Druge email app za OSX 10.6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Druge email app za OSX 10.6

01.10.2009 | 00:01
Ostatak, jer to ne kužim :
ne prima , prevelika je.Početak :
Screen_shot_2009_09_30_at_23-143a3964c0bc0ba966a2538c7d6bc965.png
01.10.2009 | 00:05
Drugi dio :
Screen_shot_2009_09_30_at_23-245f28bb1abc96d3b4ac15d935726d2e.png

01.10.2009 | 00:10
Oh to je jednostavno, premasio si dozvoljenu kolicinu podataka koje mozes imati u svojem mailboxu. Moras obrisati mailove koji ti ne trebaju i napraviti mjesta.
01.10.2009 | 00:37
A ovo ?
Screen_shot_2009_09_30_at_23-505c892a818088f75e9648143fc31f93.png
01.10.2009 | 00:40
Vjerojatno pogresno podesen SMTP server za T-Com...jos cekam njihove postavke!
01.10.2009 | 01:06
Jbg toliko sam čačkao po Posboxu da sam si totalno sje.. mail. Onaj sa Gmaila mi je pokazao da ti je otišao i valjda si ga primio, dok od t-coma i Vipa ne trza.
01.10.2009 | 02:39
jzelko, toliko si si sad zakomplicirao zivot da je to cudo jedno, ako je sve onog odlaska u offline mode, mogao si primjeniti onaj fix i sve bi bilo fakat OK!!!!!!!! evo meni radi sad vec xx dana od kad sam napisao i neide u offline. Ako si vec oces rjesiiti muku, stavi si odlazi SMTP server od providera na kojem imas internet i uvijek ce ti otici, sto se tice POP servera. Ako koristis gmailov IMAP, onda stavi za odlazni smtp.gmail.com i autetnifikacija (username/password) i SSL. a imas i "idiot proof" upute kad udjes preko webmail u gmail account -Settings, POP/IMAP i na dnu dolje "Configuration Instructions" i odaberes Željeni mail klijent
02.10.2009 | 16:47
Ma, za nevjerovati, kaj znači biti baksuz, prvo mi se t-com prepunio i pokrenuo lančanu reakciju.Gmail je isto bio pun plus sam mu stavio imap, onda je sve poludjelo.Kako mi engleski nije svijetla strana, nisam shvatio poruke upozorenja te je sve zaštekalo.
Očistio sam arhivu ( ispraznio ) te sad sve funkcionira, a gmail radi na pop-u ne na imapu.
Ako me Mail više neće zezati za lozinku na T-com onda je to možda do toga, pa to radi kao upozorenje da nešto ne štima.Ako će nastaviti tražiti lozinku, stvarno ću prijeći na postbox ili čekati Firebirda za Snježnog. Uglavnom hvala svima na pomoći i strpljenju a posebno Ribi koji je i natuknuo da je pošta puna. Domo arigato ! Sayonara !
26.11.2009 | 23:26
Još sam bez t-coma za mail izlaz.
Malo sam pustio da se razradi, ali isto i dalje. Koristim gmail , ali me svejedno zanima zašto nema izlaz.

Picture_1-16344ef581d8e910efd2856307bb7cab.png

Ovo je od konekcion doktora, ali nekužim šta mu to sve znači.
Možda bude nekom malo jasnije.
27.11.2009 | 01:34
ni meni ne radi izlaz od t-com maila. primam normalno, a vec neko vrijeme nezeli slati. recimo 2mj ....

EDIT: mozda to uopce nema veze sa ovom temom vido sam samo zadnji post
27.11.2009 | 08:38
Defou je napisao:
ni meni ne radi izlaz od t-com maila. primam normalno, a vec neko vrijeme nezeli slati. recimo 2mj ....

EDIT: mozda to uopce nema veze sa ovom temom vido sam samo zadnji post

Kada se već o tom problemu priča moram reći da je na Miniju mog oca isti problem. Iako je sve uredno podešeno mail prima, no ne može ga slati (t-com). Na potpuno jednakim postavkama prije Minija bilo je jedno linux računalo gdje je sve uredno radilo. Kako tati mail i nije bitna stvar u životu problem nisam rješavao. Taj jedan mail u 6 mjeseci pošaljem ja sa svog računala.

No, problem postoji.
27.11.2009 | 08:56
Čisto da se ne stekne dojam da je to problem sa 100% ponovljivosti, ja isto koristim T-com mail i kod mene sve radi najnormalnije.
27.11.2009 | 09:37
Izgleda da problem postoji, samo nije svugdje jednako izražen. Instalirao sam i Thunderbird u Windowsima i ni tamo ne radi.Nisam još pitao u okolici Windowsaše imaju li oni tih problema, ili je to vezano za Mac.
BTW i meni je počelo unazad cca 2 mjeseca pa da nisu u T-comu možda nešto mijenjali.Vjerovatno je problem širi, samo dosta ih nema T-com za mail, nego Gmail, Yahoo ili drugo pa se niti ne javljaju.
Bok !
28.11.2009 | 01:41
bok.
imam problem s Mailom, jučer mi se počeo događati:
1) kada ga podignem iskoči mi prozorčić koji traži da upišem passworde za svaki account; kada ih upišem sve šljaka, skine mejlove, ali kad odem na "quit Mail" i ponovo ga upalim opet traži upisivanje passworda.
2) ako prilikom upisa passworda označim opciju "remember this password in my keychain" onda mi uopće ne želi prihvatiti password, kao da je pogrešan.
3) kad odem u keychain i otvorim "get info" te kliknem na "show password" kaže mi da je "accsess restricted" i ne dozvoljava da upišem password kako bi ga zapamtio.
dosad mi je Mail najnormalnije radio i sad odjednom ovo. kako to riješiti?
28.11.2009 | 10:35
I meni je tako počelo, a ovako kako je sad, završilo.
Provjeri si poštanski sandučić u T-comu, jer ti je možda pun i zbog toga ti iskaće prozor za lozinku.
Trebaš ga isprazniti ili obrisati barem dio da ponovno prošljaka. Znači odi na user stranice i prvo to provjeri. Interesira i mene kako je prošlo, jer sam im poslao mail da nemam izlaz sa mailom, pa javi kako je prošlo. Bok !
28.11.2009 | 14:11
Za nevjerovati !
Mial sam riješio otpojivši Time Capsulu. Spojio sam direktno na router i sve normalno radi. Htio sam zamijeniti HD i staviti većeg kapaciteta. Eto toliko o tom problemu, da i drugi mogu znati !
HD nisam promijenio jer nije isti tip, pa mi još ostaje zamjena i ostale zezancije. Bok !
28.11.2009 | 15:09
ma ja nemam veze s T-skamom. imam Gmail, a on ima ogroman mailbox koji mi nije ni približno pun - koristim možda 10%.
da je problem u nakrcanom mailboxu ne bi mi primao i slao mejlove. mene muči to automatsko logiranje.
nemam ni Time Capsule, komp mi je direktno spojen žicom na modem.
05.08.2010 | 12:40
Postbox ima akciju 50% off do ove nedjelje (08.08) pa svi koji su ga namjeravali kupiti sada im je prava prilika
05.08.2010 | 18:30
I još jedna preporuka, na MacBooku Pro i jenogm G4 Miniju od početka radi bez ikakvih problema.
05.08.2010 | 18:45
Ja sam se vec pokusao natjerati na prelazak ali uvijek se iz nekog glupog razloga vratim na mail.app
U zadnje vrijeme su mi se mailovi malo zakomplicirali tako da mi defaultni mail vise nikako ne odgovara, mucim se sa organizacijom i ubija me sto mu threaded view radi nikako (kojem idiotu padne na pamet da je jedini kriterij za to subject???) tako da mislim da cu platiti licencu sad na akciji i prebacit se komplet na Postbox.
Moram samo provjeriti jos s njima ali koliko kuzim licenca mi vrijedi za sva racunala koja ja koristim? Znaci mogu ga slobodno instalirati i kuci i u firmi, inace mi bas i nema smisla.
05.08.2010 | 19:22
Meni je MailTags plugin za Mail.app bio za organizaciju mailova puno bolji od bilo kojeg drugog klijenta koji sam probao.
05.08.2010 | 22:42
Da, ja se dvoumim cijelo vrijeme izmedju MailTagsa i Postboxa i cekam da MailTags konacno izda pravu novu verziju a ne ove bete za SL ali ocigledno su jako spori.
06.08.2010 | 02:04
MoschuS je napisao:
Moram samo provjeriti jos s njima ali koliko kuzim licenca mi vrijedi za sva racunala koja ja koristim? Znaci mogu ga slobodno instalirati i kuci i u firmi, inace mi bas i nema smisla.

Vrijedi za više računala...mislim da su nekad dopuštali do 3 ali je u međuvremenu bilo kakav limit maknut.
06.08.2010 | 02:09
MoschuS je napisao:
Da, ja se dvoumim cijelo vrijeme izmedju MailTagsa i Postboxa i cekam da MailTags konacno izda pravu novu verziju a ne ove bete za SL ali ocigledno su jako spori.

Uredno koristim te bete otkad sam prešao na Snow i rade mi super. 100% stabilno.
06.08.2010 | 12:05
Mail je OK klijent za citanje e-maila. Meni radilo i s T-Comom, Gmailom i me.com-om. Posto m nije vazno na koju adresu mi se salje mali, fino sam sve preusmjerio na me.com. To mi je olaksalo citanje jednog sanducica. Vise ih imam zbog spama i ostale gamadi kad seregistriram na stranicama koje mi nisu za oglavu. E-mail koristim privatno. Sluzbeni je druga prica.
  • BB
  • Korisnik
  • 3
07.08.2010 | 05:12
Možda neki update ima veze s problemom maila? Meni je 10.6.3 zblesao MacBook...vratila na 10.6.2 i već dugo sve štima.
07.08.2010 | 12:14
Mislim da cu ja i dalje costati vjeran Mailu i cekati novi MailTags
Ovaj Postbox nikako da mi sjedne iako vidim da je dobar ali jednostavno sam pogubljen u njemu i neke stvari koje mi se cine kao super feature zapravo i nisu tako super a druge su bespotrebno zakomplicirane. Recimo folderi koji de ne syncaju automatski izmedju strojeva, "to-do" koji to zapravo i nije nego je samo tagirani mail u Inboxu itd. Uglavnom nelose ali nije to to.
07.08.2010 | 12:44
Probao ga i ja kad me onomad Mail zezao, i moram priznati ni meni nije sjeo.
05.02.2011 | 13:43
Evo da pokrenem nešto što je zamrlo prije 6 mjeseci.
Naime, zbog problema s Mailom (dosta mi je bio spor, teško čitao emailove...) odlučih se za neku drugu alternativu.
Već prije se ovdje raspravljalo o PostBoxu i o plusevima i minusevima Maila i ostalih email aplikacija.
Neki dan sam skinuo Postbox 2.1.3 i sad ga testiram i probavam idućih 30 dana (trial). Nakon prvog pokušaja, onog od prije par mjeseci, kada sam imao problema s privikavanjem na PB, sada sam se, gle čuda, vrlo brzo adaptirao. Ima još tu svojih mušica, no radi kao zmaj (za sada).
Ono što sam napravio je bilo kompletan Import svih emailova i postavki iz Maila. Malo sam podesio (i još uvijek podešavam) fontove i prikaze i to je to. PB 2.1.3 radi besprijekorno. Brzo i onako kako ja očekujem od neke aplikacije na 2.53 GHz Intel Core i5 procesoru sa 8GB RAMa
Ono što mene smeta, a što je bilo bolje rješeno kod Maila je spelling checker. Naime mail radi sa rječnicima direktno iz sistema (onako kako mu je podešen Language), dok kod PB to nisam uspio riješiti. Zapravo, ima i PB ugrađeni spelling, no radi na jedan, po meni, malo glupavi način. Kada se selektira nešto da PB provjeri, on provjerava SVAKU ali SVAKU riječ i nudi za nju alternativu. Malo je blesavo da svaki puta, kad napišem email, provjeravam još jednom sve od početka da vidim da li je nešto dobro ili krivo napisano. Kod maila je to bilo puno elegantnije. On je provjeravao samo krivo napisane riječi i za njih nudio alternativu i sugestiju.
Ako netko zna (a Riba zna ), može li se to nekako riješiti. Da li je netko tko korisiti PB uspio to na neki način regulirati?

Inače, svakako za preporuku tko god razmišlja o prelasku... (za sada).
05.02.2011 | 21:45
Čestitam! Skrećem pažnju da postoji i PostBox Express koji je besplatan i koji će možda zadovoljiti sve potrebe iako je plaćena verzija meni vrijedna svakog centa.
Što se tiče spelling checkera, čini mi se da sam u release notesima za jedan odnedavnih updatea našao da se spominje potpuna podrška za sistemski spelling cheker. Ah, evo ga:
postbox.zendesk.com/entries/421647-mac-o...utomatic-by-language

U stvari prilično sam siguran da moj PostBox radi spell checking on the fly kao što je i uobičejano. Javit ću kasnije kada provjerim.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (622)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO