Druge email app za OSX 10.6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Druge email app za OSX 10.6

26.09.2009 | 18:48
Bok !
Ovaj naš Mail mi papa živce zbog stalnog ponovnog logiranja. Dakle , ima li koji radi na Snow Leopardu.Thunderbird još ne radi a za druge bogami (osim MS OE) ne znam.Ubi me ovo stalno upisivanje lozinke , dakako za T-com, a nemrem ga nogirati (barem ne još).
Jel je tko našao nešto za zamjenu? Please !
27.09.2009 | 02:02
Zašto ne probaš riješit problem s Mailom?

Otvori program Keychain Access koji se nalazi u Applications>Utilities folderu.
Zatvori Mail program ako ti je slučajno otvoren.
U lijevoj kolumni označi Passwords u Category.
U desnom prozoru nađi svoj Mail account i baci ga.
Zatvori Keychain Access.
Otvori Mail program i kada te pita za password klikni Always Allow.
27.09.2009 | 04:08
ukrao si mi slova s tipkvnice..... upravo to...odi u keychain i pop.t-com.hr (Always allow)
27.09.2009 | 08:19
Hvala dečki , to sam napravio, međutim ne nalazim opciju "Always Allow" kad pita za lozinku.Morao sam ju ponovno upisati.
27.09.2009 | 10:54
Kako kliknuti na Always Allow?

U Keychain Access u desnom prozoru označi Mail account.
Desni klik i odaberi Get Info ili File>Get Info.
U prozoru Attributes klikni na kućicu Show password.
U novom prozoru upiši password i klikni na Always Allow.
27.09.2009 | 12:31
Joško, najljepša hvala!
Ja sam obični, vulgaris home user, te mi ovakova pomoć puno znači, jer nisam doma u informatici. Uglavnom je to obavljeno i sad me više to nebi smjelo zezat. Međutim puno ih se tužilo zbog toga, pa nije loše da i ostali riješe tu zezanciju. Do revanša !
27.09.2009 | 22:17
ja pak nemam tu opciju "mail account" vec nadjem tamo di je pop server (pop.t-com.hr) i dolje pod get info imam opciju "Always allow"
28.09.2009 | 00:00
Da i meni je bio pop.t-com, pa ću sad vidjeti hoće li još zezati.Skeptičan sam, jer me već tražio lozinku, ali dat ću mu vremena za provjeru. thanks !
Našao sam za sada dva, koji bi mogli biti OK i plaćaju se (nije problem ako su ok) samo mi izgledaju profesionalniji/kompliciraniji nego meni treba, a imaju demo verziju za isprobati. -Mailsmith te drugi MailForge.
28.09.2009 | 17:29
jzelko - obavezno probaj PostBox, to je ispolirani Thunderbird, radi savrseno, nakon mjesec dana testiranja napustio sam Mail.app zauvijek i kupio ga kada je izasla verzija 1.0. Imas i na Jabucnjaku review koji sam objavio pred neko vrijeme, ne znam kako ti je to promaklo.
28.09.2009 | 17:54
Inače, ovo što je Joško napisao ne pomaže. Problem se i dalje javlja...

Ali ne treba upisivati password. Dovoljno je kliknuti Cancel i onda ručno refreshati mailbox (već je netko to tu napisao).
28.09.2009 | 18:55
Riba kako radi postbox sa mobile me?
28.09.2009 | 20:20
Pojma nemam, ne koristim MobileMe, ali kako MobileMe mail radi preko IMAP protokola onda radi dobro. Ili te zanimaju jos neke mogucnosti osim maila?
28.09.2009 | 20:38
@ Riba; Postbox mi je malo kompliciran, ne zamjeri mi na neznanju, ovako na brzinu. Probao sam ga, ali mi nisu išla sva podešavanja, inače je simpa, pa se možda malo kasnije pozabavim njime, kad apsorbiram što mu treba sve za podešavanje.
@ Smayoo, imaš pravo, ne pomaže, pa me još više živcira.Password,Cancel ili refresh mi dođe na isti k...c.Svaki dan imam do desetak mailova, a i to je dosta da počnem štrikati.
Ok , još se čujemo ! Pozdrav !

Da, još, Maismith i MailForge su mi više za vrtić nego ozbiljan mail.Naj osnovnije i plitko !
28.09.2009 | 21:35
Stavio Postbox, radi mi Gmail account, šalje i prima, dok T-com i Vip ne šalju mail. Pojavljuje se ovo i nemrem riješiti, bit će ne kužim postavke!
Screen_shot_2009_09_28_at_20.png
28.09.2009 | 21:48
Pa eto, napravi točno to što ti piše - isključi autentifikaciju korisničkim imenom i passwordom za SMTP server mail.t-com.hr jer on ne podržava autentifikaciju.
28.09.2009 | 22:51
@ Smayoo, ubi me , ali nemogu iskopati gdje. Riba to ima u malom prstu, možda me prosvjetli !
28.09.2009 | 23:30
smayoo je napisao:
Inače, ovo što je Joško napisao ne pomaže. Problem se i dalje javlja...

Ali ne treba upisivati password. Dovoljno je kliknuti Cancel i onda ručno refreshati mailbox (već je netko to tu napisao).

neznam kako meni vec evo....pa vec tjedan dana bez problema, a stalno je upaljen!!
29.09.2009 | 00:20
jzelko je napisao:
@ Smayoo, ubi me , ali nemogu iskopati gdje. Riba to ima u malom prstu, možda me prosvjetli !

Preferencesi mu niju najjasniji na svijetu ali srecom nakon sto ih podesis vise ih uglavnom ne treba dirati.
Dakle SMTP servere podesis tako da odes u Tools->Account Settings, i u lijevom stupcu klikni na "Outgoing Server (SMTP)". Tu onda podesis sve SMTP servere koje zelis ukljucujuci trebaju li autentikaciju i kakvu. Ako imas jedan koji ti radi uvijek mozes koristiti samo jednog, ali mozes i podesiti za svaki email account svojeg. Nakon toga kliknes na svaki definirani account (na njegov naziv) i vidjet ces zadnju opciju "Outgoing Server (SMTP)" i drop down meni kojim mozes svakom accountu dodijeliti jedan od konfiguriranih SMTP servera.

Eto!
29.09.2009 | 20:51
@ Riba
bit će da sam uspio, ali me bunilo što su drugi portovi na Mailu nego u Post boxu. S prekidima sam se zezao do malo prije ( usput promijenio prednje amortizere na R19).Slao sam si mailove u križ, jer imam t-com, vip i gmail i za sada šljaka, te ako ostane onda Mail ide u pričuvu !
Hvala na uputama , bez njih bi još bauljao po bespućima neta.
30.09.2009 | 15:33
Hm !
Ipak ne šljaka sve u Postboxu. U Mailu su mi portovi za T-com 995 SSL, za Vip 110 a za Gmail 993 SSL i sve funkcionira, dok su mi u Posboxu 465 , te iz Vipa nemogu primati poruke a mogu slati, iz gmaila mogu primati ali ne i slati, T-com mogu slati i primati.U te servere i portove još nisam proniknuo, a danas mi još mail nije tražio login. Ima li negdje kako podesiti portove i ostale parametre za Posbox, jer ovo kao na mailu baš ne funkcionira ? Valjda ću magistrirat, ako me ne pregazi !
30.09.2009 | 16:25
Pa mozes podesiti te portove i u PostBoxu po zelji, kako bi bili identicni onima koji su konfigurirani u Mailu. Nemam sada PostBox ispred sebe, ali to je tamo medju konfiguracijom servera.
30.09.2009 | 18:34
podesio, javlja ovo kad šaljem od Vipa naT-com :
Vip__odl.png

pa kako god podešavao ne pogodim !
Prilozi:
30.09.2009 | 18:36
Još
Vip____od.png
30.09.2009 | 20:01
Mozes li napisati o kojim je sve SMTP serverima rijec i kako su ti podeseni? ...Jer nije to stvar pogadjanja.
30.09.2009 | 20:38
Serveri :
Screen_shot_2009_09_30_at_19.png
30.09.2009 | 20:48
Podešenja:

Gmail.png
reci ak još kaj trebaš !
30.09.2009 | 20:51
Još :
T_com.png
30.09.2009 | 20:52
Zadnja :
Vip.png

user name sam ispustio, inače mi je upisano , sigurnost,hehe.
30.09.2009 | 23:23
Tek sam sad skuzio...trebaju mi postavke SMTP servera a ne dolazih servera - oni ocigledno rade u redu.
30.09.2009 | 23:55
Probao i sa Maila slati, ali mi sada sve zaštekalo.Nemogu slati ni primati mailove, primjer :
Screen_shot_2009_09_30_at_23.png
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (608)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO