29.12.2009 | 08:47
Ja sam shvatio da kada se stavi router u bridge mod onda on ili produzuje kabel ili povezuje u istu mrezu. Router preklapa dvije mreze (recimo WAN i LAN ili dva LAN-a ili nesto trece - nebitno). Ako su dva routera u mrezi od kojih je jedan spojen na Internet, a drugi na prvi, koliko se sjecam, getway nije prvi, vec drugi router za one koji se spajaju na njega. Ne znam kako ide administriranje prvog routera. Znam da sam imal problema doma, sve je radilo kilavo.
Naime, imam jedam WiFi Zyxel od T-Coma i na njega sam zicano spojil Air port extrime (zbog diska i printera) i to mi nije nesto radilo kako spada (malo se vidi, malo ne vidi onaj Zyxel). Tako da sad taj Zyxel sluzi kao modem (WiFi je zgaseni), a AP je APE os Apple-a (posto je dual network radi i vise nego dobro, a bonus je i gigabitnai switch na koje sam spojil jedan NAS, MAC Mini i PC kantu (ima samo tri RJ54 potra). Na cetvrti (oznacen s WAN) sam spojil onaj Zyxel. Zelja je bila da imam dva AP koji su u istoj mrezi i da se pristupa internetu ili s jednog, ili s drugog. Da li se to neda napraviti (sumnjam) ili ja nemam dovoljno znanja (ili volje) u rijesavanju problema. Ovo radi mirno i stabilno vec godinu dana. lol