06.02.2011 | 15:09
Sank je napisao:
Riba je napisao:
Jesi probao kliknuti na taj spinner, mislim da bi onda otvorio popup prozor sa informacijom što radi. Dakle sad je ok?
Jesam, ali se ništa nije dogodilo, a i dalje radi usporeno. Nije mi vrag dao mira pa sam pokrenuo Activity Monitor i pronašao slijedeće.
Kad niš ne klikam na PostBoxu onda mu je aktivnost ravna 0. Međutim čim kliknem na neku od mapa sa poštom onda mu aktivnost skoči na između 90 i 100% i tako par sekundi pa onda počne opadati. Ako nije bio u fokusu, kad ga dovedem ispred ostalih aplikacija opet mu aktivnost skoči na preko 70%, a ponekad i kad samo kliknem na traku sa izbornicima. U svakom slučaju indeksiranje nije uzrok sporosti.
Skoro svaki klik na PostBoxu izazove znoj na procesoru?! Druge aplikacije rade normalno. Thunderbirdu za istu stvar zauzeće procesora nikada ne prelazi 20%, a najčešće mu je ispod 10%
Thunderbird zauzima nešto više radne memorije, ali možda samo zato jer sada imam u njemu otvoren browser u kojem ovo pišem, a inače za oboje i PostBox i Thunderbird mi pod Kind piše samo Intel bez onog (64 bit)
Sad sam na MAC OS X 10.6.6 ako možda to ima kakve veze s ovim mojim problemom.
P.S. Baš sam malo provjerio extenzije za PostBox i shvatio da koristi iste kao i Thunderbird?
Sve mi se više čini da su ova trojica otišla iz Mozille da pokušaju zaradit na ponešto izmjenjenom Thunderbirdu
Sank,
ne znam kaj da ti velim. Imam otvoren PB, Safari, DevonThink, Things... napravio sam download u PBu, otvorio email, poslao replay... I za cijelo to vrijeme, CPU nije prešao 21%, a maximalno je uzeo 135MB Real Mem. Do duše, radim na MBP i5 Core duo s 8GB RAMa...
Moram priznati da sam za sada, super zadovoljan sa PB
BTW, jesi li skinuo Vacuum Add on i probao vakumirati Index i sve ostalo?