05.10.2009 | 01:52
Finn je napisao:
ok, idemo redom.
1. pod internet sharingom sam odredio "share your connection from: ethernet / to computers using: airport"
nakon toga u menu baru airport ikona pokazuje da sam spojen na network "moje ime's iMac"; samo mi je taj network nezaštićen, ne znam kako mu dodijeliti password
imaš dolje desno gumb "Airport Options" - tamo odrediš tip enkripcije i ključ.
(1a) prije toga sam bio napravio pogrešno jedan network kao "share your connection from: airport / to computers using: ethernet" i dodijelio mu određeno ime + password
na PC-ju sam napravio computer-to-computer network i spojio ga na taj prvi network preko passworda
PC mi idalje detektira taj stari network kad izlistava wireless networke, ali na Macu više ne mogu pristupiti tom starom networku; Mac mi uopće ne izlistava taj network, ni kad odem u airportu na "join other network" te upišem točno ime networka i password... (??!!)
PC je zapamtio serijski broj tvog Mac airporta i sad je preglup da skuži da taj isti "access point" za njega nije više ono od prije nego nešto drugo. Moraš na windowsima ući u advanced settings i tamo pronaći i obrisati tu staru mrežu.
Osim toga, greška je u tome što ne kreiraš pc-to-pc vezu. Kad na Macu napraviš internet sharing, onda se on prema drugim kompjuterima ne ponaša kao kompjuter, nego kao access point (router).
2. PC mi izlista dostupne wireless networke, među kojima i ova dva moja (stari i novi); kad se spojim na svoj network i otvorim firefox ne može se spojit na internet
na PC-ju ima dosta tih opcija, a ne znam treba li tamo još nešto porihtati...
Nikad. Ali još niti jedan jedini put mi nije uspjelo na PCju bilo kakvu wlan vezu zakurblati od prve. Uvijek treba nešto još pročačkati. Otprilike kao stara Lada 1301. :o)
3. otišao sam u command prompt i izlistao ipconfig, ali nisam uspio skužit kako da taj output kopiram jer opcija copy nije dostupna
Crni prozor od command prompta nema menu, ali klikni jednom (ne dvoklik!) na system button (gornji lijevi kut prozora) pa će ti se otvoriti system menu, tamo ćeš naći podmenu Edit, a u njemu Mark. Onda mišem zagrabi što želiš kopirati i onda opet na system meniju pod Edit imaš Copy.
4. ono što mi je još problematičnije i nerazumljivije je nemogućnost spajanja iMaca i iPoda
na iPodu također izlista moju mrežu i kad se spojim na nju i otvorim safari ne može se spojit na net (??!!)
To upućuje na to da nešto još dodatno treba poštimati na Macu. Vjerojatno uključiti DHCP server.
Ali ako pokušavaš sve riješiti odjednom, vrlo je vjerojatno da nećeš uspjeti riješiti ništa. Ne živčani, nego radi stvari korak po korak. Najprije PC, a onda ćemo vidjeti dalje...
eto, šta sad?
Ništa. Sad na spavanje. Sutra je novi dan...