bilo prespajanje na mene, ili komujnikacija, nazvat će vas kolega kad uzmogne.. a to je bilo prije 3 godine... i da, kaj god je bilo u ponudi je radilo, na ovaj ili onaj "neslužbeni način"
24.08.2009 | 21:16
Ma ne, sad imaju baš službenu podršku. Jest da ono prvo čeljade koje se javi na telefon nema pojma, ali oni uglavnom nemaju pojma ni za Windoze (njihova razina znanja dostatna je za 60% najčešćih upita, a to je ono "kliknite START, pa Settings, pa control panel..." ). Međutim, dobiješ nekog tko zna.

Ali, velim, zapravo uopće ni ne treba, sve radi, vrlo jednostavno.
25.08.2009 | 17:09
na preporuku Rayno1 sa mackorisnika a i na vašu ovdje epilog je slijedeći:

1. uzeti vodafone usb stick za 179kn
2. uzeti podatkovnu sim karticu za 20kn
3. uzeti mobile carnet od 1GB za 95kn (ili 3GB za 145kn nisam načisto još) i to je obavezno trajanje 3 mjeseca. nakon toga procijenim hoću ili neću dalje.

hvala svima. kad uzmem i aktiviram javim se s iskustvima.
26.08.2009 | 16:22
Jos bolje ti je uzeti T-Mobile Internet Promo za 98 kuna. Ugovor je na 2 godine, ali nema pretplate.
Tako da kao i da nisi na ugovoru, platis samo koliko potrosis.
MB prijenosa podataka u RH je 0,20 kn, a van RH je 60,00 kn.
Radi bez ikakvih problema na Mac OS X.

Pozdrav
26.08.2009 | 17:07
A mobile carnet ide preko toga?
26.08.2009 | 17:48
hm... ne kužim kako je jeftinije.

3 mjeseca na VIPu uz 3GB prometa i ovaj stick i data sim karticu i 10kn radijske frekvencije = 664kn

3 mjeseca na T-Mobileu uz 3GB prometa i ovaj promo od 98kn = 1940kn
26.08.2009 | 21:22
ponekad mi dođe da otkažem t-com adsl, i uzmem vip broadband carnet flat za 195kn = 10240mb kaj nažalost tele2 nema..
trenuto imam vipme carnet i čist je okay za hitni kontakt s netom..
a HDSPA+++ 7,2mbps super fast nesto 3G lovi cak i i i i izvan gradova..

poz!
Ma.
27.08.2009 | 06:47
Ide i mcarnet preko toga.
27.08.2009 | 06:57
Ovo sto kazes 3GB prometa promo i da to kosta 1.940 kn nije istina.
Promet od 3Gb te kosta 600 kuna + stick za 98 kuna.
I kako god okrenes cijena prijenosa podataka u VIP-u, 1 MB, nakon sto potrosis paket (a bilo koji paket od Vipa, recimo Opcija 500, najjeftiniji MB kosta 0,40 kuna), a u T-Mobileu na Promo je cijena prijenosa podataka uvijek 0,20 kn.
27.08.2009 | 07:00
Sorry, osim ako nisi mislio da trosis 3Gb x 3 mjeseca.
27.08.2009 | 10:55
naravno da sam mislio na 3 mjeseca budući da ugovor s Vipom traje minimalno 3 mjeseca
08.09.2009 | 23:48
evo je VIP povećao pakete.

sada u VIP Carnetu je 1GB 49.50kn a 5GB 99.50kn

nije loše
09.09.2009 | 11:16
Ja sam preko ljeta imao priliku koristiti Tele2 USB stick od prijatelja, te je radio bez imalo problema sa MB. Samo gurnes unutra, ovaj instalira sam mali programcic i radi.

Cijenu, nazalost, ne znam jer je to frendu firma dala da moze raditi s mora. Sto je najbolje, on je sa svojim Dellom imao problema sa spajanjem stalno, a MB je radio bez greske, pravi plug&play
15.09.2009 | 12:39
vodafone mobile carnet, ne radi na snow leopardu, radio prvih 3-4 puta, nakon toga prestao primati i slati podatke, veza je uspostavljena i postoji aktivni link, no ništa se ne događa (nakon upgradea je ponovno potrebno upisivati "woodoo" u terminal da bi se aktivirao custom mod za carnet) ima li netko neku informaciju ili sličan problem?
15.09.2009 | 16:16
Probaj ovo:

software.a1.net/vmc/Dashboard/VMC_MAC_3.04.01.00.dmg

I procitaj ovo:

www.jabucnjak.hr/forum/internet/40606-vi...w-leopard.html#40660

Ako zapnes trazi pomoc

Pozdrav

Ndoc
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, IgorD, m@xym, Riba, ZeljkoB, Anonimci (878)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO