05.02.2011 | 13:43
Evo da pokrenem nešto što je zamrlo prije 6 mjeseci.
Naime, zbog problema s Mailom (dosta mi je bio spor, teško čitao emailove...) odlučih se za neku drugu alternativu.
Već prije se ovdje raspravljalo o PostBoxu i o plusevima i minusevima Maila i ostalih email aplikacija.
Neki dan sam skinuo Postbox 2.1.3 i sad ga testiram i probavam idućih 30 dana (trial). Nakon prvog pokušaja, onog od prije par mjeseci, kada sam imao problema s privikavanjem na PB, sada sam se, gle čuda, vrlo brzo adaptirao. Ima još tu svojih mušica, no radi kao zmaj (za sada).
Ono što sam napravio je bilo kompletan Import svih emailova i postavki iz Maila. Malo sam podesio (i još uvijek podešavam) fontove i prikaze i to je to. PB 2.1.3 radi besprijekorno. Brzo i onako kako ja očekujem od neke aplikacije na 2.53 GHz Intel Core i5 procesoru sa 8GB RAMa
Ono što mene smeta, a što je bilo bolje rješeno kod Maila je spelling checker. Naime mail radi sa rječnicima direktno iz sistema (onako kako mu je podešen Language), dok kod PB to nisam uspio riješiti. Zapravo, ima i PB ugrađeni spelling, no radi na jedan, po meni, malo glupavi način. Kada se selektira nešto da PB provjeri, on provjerava SVAKU ali SVAKU riječ i nudi za nju alternativu. Malo je blesavo da svaki puta, kad napišem email, provjeravam još jednom sve od početka da vidim da li je nešto dobro ili krivo napisano. Kod maila je to bilo puno elegantnije. On je provjeravao samo krivo napisane riječi i za njih nudio alternativu i sugestiju.
Ako netko zna (a Riba zna
), može li se to nekako riješiti. Da li je netko tko korisiti PB uspio to na neki način regulirati?
Inače, svakako za preporuku tko god razmišlja o prelasku... (za sada).