Druge email app za OSX 10.6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Druge email app za OSX 10.6

06.02.2011 | 18:13
Riba je napisao:
drlovric je napisao:
Zanima me zasto niste zadovoljni sa Mail.app koji dolazi sa Macom? Meni je to super alat...

Napisao sam bio već jednom - zato je mi Mail.app nije radio dobro uglavnom sa IMAP-om. Stalno je nešto syncao, dosyncavao, presyncavao... u onom Sctivity prozoru non sto je nešto vrtio i sto puta bi se dogodilo da moram ručno zaustavljati što god on radio, pa je imao problema sa Quitanjem i slično. PostBox je sa identičnim mailovima radio glatko i brzo, pa sam otkrio još par super mogućnosti koje ima a mail nema, i to je to...

Scarface - tebi nije nitko odgovorio jer si oteo tuđu temu koji nema veze s tvojim pitanjem.

Eto Riba, to se i meni počelo događati i zbog toga sam pogubio i ovo malo kose na glavi kaj sam imao.
Ista stvar...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.02.2011 | 20:55
Tomek je napisao:
BTW, jesi li skinuo Vacuum Add on i probao vakumirati Index i sve ostalo?

Tomek svaka čast!!! Imaš thumbs up! Poslušao sam te i skinuo taj vacuum i onda vakumirao i indeksirao poštu i sad radi ko vurica.

Čini se da uvoz pošte iz Thunderbirda napravi čistim kopiranjem jer inače dosta kratko traje, pa mu očito indeksi ne odgovaraju. Ipak to zamjeram malo dečkima jer su morali napraviti da se pošta nakon uvoza na ovaj način očisti i nanovo indeksira, a ne da mi se nakon uvoza vuče ko nonić

Daklem, i što sad? Koliko vidim ti i Riba smatrate da je bolje platit, a činjenica jest i da su tri glavna programera sad na PostBox strani. Dat ću si još malo vremena za probavati i onda će pasti odluka. U svakom slučaju sad kad normalno radi opet se vaga okrenula prema PostBoxu. Idem instalirat još par dodataka. Hvala još jednom na dobrim savjetima.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
06.02.2011 | 21:04
drlovric je napisao:
Zanima me zasto niste zadovoljni sa Mail.app koji dolazi sa Macom? Meni je to super alat...Znam da je OT, ali sto vam kod Mail-a ne valja, pa trazite alternative?

Ja sam na početku imao problema sa postavkama za yahoo i gmail na Mail app. Nakon što sam skužio di sam griješio, onda nikako nisam uspjevao importirati svu moju poštu iz Thunderbirda u Mail. Kako god i što god radio uvijek mi je preskakao iste poruke i tako radio import od nekih 70% od sveukupne pošte.

Iskreno ja bih bio najsretniji da mi Mail radi, ali što kad neće.
06.02.2011 | 22:40
Sank je napisao:
Daklem, i što sad? Koliko vidim ti i Riba smatrate da je bolje platit, a činjenica jest i da su tri glavna programera sad na PostBox strani. Dat ću si još malo vremena za probavati i onda će pasti odluka. U svakom slučaju sad kad normalno radi opet se vaga okrenula prema PostBoxu. Idem instalirat još par dodataka. Hvala još jednom na dobrim savjetima.

Mislim da je sada stvar dosta jasna s čisto praktične strane. Razvoj Thunderbirda se dosta vuče, a ekipa koja je očigledno bila "driving force" je sada u PostBoxu koji napreduje sasvim lijepo, i što je možda još važnije, dosta se ulaže na integraciju i pristojan rad sa OS X-om. Ja sam platio licencu i lifetime upgrades i sada sam na miru. Mislim da je to najmanje što mogu učiniti zato što su mi pružili miran rad, ako savjetujem nekome da proba to im je samo extra.
Sviđa mi se što sa istom licencom mogu vrtiti još jedan PostBox na PC-u recimo (kao što i radim).
06.02.2011 | 22:42
drlovric je napisao:
Zanima me zasto niste zadovoljni sa Mail.app koji dolazi sa Macom? Meni je to super alat...

Doduse nisam neki super-heavy email user, ali koristim komunikaciju mailovima svakodnevno sa nekoliko mail accounta, i nikada problema niti usporenja sa tom aplikacijom.

Znam da je OT, ali sto vam kod Mail-a ne valja, pa trazite alternative?

Trošim Thunderbird 5 godina, i imam par mailboxova koji mi (nažalost) još uvijek trebaju a veličine su po par stotina megabajta. Šta god mi daju u ruke ili sam uzmem u ruke, bilo to Linux, Windowsi ili Mac, znam da ima Thunderbird i samo kopiram konfiguraciju i mailboxove i to radi out-of-the-box.

Doduše, takav sam i sa ostalim aplikacijama: browserom (Firefox), Office alatom (OpenOffice), video playerom (VLC)...
06.02.2011 | 23:01
smayoo je napisao:
Ok, nema veze. Je li Dijete odgovorio na tvoje pitanje?

pametno dijete ,odgovorio je i uspio sam sve boje namjestiti.
07.02.2011 | 11:20
Sank je napisao:
Tomek je napisao:
BTW, jesi li skinuo Vacuum Add on i probao vakumirati Index i sve ostalo?

Tomek svaka čast!!! Imaš thumbs up! Poslušao sam te i skinuo taj vacuum i onda vakumirao i indeksirao poštu i sad radi ko vurica.

Čini se da uvoz pošte iz Thunderbirda napravi čistim kopiranjem jer inače dosta kratko traje, pa mu očito indeksi ne odgovaraju. Ipak to zamjeram malo dečkima jer su morali napraviti da se pošta nakon uvoza na ovaj način očisti i nanovo indeksira, a ne da mi se nakon uvoza vuče ko nonić

Sank, drago mi je da i ja nekome mogu pomoći, a ne samo da nekaj žicam po Jabučnjaku.
Gle, što se tiče plaćanja, i ja bih volio da je sve đabe, no znaš kako se kaže: "nema đabe ni u stare babe..."
Ono što se može i što nije esencijalno za posao, to je OK, no ako nešto služi za svakodnevnu uporabu i to još 0-24, onda mislim da se dugoročno isplati... A i sa druge strane, i programerova djeca moraju nešto jesti... Pa barem za kruh i mlijeko da skupi.

Ja sam u zadnje vrijeme podosta toga kupio i licencirao i držim se toga... Pa čak i za jednokratnu uporabu...
08.02.2011 | 19:43
Evo samo da pripomenem, možda nekome i pomognem.
Naime, kada se u iCalu doda neki event i za alarm uzme da šalje email, meni je konstantno iCal otvarao Mail.app i žderao me do bola, a prešao sam na Postbox 2.

Evo rješenja koje je meni pomoglo, za sad.
support.postbox-inc.com/entries/130015-i...p-instead-of-postbox
11.02.2011 | 00:42
Naletih danas na još jednog kandidata - malen, brz, koliko vidim IMAP only.. Javite dojmove

Sparrow
11.02.2011 | 02:05
Beskorisno, podržava jedino Gmail za sada. A i previše je rudimentaran.
11.02.2011 | 12:00
dlovric je napisao
Znam da je OT, ali sto vam kod Mail-a ne valja, pa trazite alternative?

Evo ja se moram sloziti. Meni je jednostavno odlican mail program. Nisam nikakvih problema sa njime imao nikad. Za moje potrebe ima sve sto trebam.
E sad ja nisam prije njega koristio desktop mail client tako da nisam morao portati inboxe sa drugih klijenata sebi, no radio sam to sa outlooka frendici pred nekig godinu i pol i nije bilo bas najintuitivnije, no radilo je.
Ja sam ga povezivao sa t-com mailom, sa b-net mailom, i sa gmailom. Sve je radilo najdirektnije moguce.
Ja osobno ga koristim sa tri maila, dva gmail-a, i jednim fastmail racunom. I nemam nikakve probleme ni sa cime.
Ovo mi je jedna od najboljih aplikacija na osx-u.

Ali naravno da tako nemora biti svakome.
Samo sam htio da se ne stekne dojam da isti app nikom ne odgovara.
bok
11.02.2011 | 13:39
Evo samo da kažem svoje dojmove...
Jučer sam kupio licencu za PB i stvarno sam zadovoljan. Mislim da je Mail otišao u ropotarnicu povijesti. Postbox 2 radi kao zmaj. Brz, pregledan.... Integracija s Gmail kalendarom radi dobro (čekam da izbace sa iCalom i onda je to to...), radi drag and drop... Uglavnom radi sve... samo što kavu ne kuha

Toplo preporučujem svima koji razmišljaju o prelasku na drugi mail client...
11.02.2011 | 14:54
Dobrodošao među zadovoljne PostBox korisnike.
11.02.2011 | 15:44
Riba kaže:
Dobrodošao među zadovoljne PostBox korisnike.

Hvala Riba, još bolje vas našao.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, m@xym, Riba, VanjusOS, yawn pong, Anonimci (809)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO