Ministarstvo financija i b.net
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ministarstvo financija i b.net

09.01.2010 | 00:01
Nešto što baš nije lako objasniti mi se događa sa stranicama www.pu.mfin.hr/

Safari can’t find the server!

To je Ministarstvo financija i tamo bih trebao skinuti neki pdf, ali ne mogu pristupiti tim stranicama. Mislio sam da ne vole Maca pa sam upalio i Windowse, ali ni to nije pomoglo.

Svi ljudi koje sam nazvao i tražio da upišu "ip obrazac" u Google i kliknu na prvi link fino mogu učitati tu stranicu, samo ja ne. Kad sam na iPhonu ugasio WiFi onda se preko 3Ga sve učita OK, ali kad idem normalno, dakle preko b.net veze onda ništa.

Mislim, sve ostale stranice koje sam probao rade, evo i Jabučnjak mi radi ok, ali Ministarstvo financija nikako.

Da imam tethering onda bi me to valjda spasilo, ovako moram čitatti vražji pdf na iPhonu. Bedasto!

Igor
09.01.2010 | 00:07
Pa kad si skinuo pdf na iPhone, onda si ga prebaci na normalni komp.
09.01.2010 | 01:21
Ja sam na B.netu i uredno mi radi kompletan taj web u ovom trenutku.
09.01.2010 | 01:35
IgorD je napisao:
Nešto što baš nije lako objasniti mi se događa sa stranicama www.pu.mfin.hr/

Safari can’t find the server!

To je Ministarstvo financija i tamo bih trebao skinuti neki pdf, ali ne mogu pristupiti tim stranicama. Mislio sam da ne vole Maca pa sam upalio i Windowse, ali ni to nije pomoglo.

Svi ljudi koje sam nazvao i tražio da upišu "ip obrazac" u Google i kliknu na prvi link fino mogu učitati tu stranicu, samo ja ne. Kad sam na iPhonu ugasio WiFi onda se preko 3Ga sve učita OK, ali kad idem normalno, dakle preko b.net veze onda ništa.

Mislim, sve ostale stranice koje sam probao rade, evo i Jabučnjak mi radi ok, ali Ministarstvo financija nikako.

Da imam tethering onda bi me to valjda spasilo, ovako moram čitatti vražji pdf na iPhonu. Bedasto!

Igor

Miriše na problem s DNS-om, ali nemam nešto posebno reči što bi ti pomoglo, jedino da resetiraš ruter i ponovo upišeš što treba u njega ako ne pokupi automatski, te da izbrišeš mrežnu konekciju u windowsima i kreiraš novu, sa automatskim DNS-om i sa ručno upisanim.
Možda je problem privremen, tablice u DNS-ovima kasne s propagacijom i slično.
Nego, kako ti ne radi tethering s iPhonea? Sa instaliranim iTunes na računalu i USB kabelom ide bez problema, ako se nema Blutooth.
09.01.2010 | 02:54
Hvala na odgovorima i poticaju da otkrijem kako radi taj tethering. Uglavnom, super jednostavno. Uvijek sam mislio da za to treba instalirati nešto i na iPhone i na Mac, kad ono, radi samo tako.

Skinuo sam sve što mi treba i usput naučio nešto novo. Svako zlo za neko dobro.

A da ne spominjem kako od dva Giga mjesečno koja imam s ugovorom kod t-coma, nikad nisam prešao 200MB. Sad možda i to promijenim.

Igor
09.01.2010 | 03:25
smayoo je napisao:
Pa kad si skinuo pdf na iPhone, onda si ga prebaci na normalni komp.

Ovo čak ne bih niti znao izvesti. Kad kliknem na link, pdf se otvori u novom prozoru Safarija i onda što?
09.01.2010 | 10:26
Nemam iPhone, ali na mom SE P1 onda kažem "save as", snimim ga na mem.karticu (ili u osnovnu memoriju), i pošaljem si ga na laptop bluetoothom.

S obzirom na to da iPhone ne može bluetoothom, onda scenario 2, zaštekam ga na USB dock i s kompjutera se spojim na njega kao da je vanjski disk te si prekopiram što mi treba.

Za slučaj da ni to ne možeš (kad se radi o iPhone, ne bi me čudilo), pošalješ ga sam sebi mailom.
09.01.2010 | 13:34
Na iPhonu fali ovaj prvi korak - Save As...

Mogu si poslati link mailom izravno sa iPhone Safaria, ali to me u ovom slučaju ne bi baš nešto razveselilo. I Google mi je nudio link.

Igor
09.01.2010 | 21:57
Nemam riječi...

Znam da je offtopic, ali ne mogu vjerovati da se s iPhonea ne može downloadati i dalje nekamo proslijediti pdf (ili neki drugi file). Ne mogu. Ne želim vjerovati. Neka me netko razuvjeri, molim vas!!!
10.01.2010 | 10:53
Legalno, ne. Ne možeš skinuti file i mailat ga. Ograničen si na slanje slika (svojih ili s neta - što JE dopušteno) ali ništa drugo ne možeš... Ilegalno (odnosno preko Cydie) imaš razne Safari Download pluginove, mahom "komercijalne" pa treba platit da bi dobio običnu download funkciju.
Za one okorjele, može se i preko fakin LYNXA To radi provjereno, osim ako naravno ne učitavaš stranicu s Flashom, što ti nikako na fonu neće radit, ofkors. Dakle, Pokreneš Mobile Terminal, pa (prethodno instalirani) lynx i vozi! Zgodno je ako si korisnik stavi superpopularan i nadasve koristan iFile (Finder za iPhone) pa moreš i iz njega rename, zip/unzip, copy/paste, whatever sa cijelim file systemom.

Uglavnom, bez jailbreaka, iPhone je kriplan. Nažalost
10.01.2010 | 23:00
Strašno... To je fakat strašno... Mislio sam da se ta glupa politika ograničava na bluetooth. Katastrofa...
11.01.2010 | 00:17
Po pitanju snimanj file-ova s neta na iPhone, stvar je sve samo ne bajna.
Ja sam problem riješio kupovinom programa WebSave za 0,99$.
Kad se otvori program, zalijepim adresu dokumenta koji hoću skinuti iskopiranu iz web browsera, te odaberem Save File.
Tako je dokument snimljen na iPhoneu za off-line pregled.
Ako ga hoću prebaciti na računalo, iPhoneu pristupim web browserom na PC / Mac-u preko u programu ispisane ip adrese i porta (WLAN), te prebacim željene datoteke.
11.01.2010 | 00:54
Osim WebSave, postoji i SaveMyDocs, Lite i Pro verzija.
Lite je besplatan, potpuno funkcionalan, samo ograničen na dva filea.
Upravo sam pokupio Lite, kroz par dana ću vidjeti da li je UKUPNO dva filea, samo za isprobavanje, ili moram brisati prethodne fileove pa da dva budu i kasnije, ako nešto zatreba.
Pro košta $3,99, nisu neki novci ali ću pričekati da ne pretrpavam iPhone.
Zgodniji je za uporabu od WebSave, jer ne treba kopirati link kao u WebSave, nego direktno iz Safarija otvorim SaveMyDocs bookmark čime se pokrene javascript koji opet pokrene SaveMyDocs aplikaciju i downloada file.
Klasičan WiFi USB je i ovdje implementiran.
Kod Applea ima svega, samo treba platiti
11.01.2010 | 09:12
Platiti nije problem. Ali ide mi na živce da treba plaćati za nešto što je normalna funkcionalnost. Da kupiš bilo koji drugi mobitel (pa i onaj neki za 1 kn) to se može, baš kao i na bilo kojem stolnom računalu.
11.01.2010 | 10:09
smayoo je napisao:
Platiti nije problem. Ali ide mi na živce da treba plaćati za nešto što je normalna funkcionalnost. Da kupiš bilo koji drugi mobitel (pa i onaj neki za 1 kn) to se može, baš kao i na bilo kojem stolnom računalu.

Nekidan je do mene navratio od zene rodijak, student, sa novim mobom - HTC novi sa ogromnim ekranom, 4 i kusur cola. Windows Mobile na njemu. U roku 5 minuta sto mi je pokazivao mogucnosti, dvaput se jadan smrznuo. Mobitel, ne student, da ne bude zabune.
Preporucio sam mu da kupi NOD32 za WM.
Meni je iPhone super za svakodnevno poslovanje, sve sto mi treba imam na AppStore (barem za sada). Ako mi za neki posao bude trebao WM i ako imam racunicu da i meni ostane stogod novaca od takvog posla, a kupit cu WM mobitel. Ne zamaram se dilemama
Kao i uvijek, govorim samo u svoje ime, ne generaliziram.
11.01.2010 | 11:32
Srećom, izbor se ipak ne svodi na iPhone ili Windows Mobile. Ja koristim Symbian mobitele još od 2001. godine i sve sam više njima zadovoljan.
11.01.2010 | 23:39
smayoo je napisao:
Strašno... To je fakat strašno...

Ma kad razmisliš i nije to baš tako strašno.

U pitanju je nezgodacija, dokaz da ništa nije savršeno. Meni je pak strašna pomisao na svijet prije nego je Apple izbacio iPhone. I danas bi cijela industrija prodavala telefone koji su tek malo bolji od telefona koje su prodavali prije deset godina, a ja bih i dalje imao neko smeće u koje bih ukucavao sms poruke samo u krajnjoj nuždi i velikoj muci, a ako bih slučajno izabrao iconu Internet onda bih panično stiskao Cancel, Cancel.
12.01.2010 | 09:33
IgorD je napisao:
U pitanju je nezgodacija, dokaz da ništa nije savršeno. Meni je pak strašna pomisao na svijet prije nego je Apple izbacio iPhone. I danas bi cijela industrija prodavala telefone koji su tek malo bolji od telefona koje su prodavali prije deset godina, a ja bih i dalje imao neko smeće u koje bih ukucavao sms poruke samo u krajnjoj nuždi i velikoj muci, a ako bih slučajno izabrao iconu Internet onda bih panično stiskao Cancel, Cancel.

Potpuno se slažem s tobom, Igore!
12.01.2010 | 13:06
Ja se ne slažem. iPhone je zaista donio neke revolucionarne koncepte i po mnogočemu je nedostižan ostalim mobilnim telefonima. Ali i dalje je (pogotovo nakon ovog razgovora sam u to siguran) samo skupa igračka. A telefoni koje sam ja koristio zadnjih 8 godina su daleko ispred ovog što je IgorD (priznajem, duhovito) opisao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, IgorD, m@xym, Riba, smayoo, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (785)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO