Božićne čestitke Mail
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Božićne čestitke Mail

20.12.2009 | 20:02
Pitanje kako da pošaljem na više adresa aplikacija mail ili netka druga.
Točnije ako je moguće kreirati nekakvu listu mailova.
Zatim odabrati poruku koju želiš poslati i normalno da krene slati automatikom.

Želim izbjeći da u zaglavlju primaoca se nalazi 55 mailova drugih osoba.
Dali je moguće to napraviti sa mailom ili nekim drugim programom?
20.12.2009 | 20:36
U Address Booku kreiraš grupu (npr božić), i u nju staviš sve kontakte kojima želiš poslati mail. Otvoriš mail i pod opciju kome šalješ upišeš božić i on će poslati na sve adrese iz te grupe. Ipak pod opcijom kome šalješ će se automatski, čim se prebaciš u novo polje, npr. CC: ili Subject:, pojaviti e-mail adrese svih osoba iz kreirane grupe. Tako da kad malo bolje pogledam tvoje pitanje to i ne riješava tvoj problem.
Sorry.
20.12.2009 | 22:28
Ne znam za odgovor za tvoje pitanje ali evo ti par sablona za Bozicne cestitke.Koristis ih u Mail-u.
20.12.2009 | 23:17
MikAi007 je napisao:
Želim izbjeći da u zaglavlju primaoca se nalazi 55 mailova drugih osoba.
Dali je moguće to napraviti sa mailom ili nekim drugim programom?

Banalno rješenje je da primatelje definiraš u "BCC:" umjesto u "TO:" polju. To ti garantira skrivanje adresa. Međutim, ako pošalješ mail s praznim "TO:" poljem, vjerojatno će stići s nekim tekstom tipa "undisclosed-recipients:" (Thunderbird), što ružno izgleda. S obzirom da ne možeš (barem u Thunderbirdu) u "TO:" polje upisati nepostojeću e-mail adresu (i tako mailati), možeš upisati vlastitu pa će svi dobiti mail u kojem i "FROM:" i "TO:" polje sadrže tvoju adresu (ostale neće biti vidljive jer su u "BCC:" polju). A možeš se i poigrati pa za "TO:" adresu definirati nešto tipa "Ljudima dobre volje" (kao ime, i svoj mail kao adresu) pa će im u "TO:" polju pisati "Ljudima dobre volje", što je barem prigodno.

Manje banalno rješenje je skriptanje (Applescript). Problem može riješiti nekakva skripta koja reposta željeni mail (čestitku) svima u prethodno napravljenoj grupi. Pritom moraš paziti da je broj primatelja manji od limita nakon kojeg tvoj mailing provider zaključuje da se radi o spamu (što zaključi kad s jedne adrese u određenom vremenskom periodu krene velik broj identičnih mailova) - što rezultira blokiranjem maila pošiljatelja. 55 mailova ne bi smjelo napraviti problem.
20.12.2009 | 23:45
Đipi, nažalost, većina ISP-ova ti blokira odlazni mail isto i kad staviš više od 20-ak adresa u BCC. Kod nas je ovo provjereno tako s VIPom i T-comom. Sam SMTP server ti ga odmah odbije. Ako šalješ preko nekog servera s autorizacijom (npr. Carnet), on će tvoj mail poslati, ali će ga opet neki drugi u lancu proglasiti spamom pa imaš dobre šanse da tvoja čestitka ne dođe do mase primatelja. Provjereno.

Tako da je ovo tvoje rješenje s Applescriptom nešto o čemu sam već i ja razmišljao, ali, nažalost, nisam nikad dospio to napraviti. Ovo što ti navodiš kao problem može se izbjeći tako da skriptu programiraš tako da pošalje po 2-3 maila svakih 15 ili 30 minuta, zar ne?
20.12.2009 | 23:52
Nisam znao da su tako rigorozni s BCCom. Rekao bih "i bolje da jesu" misleći pritom na spamere, ali njih to baš i ne smeta.

Dakle, vraćamo se na skriptanje. I da, vjerujem da bi delay bio rješenje, a pomoglo bi znati i koji je točan limit kod konkretnog providera. Primjerice, DreamHost ima limit od 200 mailova unutar jednog sata.
21.12.2009 | 00:03
To je podatak koji vjerojatno ne žele objaviti jer onds to znaju i svi spammeri...
21.12.2009 | 01:29

Tako da je ovo tvoje rješenje s Applescriptom nešto o čemu sam već i ja razmišljao, ali, nažalost, nisam nikad dospio to napraviti. Ovo što ti navodiš kao problem može se izbjeći tako da skriptu programiraš tako da pošalje po 2-3 maila svakih 15 ili 30 minuta, zar ne?

Možda ovo pomogne.
tell application "Address Book"
  set popisPrimatelja to {}
repeat with primatelj in people in group "Xmas"
    copy email's value of primatelj to the end of popisPrimatelja
  end repeat
end tell

tell application "Mail"
  repeat with primatelj in popisPrimatelja
    set poruka to make new outgoing message with properties {subject:"Čestitka!", content:"Sretan Božić!", visible:true}
    tell poruka
      make new to recipient with properties {name:(primatelj as text)}
      send
    end tell
    delay 1 -- sekunde!
  end repeat
end tell

Malo sam knap s vremenom pa nije ništa fancy, ali je svakako dobro polazište za sve moguće varijacije. Uz opasku da je ovdje ideja generirati sadržaj maila (u primjeru samo kao tekst) unutar skripte, a ne Redirectati (ili što već) postojeću poruku (može i tako, naravno).

Skripta radi u dva koraka. U prvom iz Address Booka pokupi sve mail adrese u grupi "Xmas" (hardkodirao sam stringove da ne petljam s varijablama) i spremi u listu "popisPrimatelja". U drugom se obraća Mailu, vrti petlju onoliko puta koliko ima primatelja u listi, stvori novu poruku, dodijeli joj subject i content (onaj "visible:true" je samo za debuggiranje - prikazuje kako Mail generira poruku; ako se promijeni u "visible:false", sve će se dogoditi u pozadini). Potom "kaže" poruci (blagodati objektnog programiranja) koji joj je primatelj (jedan po jedan, iz liste primatelja) i pošalje je. Slijedi delay (ovdje samo od 1 sekunde, ali može se promijeniti u koliko god treba) koji se brine za anti-spam policy i petlja se ponavlja dok ne iscrpi popis primatelja.

Sad svi mogu uživati u prigodnom spamanju - samo nemojte mene, molim vas.
22.12.2009 | 23:20
Zahvaljujem se brzim odgovorima.
Oprostite mala prehlada inače bi brže odgovorio.

Još jednom Hvala.
Pokušavam skriptu upotrebiti od Djipija ...
Javim kako je prošlo.
23.12.2009 | 11:20
Djipi je napisao:

Možda ovo pomogne.
tell application "Address Book"
  set popisPrimatelja to {}
repeat with primatelj in people in group "Xmas"
  end repeat
end tell

tell application "Mail"
  repeat with primatelj in popisPrimatelja
    set poruka to make new outgoing message with properties {subject:"Čestitka!", content:"Sretan Božić!", visible:true}
    tell poruka
      make new to recipient with properties {name:(primatelj as text)}
      send
    end tell
    delay 1 -- sekunde!
  end repeat
end tell

Malo sam knap s vremenom pa nije ništa fancy, ali je svakako dobro polazište za sve moguće varijacije. Uz opasku da je ovdje ideja generirati sadržaj maila (u primjeru samo kao tekst) unutar skripte, a ne Redirectati (ili što već) postojeću poruku (može i tako, naravno).

Skripta radi u dva koraka. U prvom iz Address Booka pokupi sve mail adrese u grupi "Xmas" (hardkodirao sam stringove da ne petljam s varijablama) i spremi u listu "popisPrimatelja". U drugom se obraća Mailu, vrti petlju onoliko puta koliko ima primatelja u listi, stvori novu poruku, dodijeli joj subject i content (onaj "visible:true" je samo za debuggiranje - prikazuje kako Mail generira poruku; ako se promijeni u "visible:false", sve će se dogoditi u pozadini). Potom "kaže" poruci (blagodati objektnog programiranja) koji joj je primatelj (jedan po jedan, iz liste primatelja) i pošalje je. Slijedi delay (ovdje samo od 1 sekunde, ali može se promijeniti u koliko god treba) koji se brine za anti-spam policy i petlja se ponavlja dok ne iscrpi popis primatelja.

Sad svi mogu uživati u prigodnom spamanju - samo nemojte mene, molim vas.

Ima sa skriptom jedan problem, a to je da ako ima više email adresa, ne rastavlja ih već ih spremi kao jednu adresu u komadu !?!?!
Može li se to popraviti??

Hvala )
23.12.2009 | 12:49
Ima sa skriptom jedan problem, a to je da ako ima više email adresa, ne rastavlja ih već ih spremi kao jednu adresu u komadu !?!?!
Može li se to popraviti??

Može, naravno. Samo dodaš "first" pa tako ovo...
...postane ovo...
    copy first email's value of primatelj to the end of popisPrimatelja

Nadam se da je samoobjašnjivo.

Usput ću odgovoriti i na potencijalno pitanje mogu li ovi automatizirani mailovi biti više "fancy" (u smislu da ili sadrže attachmente ili da budu u fino složenom HTML formatu koji bi se "pješke" mogao uredno redirectati na više adresa). Attachment (JPEG čestitka, recimo), nije problem s obzirom da se skripta ponaša slično: kreira novu outgoing poruka i u nju se "ubacuje" štogod. Ono što NE radi (barem ne na Leopardu!) je Redirect ili Forward iz skripte. U teoriji (i na Tigru) bi radilo ovako nešto:

tell application "Mail"
  set selektiranePoruke to selection
  set poruka to item 1 of selektiranePoruke
  set redirektiranaPoruka to redirect poruka with opening window
  tell redirektiranaPoruka
    make new to recipient at beginning of to recipients with properties {address:"netko@negdje.com"}
    send
  end tell
end tell

Ideja gornjeg koda je kliknuti na jednu od postojećih poruka u Mailu i redirectirati je na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . U kodu prvo zahvaćamo kompletnu selekciju (može biti greškom selektirano i više poruka), potom uzimamo referencu na prvu po redu (item 1), a onda slijedi problematičan dio: varijabla redirektiranaPoruka bi trebala biti referenca na redirektiranu poruku (koja se otvara u novom prozoru, da vidimo što se točno zbiva). To je dio koji pod Tigrom radi, ali ne i pod Leopardom jer je Apple (između Tigra i Leoparda) promijenio način na koji Mail barata s mailovima i njihovim id-ovima. Pod Tigrom je rješenje trivijalno utoliko što se u okviru redirektirane poruke kreira novi popis primatelja i takva poruka se pošalje (to radi gornji kod). Međutim, Leopard, s obzirom da NEMA referencu na redirektiranu poruku (nego na nešto sasvim deseto, zahvaljujući bugu), ne može promijeniti popis primatelja i to nas dovodi u pat poziciju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, m@xym, Riba, ZeljkoB, Anonimci (877)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO